Η τσουκνίδα είναι γνωστή από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές της
ιδιότητες.
Τα φύλλα της τσουκνίδας μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο φαγητό, στις
σαλάτες, σε χόρτα, σούπες, πίτες, ροφήματα και έχουν πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό.
Συγκεκριμένα:
-Είναι πλούσια σε ασβέστιο που ωφελεί τα οστά, αλλά και σε κάλιο,
συμβάλλοντας στην καλή αρτηριακή πίεση και την υγεία της καρδιάς
-Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, που ενισχύει τις άμυνες του
οργανισμού και βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση σιδήρου, που επίσης περιέχει,
γι’ αυτό και συστήνεται σε περιπτώσεις σιδηροπενικής αναιμίας.