Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Ε.Ε: "Δεν θέλουμε φωτοστέφανα στους Αγίους"



 Η Σλοβακία, ανταποκρινόμενη σε αιτήματα ορισμένων χωρών της ευρωζώνης, αφαίρεσε τα φωτοστέφανα από το αναμνηστικό κέρμα των 2 € για τον εορτασμό της 1.150ης επετείου της άφιξης των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στη Μοραβία, προκαλώντας εκ νέου ανησυχίες ότι ο Χριστιανισμός τελεί υπό κάποιου είδους διωγμό, είτε φανερό(στην Γόνιμη Ημισέληνο), είτε υπόγειο (στην Ε.Ε)!

Υλικό απ’ τη Σελήνη για τρισδιάστατους εκτυπωτές






Στο μέλλον, οι βράχοι από τη Σελήνη θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τρισδιάστατους εκτυπωτές για την κατασκευή εργαλείων και ανταλλακτικών, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη. 
Αμερικανοί ερευνητές κατάφεραν να δημιουργήσουν, μέσω τρισδιάστατου εκτυπωτή, μικρά αντικείμενα από λιωμένο σεληνιακό βράχο.
Όπως αναφέρει η μελέτη που δημοσίευσε και το BBC, η τεχνική θα μπορούσε να βοηθήσει μελλοντικές αποστολές στο δορυφόρο της Γης. Ο λόγος είναι ότι θα ελαχιστοποιούνταν τα αντικείμενα που πρέπει να πάρουν μαζί τους ξεκινώντας το διαστημικό ταξίδι. Τα υπόλοιπα θα μπορούσαν να τα κατασκευάσουν στη Σελήνη, αξιοποιώντας τους βράχους της.
Ωστόσο, ο αντίλογος είναι ότι ο εκτυπωτής θα πρέπει να είναι εξαιρετικά ακριβής στην κατασκευή αντικειμένων και ανταλλακτικών, καθώς, χωρίς αυτά, οι αποστολές δεν θα έχουν παρά ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης.