Η Ανοπαία ατραπός ήταν δύσβατο μυστικό πέρασμα που κατέληγε σε πολύ μικρή απόσταση από το τρίτο στενό των Θερμοπυλών. Το 480 π.Χ. στην μάχη των Θερμοπυλών ο προδότης Εφιάλτης, έκανε γνωστή την ύπαρξή της στον Πέρση αυτοκράτορα Ξέρξη, με αποτέλεσμα τα περσικά στρατεύματα μέσω αυτού του μονοπατιού να καταλάβουν τα νώτα των Ελληνικών δυνάμεων. Για μένα είναι το μονοπάτι της προδοσίας και σκοπός μου με τις αναρτήσεις μου να ξυπνήσω και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.
Πέμπτη 16 Απριλίου 2015
Δεν σταματά να τρέμει η γη μετά τον δυνατό σεισμό 6,1 ρίχτερ - Ανάστατοι οι κάτοικοι στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα
Η σεισμική δόνηση έγινε στις 21:07 απόψε το βράδυ
Όμως, η γη δε σταμάτησε να τρέμει κάτω από τα πόδια των κατοίκων, μετά τον σεισμό 6,1 ρίχτερ. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πολλοί σεισμοί - ενδεχομένως μετασεισμοί- στην περιοχή, από 3,4 μέχρι και 4,9 ρίχτερ, αναστατώνοντας τον κόσμο μέσα στην νύχτα...Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι εντόπισε κατασκοπευτικούς δορυφόρους παραλλαγμένους σε "διαστημικά σκουπίδια"
Ο διευθυντής των ρωσικών Δυνάμεων Αεροδιαστημικής Άμυνας
Πτέραρχος Oleg Maidanovich, ανα κοίνωσε ότι η υπηρεσία ελέγχου εντόπισε
αριθμό κατασκοπευτικών δορυφόρων παραλλαγμένων σε «διαστημικά
σκουπίδια»!
Όπως ανέφερε, η υπηρεσία του εντόπισε δορυφόρους υποκλοπών
τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρομαγνητικών εκπομπών οι οποίοι είχαν
παραλλαχτεί ώστε να φαίνονται ως διαστημικά σκουπίδια δηλαδή ως τμήματα
πυραυλικών φορέων δορυφόρων ή παλιοί δορυφόροι οι οποίοι θεωρητικά
βρίσκονταν εκτός λειτουργίας λόγω εξάντλησης του ορίου επιχειρησιακής
τους ζωής.
Η βόμβα του Μοροζίνι κατά της Ακρόπολης (1687) Β ΜΕΡΟΣ
Οί Αθηναίοι του 1687 είχαν συνείδηση του μεγέθους τής καταστροφής καί καυτηρίασαν τή βαρβαρότητα τών πολιορκητών. Γράφει ό Laborde :
«Οί άπόγονοι τών Αθηναίων του Περικλέους δέν μιλούσαν βέβαια τή γλώσσα του Δημοσθένους καί είχαν λησμονήσει ολότελα τήν καλλιέργεια τών τεχνών καί τών γραμμάτων. Είχαν όμως διατηρήσει τό ευγενικό κλίμα τής ράτσας κι' άκόμα τήν ίδια εύφυία καί τό σεβασμό γιά ότι ενθουσίαζε τούς προγόνους τους».
Οί μισθοφόροι του Μοροζίνι θά καταλάβουν τήν Ακρόπολη ύστερα άπό τήν άνατίναξη του Παρθενώνος. Θά τήν εγκαταλείψουν, όμως, άδοξα καί έπαίσχυντα ύστερα άπό μερικούς μήνες. Ό άρχιστράτηγος αποφασίζει αρχικά νά ίσοπεδώση μέ λαγούμια τό φρούριο, τά κτίσματα καί τά μνημεία του. Άλλά δέν υπήρχαν τά μέσα καί ό χρόνος. Τό στράτευμα έπρεπε νά κινηθή εναντίον του Ευρίπου. Καί τελικά θά έπικρατήση η λογική σκέψη ότι είναι περιττή η καταστροφή άφού εκείνος πού κατέχει τό κάστρο τής Χαλκίδος ελέγχει καί τήν Ακρόπολη.
Φαιδριάδες πέτρες
Στην αρχαιότητα με την ονομασία Φαιδριάδες πέτρες καλούνταν δύο βραχώδη απόκρημνα υψώματα που βρίσκονται στη νότια πλευρά του Παρνασσού πάνω ακριβώς από το Μαντείο των Δελφών και την Κασταλία πηγή.
Τα υψώματα αυτά βρίσκονται κατά διεύθυνση ανατολή - δύση όπου το μεν ανατολικό έφερε το όνομα "Ναυπλία", το δε δυτικό "Υάμπεια". Σύμφωνα με καταγραφές αρχαίων ιστορικών οι δύο αυτές Φαιδριάδες πέτρες αποτελούσαν τόπο θανατικής εκτέλεσης βεβήλων του Μαντείου των Δελφών οι οποίοι και κατακρημνίζονταν από αυτές. Ιδιαίτερη εκπληκτική αναφορά γίνεται γι΄ αυτές κατά τους Περσικούς πολέμους, όπου και παρατηρήθηκαν πολλά περίεργα και θαυμαστά.
Βυθισμένες αρχαίες πόλεις στον Ελλαδικό χώρο
Τα μυστικά μίας χαμένης πόλης, που θεωρείται πιθανό να «ενέπνευσε» τη δημιουργία ενός από τους πιο διαχρονικούς μύθους, το θρύλο της χαμένης ς, έφεραν στο φως ανακαλύψεις στη Νότια Ελλάδα. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη ανακάλυψη βυθισμένης πόλης στην Ελλάδα, που χρονολογείται περίπου από την εποχή που ο Πλάτων έγραψε την αλληγορική ιστορία της Χαμένης Ατλαντίδας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, o βυθισμένος οικισμός, ανακαλύφθηκε στην περιοχή Pavlopetri, από ομάδα Άγγλο - Ελλήνων αρχαιολόγων και γεωλόγων και εικάζεται πως δημιουργήθηκε 5.000 πριν.
Η ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ το 1707
ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ του ΙΗ' αιώνα το ηφαίστειο της Σαντορίνης αφυπνίζεται και πάλι. Πενήντα εφτά χρόνια μετά την έκρηξη του 1650 μια καινούργια γεωλογική αναστάτωση σημειώθηκε στην καλδέρα της Θήρας. Την έκρηξη του 1707, πού δημιούργησε τη νησίδα Νέα Καμένη, παρακολούθησε και περιγράφει με δραματικές λεπτομέρειες και ημερολογιακό συναρπαστικό ύφος, ακριβώς όπως ό Πλίνιος την έκρηξη του Βεζούβιου, ένας 'Ιησουίτης μισσιονάριος περιηγητής εγκατεστημένος στη Σαντορίνη, ό πατήρ Tarillon, σε μια έκθεση προς τούς προϊσταμένους του.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)