Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

ΤΙ αλήθειες μας κρύβουν άραγε; Γιατί ακόμα και σήμερα τα αρχαία όπλα δεν μπορούν να αντιγραφούν; (ΦΩΤΟ)

Οι πρόγονοί μας, παρά τα σημαντικότατα επιτεύγματα στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας που συντελούνται στην εποχή μας, συνεχίζουν να μας προκαλούν σύγχυση με κάποιες από τις εφευρέσεις τους.
Αρκετές από αυτές δεν έχουμε καταφέρει να τις αναπαράγουμε, άλλες μόλις μετά βίας και πάντα με τη χρήση προηγμένων μέσων ενώ σε κάθε περίπτωση συνεχίζουμε να αναρωτιόμαστε “πως το έκαναν;”.
Σε κάποιες από αυτές τις εφευρέσεις αναφέρεται η ιστοσελίδα Epoch Times
κάνοντας λόγο για προηγμένες εφευρέσεις της αρχαιότητας που ξεπερνούν τη σύγχρονη κατανόηση.

Αρχαιολογικό Μυστήριο: 10.000 ή περισσότερα σπήλαια έπεσαν στα Ιμαλάια πριν από 2.000 χρόνια.

Αρχαιολογικό Μυστήριο: 10.000 ή περισσότερα σπήλαια έπεσαν στα Ιμαλάια πριν από 2.000 χρόνια.
Ένα από τα μεγαλύτερα αρχαιολογικά μυστήρια στον κόσμο είναι κρυμμένο στα Ιμαλάια. 10.000 ανθρωπογενείς σπηλιές έχουν κηλιδωθεί μέσω του βράχου από πάνω ή έσκαψαν στο βράχο. Ποιος έκτισε αυτές τις αρχαίες δομές και γιατί;
Αρχαιολόγοι από το Νεπάλ και το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας άρχισαν να εξερευνούν τα σπήλαια που βρίσκονται σε απόσταση 155μ. (47,24 μέτρα) πάνω από το έδαφος στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Βρήκαν τα ερείπια δεκάδων ανθρώπων που είχαν ζήσει πριν από 2000 ή περισσότερα χρόνια. Πολλές άλλες ομάδες ερευνητών ακολούθησαν τα βήματά τους από τότε. Εκείνοι που έχουν δει την απομακρυσμένη περιοχή Άνω Μουσταγκάν τείνουν να παρομοιάζουν την εμφάνισή της με ένα τεράστιο εσωτερικό κάστρο.

Ο Θαλής ο Μιλήσιος καταγράφει για πρώτη φορά ηλιακή έκλειψη «28 Μαΐου 585 π.Χ»

Σαν σήμερα ο Θαλής ο Μιλήσιος καταγράφει για πρώτη φορά στον κόσμο ηλιακή έκλειψη
Η πρώτη έκλειψη Ηλίου που γνωρίζουμε ότι προβλέφτηκε με ακρίβεια είναι εκείνη της 28ης Μαΐου 585 π.Χ. Η πρόβλεψη έγινε από τον Θαλή το Μιλήσιο. Μάλιστα η έκλειψη εκείνη έγινε η αφορμή να παύσουν οι εχθροπραξίες ανάμεσα στους Μήδειους και τους Λήδειους.
Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής:
Η έκλειψη Ηλίου της 28ης Μαΐου 585 π.Χ. είναι φημισμένο αστρονομικό γεγονός που ίσως να επηρέασε την παγκόσμια ιστορία. Είναι επίσης η πρώτη έκλειψη Ηλίου, που γνωρίζουμε ότι προβλέφτηκε με ακρίβεια ως προς το χρόνο και τον τόπο που θα γινόταν.
Την προέβλεψε ο Έλληνας Θαλής ο Μιλήσιος.

Στον αρχηγό των τουρκικών ειδικών δυνάμεων ανατέθηκε η διοίκηση του 2ου ΣΣ απέναντι από την Αλεξανδρούπολη!

Ο μέχρι σήμερα διοικητής ειδικών δυνάμεων του τουρκικού Στρατού, αντιστράτηγος Zekai Aksakalli ανέλαβε την διοίκηση του 2ου Σώματος Στρατού της 1ης Στρατιάς στην Ανατολική Θράκη.
Το 2ο ΣΣ με έδρα την Καλλίπολη/Gelibolu είναι προσανατολισμένο προς τη νότια περιοχή του Έβρου όπου και ο τομέας της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού του Ελληνικού Στρατού.
Το 2ο ΣΣ, έχει αποστολή την κατάληψη της Αλεξανδρούπολης και του λιμανιού της πόλης που είναι κρίσιμο για την έλευση δια θαλάσσης ενισχύσεων στον Εβρο και την εν συνεχεία κατάληψη της Σαμοθράκης.

Νέα πρόκληση των Σκοπιανών με χάρτη της «Μακεδονίας» έως τη Λάρισα – Η έξαρση του αλυτρωτισμού και η ευκαιρία της Αθήνας να εκμεταλλευτεί επιτέλους το «βέτο» Καραμανλή – Θα το πράξει;

Έξαρση του αλυτρωτισμού από τα Σκόπια που υπό τη νέα κυβέρνηση παρουσιάζονται δήθεν ως πιο ήπιοι απ’ ότι επί πρωθυπουργίας Νίκολα Γκρούεφσκι για το θέμα της ονομασίας. Αντ’ αυτού όμως προβαίνουν συχνά πυκνά σε ενέργειες και φιέστες εθνικιστικές σε βάρος της Ελλάδας και την ίδια στιγμή προσπαθούν να πείσουν τις Βρυξέλλες και τις ΗΠΑ πώς πρέπει να γίνουν μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ με την προσωρινή τους ονομασία FYROM.

«Μεγάλος Αδελφός» στην Κύπρο από ΗΠΑ-Αγγλία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με τους Βρετανούς εγκαθιστούν -ταυτόχρονα αναβαθμίζοντας- μηχανισμούς επικοινωνιών, χρησιμοποιώντας την Κύπρο. Στόχος τους η ευρύτερη περιοχή.

​Το επιχείρημα που προβάλλεται από τους Αμερικανούς είναι πως τα υποθαλάσσια καλώδια «είναι χρήσιμα για να καταγράφουν σεισμούς και τσουνάμι»Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι Αμερικανοί σε συνεννόηση με το Λονδίνο έχουν εγκαταστήσει υποθαλάσσια καλώδια οπτικών ινών εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, τα οποία από την αμερικάνικη βάση της Σούδας καταλήγουν στις βρετανικές Βάσεις του Ακρωτηρίου. Τα υποθαλάσσια καλώδια, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχουν σχέση με τις επικοινωνίες.

Τρέλα για την έκλειψη! Θα βυθίσει τη Γη στο σκοτάδι

Στις ΗΠΑ επικρατεί πραγματική τρέλα. Είναι άλλωστε η πρώτη έκλειψη ολική έκλειψη του ηλίου εδώ και 99 χρόνια.
Ήδη την αποκαλούν «η μεγάλη αμερικανική έκλειψη» και θα είναι ορατή από σήμερα (21.08.2107) το πρωί (τοπική ώρα) κατά μήκος μιας λωρίδας που διατρέχει 14 αμερικανικές πολιτείες.
Εκατομμύρια τουρίστες και ερασιτέχνες αστρονόμοι ξεκίνησαν από το Σαββατοκύριακο να συρρέουν στις πόλεις από τις οποίες θα είναι καλύτερα ορατό το φαινόμενο.

Enochian: Η μυστηριώδης χαμένη γλώσσα των Αγγέλων

Enochian: Η μυστηριώδης χαμένη γλώσσα των Αγγέλων – Το 1581 οι Αποκρυφιστές John Dee και Edward Kelley υποστήριξαν πως κατόρθωσαν να επικοινωνήσουν με τους Αγγέλους, οι οποίοι τους παρείχαν τις βάσεις για την ανάπτυξη μίας γλώσσας με την οποία θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν με την «Άλλη Πλευρά».
Οι δύο άντρες κατέγραψαν αυτή την «Αγγελική Γλώσσα» που ονομάστηκε Ενωχιανή Γραφή που είχε το δικό της Αλφάβητο, Γραμματική και Συντακτικό. Η γλώσσα πήρε το όνομά της από τον Βιβλικό Πατριάρχη «Ενώχ» που ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που γνώριζε την ύπαρξή της.

Η χαμένη πόλη που αποκαλύφθηκε χάρη στο Ελ Νίνιο

Η παρατεταμένη ξηρασία που προκαλεί στην λατινική Αμερική το φαινόμενο Ελ Νίνιο, έφερε στο φως μια ξεχασμένη πόλη της Βενεζουέλας που είχε βρεθεί στον πυθμένα μιας τεχνητής λίμνης.
Πρόκειται για την πόλη Ποτόσι που για τις ανάγκες κατασκευής ενός υδροηλεκτρικού φράγματος εγκαταλείφθηκε από τους 1,200 κατοίκους της και πλημμύρισε πριν από τριάντα χρόνια.
Πριν εγκαταλειφθεί, το Ποτόσι θεωρείτο μια «μαγική πόλη», ένας παράδεισος στην περιοχή των Άνδεων. Οι νεώτερες γενιές μπορούν τώρα να την επισκεφτούν και να την γνωρίσουν.

Η Χαμένη Πόλη της Aztlan: Η θρυλική πατρίδα των Αζτέκων

Η Aztlan είναι η αρχαία πατρίδα του μεγάλου πολιτισμού των Αζτέκων, ή πρόκειται απλώς για μια μυθική γη που περιγράφεται στους μύθους, την οποία πολλοί ταυτίζουν με την Ατλαντίδα.
Οι Αζτέκοι του Μεξικού δημιούργησαν μία από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες της αρχαίας Αμερικής. Ενώ πολλά είναι γνωστά για την αυτοκρατορία τους στην περιοχή της σημερινής πόλης του Μεξικού, λιγότερα είναι γνωστά σχετικά με την αρχή του πολιτισμού των Αζτέκων. Πολλοί θεωρούν το νησί της χαμένης Aztlan να είναι η αρχαία πατρίδα όπου οι Αζτέκοι άρχισαν να σχηματίζονται ως πολιτισμός πριν την μεταφορά τους στην κοιλάδα του Μεξικού.

Αυστραλία: Ανακαλύφθηκε ο αρχαιότερος πέλεκυς με λαβή -Είναι ηλικίας 49.000 ετών

Αν η ανακάλυψη επιβεβαιωθεί -άλλοι επιστήμονες διατηρούν πάντως τις αμφιβολίες τους- τότε η Αυστραλία και όχι η Ευρώπη διεκδικεί τον επίζηλο τίτλο του λίκνου της πιο προχωρημένης τεχνολογίας των λίθινων εργαλείων, τα οποία είχαν και ξύλινη λαβή
Αυστραλοί αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν στην περιοχή Κίμπερλι της Δυτικής Αυστραλίας τμήμα από τον αρχαιότερο στον κόσμο πέλεκυ με λαβή, ο οποίος χρονολογείται προ 46.000 έως 49.000 ετών, λίγο μετά την εποχή που οι άνθρωποι έφθασαν στη νησιωτική ήπειρο πριν περίπου 50.000 έως 55.000 χρόνια.

Ανακαλύφθηκε πανάρχαιος γαλαξίας «κρυμμένος» πίσω από έναν άλλο

Μια διεθνής ομάδα αστρονόμων ανακάλυψε τον πιο αχνό γαλαξία του πρώιμου σύμπαντος που έχει ποτέ βρεθεί, σε απόσταση σχεδόν 13 δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν το ισχυρό διαμέτρου δέκα μέτρων τηλεσκόπιο Κεκ στη Χαβάη και έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αστροφυσικής «The Astrophysical Journal Letters».
Ο γαλαξίας παρατηρήθηκε όπως ήταν μερικές μόνο εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια μετά τη γέννηση του σύμπαντος με την «Μεγάλη Έκρηξη». Είναι μικρός, καθώς η αστρική μάζα του είναι μόλις το 1% του δικού μας γαλαξία.