Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Η σοκολάτα εκπέμπει SOS


Είδος πολυτελείας για ελάχιστους μπορεί να γίνει η σοκολάτα τα επόμενα 40 χρόνια.

Η σοκολάτα εκπέμπει SOS
Οι μη βιώσιμες καλλιέργειες στη Δυτική Αφρική, όπου καλλιεργούνται και τα περισσότερα κακαόδεντρα, αλλά και η υπερθέρμανση του πλανήτη, απειλούν την παραγωγή της σοκολάτας, που μέχρι το 2050 μπορεί να έχει καταστεί είδος προς εξαφάνιση.
Σύμφωνα με το Διεθνές Κέντρο Τροπικών Καλλιεργειών, η παραγωγή της σοκολάτας θα συρρικνωθεί τόσο πολύ, ώστε θα μπορούν να την απολαμβάνουν μόνο όσοι θα μπορούν να την πληρώσουν.
Το κακάο θα γίνει πολύ ακριβό, ενώ η παραγωγή του θα μειωθεί δραματικά. Την ίδια ώρα, μια αύξηση της θερμοκρασίας κατά 2,3 βαθμούς στη Δυτική Αφρική –τόπος προέλευσης του 70% της παραγωγής κακάο- θα κατέστρεφε πολλές φυτείες και θα τις καταστούσε ακατάλληλες για καλλιέργεια.
Την ίδια ώρα, η υπερκαλλιέργεια σοκολάτας σε περιοχές μη κατάλληλες απόλυτα για τα κακαόδεντρα καθιστά τα δέντρα ευάλωτα σε ασθένειες και ιούς.

ΠΗΓΗ :http://www.newsbomb.gr/

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ -ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΟΡΔΟΥ ΒΥΡΩΝΑ





Στα ΝΔ της Κωμόπολης Κερατέας, στα Νότια πλευρά του βουνού Κερατοβούνι και σε υψόμετρο 548 μ., διανοίγεται το σπήλαιο Κερατέας.
Είναι διώροφο και χωρίζεται σε 3 επιμήκη παράλληλα τμήματα από ωραίες κολώνες, σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Στη φαντασμαγορία του σπηλαίου συμβάλλουν και οι μικρές υδατοσυλλογές με κατακάθαρα νερά, που βρίσκονται σε 4 σημεία του. Από το πρώτο τμήμα, με απότομη ανάβαση 5 περίπου μέτρων, αρχίζουν διαδοχικά τα άλλα τρία διαμερίσματα με κατηφορικό δάπεδο. Το τελευταίο βαραθρώδες, διατηρεί στον πυθμένα του νερά με βάθος ανάλογα με την εποχή. Είναι το βαθύτερο σημείο του σπηλαίου, με υψομετρική διαφορά από την είσοδο του 28 μ.

Το μήκος του σπηλαίου είναι 60 μ., το πλάτος του 35 και το ύψος οροφής του κυμαίνεται από 5 - 10 μ. Αν και δεν έχουν γίνει ανασκαφές, για να χαρακτηρισθεί τόπος λατρευτικός, όμως αυτό δεν αποκλείεται, γιατί ανάμεσα σε φερτά υλικά του δαπέδου του πρώτου τμήματος βρέθηκε μικρό πήλινο δοχείο σπασμένο. Είναι ένα από τα σπήλαια που κάποτε επισκέφθηκε και ο λόρδος Βύρων για αυτό έχει και την ονομασία ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΟΡΔΟΥ ΒΥΡΩΝΑ.

Μάλιστα κατά την επίσκεψη του εκεί ο λόρδος Βύρων βρέθηκε σε αρκετά δύσκολη θέση, όταν ο φωτισμός με δάδες που διέθετε έσβησε και βρέθηκε στο απόλυτο σκοτάδι να ψάχνει μαζί με τους συνοδούς του την έξοδο. Τελικά τα κατάφεραν χωρίς να πάθουν κάποιο ατύχημα, αλλά με αφορμή αυτό το περιστατικό επισημαίνεται ότι απαιτείται μεγάλη προσοχή και σεβασμός όταν επισκεπτόμαστε ένα σπήλαιο γιατί πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να μας συμβεί κάποιο ατύχημα και να θέσουμε σε κίνδυνο την ζωή μας.


Η χαρτογράφηση από την Α. Πετροχείλου, όπως έγινε το 1950. Με μπλε χρώμα σημειώνεται η πρώτη αίθουσα, η οποία χαρτογραφήθηκε στο πλαίσιο του εργαστηρίου χαρτογράφησης.

Ευρήματα

Το σπήλαιο της Κερατέας έχει αρκετά εύκολη πρόσβαση και είναι εξαιρετικά βατό. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί το έχουν επισκεφτεί και έχουν αφήσει τα αποτυπώματα τους. Στο εσωτερικό του σπηλαίου και από την πρώτη κιόλας αίθουσα βρίσκονται πολυάριθμες επιγραφές στα τοιχώματα, ειδικά κοντά στην είσοδο, με ονόματα και χρονολογίες, οι οποίες βρίσκονται εκεί από τα τέλη του 19ου αιώνα (η παλαιότερη επιγραφή φαίνεται να είναι από το 1872). Επίσης, στο
μέσο της πρώτης αίθουσας υπάρχουν σκουριασμένα μεταλλικά δοχεία και υπολείμματα από κεραμικά αγγεία αγνώστου προέλευσης.
Στο πρώτο τμήμα του σπηλαίου δε βρέθηκε ίχνος λιμνάζοντος νερού την ημέρα που χαρτογραφήθηκε (Δεκέμβριος 2008). Εντυπωσιακή ήταν η ύπαρξη αρκετών βράχων στο μέσο της πρώτης αίθουσας από κρυσταλλικό CaCO3 σε
αρκετά καθαρή μορφή. 


πηγή: http://forkeratea.blogspot.com/2009/12/blog-post_30.html#ixzz1mr6V85e4

Υπάρχει η «μούμια» του Αγαμέμνονα;

Γιατί μας κρύβουν την αλήθεια;



Υπάρχει τελικά η μούμια του Αγαμέμνονος;Τα στοιχεία απο τις σημειώσεις του Σλήμαν,καθώς και απο την έκδοση τουΥπουργείου Πολιτισμού “Τροία-Μυκήνες-Τίρυνς-Ορχομενός” του 1990 όπου υπάρχει και η φωτογραφία απο την ελαιογραφία της μούμιας αυτό δείχνουν.O ίδιος ο Σλήμαν αφηγείται το περιστατικό ανεύρεσης του νεκρού:
«Το στρογγυλό πρόσωπο με όλη του την σάρκα είχε διατηρηθεί θαυμάσια κάτω από την βαρειά χρυσή προσωπίδα. Δεν υπήρχε ούτε ίχνος από τα μαλλιά, αλλά τα δύο μάτια διακρίνονταν τέλεια, όπως και το στόμα, το οποίο λόγω του τεραστίου βάρους που είχε δεχθεί, ήταν διάπλατα ανοιχτό, αποκαλύπτοντας 32 όμορφα δόντια. Όλοι οι γιατροί που ήλθαν να δουν τον νεκρό συμπέραναν από τα δόντια ότι ο άνδρας αυτός πρέπει να είχε πεθάνει στην νεαρή ηλικία των 35 ετών.

ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

 

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ – ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΗ ΔΟΥΜΑ 


  • ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΡΑΝΤΑΧΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. Ο Λένιν στο πλευρό του Κεμάλ, τόνους χρυσού και όπλων την ώρα που η Ρωσία λιμοκτονούσε, έστειλε το ανθρωπάκι για να σώσει τον Κεμάλ.

  • Δεν άφησαν τον Στάλιν να ισοπεδώσει την Τουρκία!!

  • Πιστός συνεργάτης των Γερμανών οι Τούρκοι. Βλακείες τα περί ουδετερότητας στον Β’ΠΠ!

  • Δείτε ειδικά από το τρίτο λεπτό και μετά.Για υποτιτλους πατηστε CC



Η ThyssenKrupp, η περιβόητη με τα γερμένα υποβρύχια και τα ναυπηγεία, είναι απόγονος της KRUPP της οποίας ο πρόεδρος, στενότατος συνεργάτης του Χίτλερ και των SS καταδικάστηκε και αυτός στην δίκη της Νυρεμβέργης αφού η εταιρεία του επέμενε να χρησιμοποιεί σκλάβους από το Άουσβιτς. Αποφυλακίστηκε όμως μετά από μόλις τρία χρόνια για να ξαναστήσει την αυτοκρατορία. Ναι, αυτή που πληρώνουμε νταβατζηλίκι για τα υποβρύχια που γέρνουν και ξεφλουδίζουν. Παραλαμβάνονται όμως με υπογραφή Βενιζέλου.
Υπάρχει όμως και μία λεπτομέρεια που λίγοι γνωρίζουν για την εν λόγω εταιρεία: 4 Αυγούστου 1921. Η εταιρεία Krupp προμηθεύει στους σφαγείς του Κεμάλ τα ακόλουθα που για πολλούς άλλαξαν και τον ρου της ιστορίας:
60 πυροβόλα με τριάντα χιλιάδες βλήματα, 700.000 χειροβομβίδες και 10.000 νάρκες. Πράγματι, εκρηκτική βοήθεια απέναντι στο “σειτάν ασκέρ” που έψαχνε τα βόλια ανάμεσα στις γαλέτες για να συνεχίσει τη μάχη.
Βάλτε στο κάδρο και τον Λένιν που έκανε την επανάσταση με 30 χιλιάδες χρυσά μάρκα (τέτοιο προλεταριάτο) και θα καταλάβετε πως ήλθε η συντριβή στο μέτωπο της Μικράς Ασίας και τι τιμές αξίζουν στο “Σεϊτάν Ασκέρ”. 10 χειροβομβίδες για κάθε Έλληνα στρατιώτη! Φανταστείτε ποιόν λαό πάνε σήμερα να ταπεινώσουν. Ας μάθουμε την ιστορία, ας τους γκρεμίσουμε γιατί δεν μας αξίζει το μέλλον που μας ετοιμάζουν.
ΠΗΓΗ : newworldorder-wakeup.blogspot.com/

Η ιστορία του γιατρού Βασίλη Τσιρώνη





 
Ένα μικρό χρονικό...
30 Νοέμβρη 1977: Συνεχίζεται η πολιορκία του σπιτιού του γιατρού Τσιρώνη. ΜΑΤ και ελεύθεροι σκοπευτές αποκλείουν την περιοχή όταν ο Τσιρώνης πυροβολεί εναντίον του πληρώματος περιπολικού που πάει να τον συλλάβει.
5 Φλεβάρη 1978: Ανεξάρτητο κράτος κηρύσσει το σπίτι του ο γιατρός Τσιρώνης.
11 Ιούλη 1978: Αστυνομικοί εισβάλλουν στο σπίτι του γιατρού Τσιρώνη στις 4 το πρωί, με δικαστική απόφαση και παρουσία εισαγγελέα. Ο διευθυντής της αστυνομίας Λεμονής έχει δώσει εντολή να μη πλησιάσει δημοσιογράφος σε μεγάλη ακτίνα από το σπίτι του γιατρού, ενώ ρόλο επόπτη στην οργάνωση της επιχείρησης έχει παίξει ο ίδιος ο υπουργός δημόσιας τάξης Μπάλκος. Ο γιατρός Τσιρώνης «αυτοκτονεί». Η επιχείρηση «επιτυγχάνει».
12 Ιούλη 1978: Συλλαμβάνονται 2 άτομα μέλη της οργάνωσης του γιατρού Τσιρώνη. Είναι οι Γ. Σκάνδαλης 26 χρόνων και Δ. Νικολούλης 21 χρόνων.
13 Ιούλη 1978: 1000 περίπου άτομα με συνθήματα κατά της αστυνομίας και του κράτους, κηδεύουν το γιατρό Τσιρώνη.


Κλείσανε τριαντα τέσσερα χρόνια που οι «νέοι κομμάντος» της αστυνομίας – νέοι τότε – σχεδιάσανε και εκτελέσανε την επιχείρηση εναντίον του σπιτιού του Βασίλη Τσιρώνη με τελικό αποτέλεσμα την υποχρεωτική «αυτοκτονία» του…
Ο Βασίλης Τσιρώνης γεννήθηκε στις 15 του αύγουστου του 1929 στην Αθήνα από Μικρασιατική οικογένεια. Δεκαεπτά ετών μπήκε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με πολύ καλή σειρά ανάμεσα στους 1300 υποψήφιους του 1947, παρά την επιθυμία του πατέρα του  - αλλά και όλης της οικογένειας – που προτιμούσαν να μπει στη Σχολή Ευελπίδων, για αξιωματικός καριέρας. (Σημειώσατε ότι ο πατέρας του ήταν στρατιωτικός).
ΔΕΝ υπηρέτησε στο στρατό επιστρατεύοντας – όπως έγραφε ο ίδιος – όλη την πονηριά του. Το 1958 σαν γιατρός του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στους εξόριστους του Αϊ Στράτη κάνει μια μεγάλη ανθρωπιστική δουλειά σώζοντας τη ζωή εκατοντάδων πολιτικών κρατουμένων – εξόριστων, ενώ παράλληλα δίνει στη δημοσιότητα – κυρίως στον ξένο τύπο – συντριπτικές αποκαλύψεις σχετικά με την «δουλειά» που γινόταν τότε στα Καραμανλικά στρατόπεδα, ονομάζοντάς τη «έγκλημα ανθρωποκτονίας».