Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

NASA: Κοιμηθείτε ήσυχοι, δεν θα χτυπήσει αστεροειδής τη Γη τον Σεπτέμβριο



Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία θέλει να διαψεύσει το όργιο των φημών που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την οποία ένας αστεροειδής αναμένεται να συγκρουστεί με τη Γη το διάστημα μεταξύ της 15ης και της 30ης Σεπτεμβρίου σε περιοχή κοντά στο Πόρτο Ρίκο, στην θάλασσα της Καραϊβικής.

Όλοι οι αστεροειδείς που είναι γνωστοί στους επιστήμονες αυτή τη στιγμή υπάρχει μόλις 0,01% πιθανότητα να εισέλθουν σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη κατά τη διάρκεια των 100 επόμενων ετών, εξηγούν οι υπεύθυνοι του προγράμματος σε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

Δείτε ποια τρόφιμα που τρώμε καθημερινά έχουν τιτάνιο, ψυκτικό και καύσιμα αεροσκαφών!





Υπάρχουν πολλά σενάρια τρόμου για τα περίεργα συστατικά που περιέχουν τα τρόφιμα που βρίσκονται στο καθημερινό μας τραπέζι ώστε να δείχνουν καλύτερα.
Έχει ακουστεί ότι στην ζάχαρη μπαίνει άμμος, ότι περιέχονται ενισχυτικά γεύσης στο κοτόπουλο, καύσιμο αεροσκαφών στα δημητριακά κ.α.
Το περίεργο είναι πως σύμφωνα με την επιστήμη, τα συγκεκριμένα συστατικά δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό για την υγεία του ανθρώπου.
"Στην τελική, το καλύτερο είναι να τρώμε πολλά φρούτα και λαχανικά και να τα μαγειρεύουμε απλά, συνοδευόμενα χωρίς pre-made γεύματα, είναι ο καλύτερο τρόπος για να μένει κάποιος υγιείς", αναφέρει ο Dr Farrimond, ο οποίος και εξηγεί τι σημαίνει καθένα από τα "περίεργα" συστατικά των τροφίμων.

Πυρα Κρότου λάμψης από συνοριοφύλακες της ΠΓΔΜ στα σύνορα με την Ελλάδα για απώθηση μεταναστών



Ένταση προκλήθηκε στην ουδέτερη ζώνη, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης, όπου εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί, περιμένοντας να εισέλθουν στη γειτονική χώρα.
Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Κιλκίς, συνοριοφύλακες της ΠΓΔΜ χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να απωθήσουν το πλήθος των συγκεντρωμένων που, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέρχεται σε περισσότερα από 2.000 άτομα.

Τα σπόρια του καρπουζιού και τα τεράστια οφέλη τους στην υγεία μας!


Watermelon-Seeds
Το καρπούζι είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές φρούτο. Ενώ όλοι απολαμβάνουν τη γεύση του, συνήθως απορρίπτουν τους μικροσκοπικούς του σπόρους χωρίς να συνειδητοποιούν ή μάλλον να γνωρίζουν τα οφέλη για την υγεία τους.
Αυτοί οι σπόροι είναι φορτωμένοι με θρεπτικά συστατικά συμπεριλαμβανομένων των λιπαρών οξέων και απαραίτητων πρωτεϊνών. Μάλιστα, είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Β, όπως θειαμίνη, νιασίνη, φολικό οξύ και μέταλλα όπως μαγνήσιο, κάλιο, μαγγάνιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, φώσφορο και χαλκό. Καταγράφονται ακολούθως τα οφέλη των σπόρων για την υγεία σας για να μην τους φτύσετε ξανά. Αυτό το καλοκαίρι θα τους φάτε!
1. Το σώμα σας χρειάζεται αμινοξέα
Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα βασικά αμινοξέα όπως η αργινίνη και η λυσίνη τα οποία το σώμα δεν μπορεί να παράγει από μόνο του και αυτά πρέπει να προέλθουν από διάφορες πηγές τροφίμων. Οι σπόροι του καρπουζιού περιέχουν μερικά από αυτά τα βασικά αμινοξέα όπως η τρυπτοφάνη και το γλουταμινικό οξύ.

Αλλαξε η ηγεσία του στρατεύματος: Νέος ο Α/ΓΕΕΘΑ ο "σκληρός" ναύαρχος Ε.Αποστολάκης



Το ΚΥΣΕΑ προχώρησε σε κρίσεις ανώτατων αξιωματικών με αφορμή την μετακίνηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου στις Βρυξέλλες ως προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ και τοποθέτησε αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, τον μέχρι σήμερα αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης.
Ο αντιναύαρχος Αποστολάκης αναμένεται να προαχθεί στον βαθμό του ναυάρχου.
Νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού διορίζεται ο αντιναύαρχος Γιώργος Γιακουμάκης, μέχρι σήμερα Αρχηγός Στόλου.
Αυτό που είναι πραγματικά πρωτοφανές είναι ότι οι αλλαγές των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ ανακοινώθηκαν από την αξιωματική αντιπολίτευση!