Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Τσουκνίδα: Ένα ρόφημα που κάνει θαύματα






Η τσουκνίδα είναι γνωστή από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές της ιδιότητες.

Τα φύλλα της τσουκνίδας μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο φαγητό, στις σαλάτες, σε χόρτα, σούπες, πίτες, ροφήματα και έχουν πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό.

Συγκεκριμένα:

-Είναι πλούσια σε ασβέστιο που ωφελεί τα οστά, αλλά και σε κάλιο, συμβάλλοντας στην καλή αρτηριακή πίεση και την υγεία της καρδιάς

-Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, που ενισχύει τις άμυνες του οργανισμού και βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση σιδήρου, που επίσης περιέχει, γι’ αυτό και συστήνεται σε περιπτώσεις σιδηροπενικής αναιμίας.

Bρέθηκαν οι πρώτες ενδείξεις για την ύπαρξη παράλληλων Συμπάντων - What if... υπάρχουν άπειρες "Γαίες" και άπειροι "εαυτοί" μας;






Ενδείξεις για την ύπαρξη ενός παράλληλου σύμπαντος φαίνεται πως εντόπισε ο Ράνγκα-Ραμ Τσάρι, κοσμολόγος από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech), και είναι έτσι η πρώτη φορά που με παρατηρησιακά δεδομένα επιβεβαιώνεται μέρος της Θεωρίας των Υπερχορδών και η ύπαρξη του περιβόητου Multiverse (Πολυσύμπαν).

Όπως αναφέρει ο κοσμολόγος στη μελέτη που δημοσίευσε στο περιοδικό Astrophysical Journal, η παρουσία του παράλληλου σύμπαντος εντοπίστηκε από ανωμαλίες στην κοσμική μικροκυματική ακτινοβολία υποβάθρου (CMB), δηλαδή το υπόλειμμα της ακτινοβολίας του σύμπαντός μας όταν είχε «ηλικία» 380.000 ετών.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Eνοπλοι "γαζώνουν" θεατές σε γήπεδο γκολφ της Καλιφόρνια: 20 νεκροί



Συναγερμός έχει σημάνει σε γήπεδο γκολφ στην Καλιφόρνια, όπου τρεις ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν και άρχισαν να "θερίζουν" τους θεατές  με οπλοπολυβόλα σκοτώνοντας πολλά άτομα.
Αλλες πληφορορίες μιλάνε για κτύπημα σε κέντρο ατόμων με ειδικές ανάγκες που βρίσκεται κοντά στο γήπεδο του γκολφ.
Η αστυνομία του San Bernardino έχει αποκλείσει την περιοχή και κάνει έκκληση στον κόσμο να μην κυκλοφορεί κοντά στο σημείο, όπου "χτύπησε" ο δράστης ή οι δράστες αφού το τμήμα δίνει "έναν έως τρεις υπόπτους".

Περπατώντας σε νεκροταφείο στο μέσο της Αθήνας



Εκεί που ήταν κάποτε το Μέγαρο Μιχαήλ Μελά, Πανεπιστημίου 11-13 & Αμερικής 5,
βρέθηκε αυτό το πήλινο ειδώλιο γυναίκας.
"Πήλινο ειδώλιο γυναίκας που χορεύει (350-300 π.Χ). Βρέθηκε σε έναν από τους γυναικείους τάφους της οδού Αμερικής και φέρει ίχνη γαλάζιου χρώματος στο ιμάτιο"
"Γεμάτη αρχαιότητες είναι η οδός Πανεπιστημίου κι ας μη βλέπουμε ορατό ούτε ένα αρχαίο θραύσμα. Η αποκάλυψη αυτή έγινε με αφορμή την επικείμενη πεζοδρόμηση της κεντρικής αυτής λεωφόρου ή καλύτερα τη μετατροπή της σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας για ποδήλατα και τραμ. Τα έργα προϋποθέτουν εκσκαφές αλλά όχι σε μεγάλο βάθος, όπως διαβεβαίωσε τους αρχαιολόγους ο επιστημονικός υπεύθυνος των αρχιτεκτονικών μελετών του προγράμματος «Rethink Athens» του Ιδρύματος Ωνάση, καθηγητής του ΕΜΠ, Παναγιώτης Τουρνικιώτης. Από τη δεκαετία του '60 οι αρχαιολόγοι γνωρίζουν πως στην Πανεπιστημίου εκτείνεται το μεγάλο νεκροταφείο των Αθηνών, καθώς από τότε είχαν βρεθεί τάφοι των κλασικών και ρωμαϊκών χρόνων στο ύψος της Εμμ. Μπενάκη. 



«Κυνηγοί» χαλκού άρπαξαν το μπρούντζινο τουφέκι του Παύλου Μελά





Εξαφανίστηκε το τουφέκι στο άγαλμα του Παύλου Μελά που κοσμεί το κέντρο της πλατείας Σκρα στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης. Χωρίς κανείς να αντιληφθεί πώς, άγνωστοι «κυνηγοί» χαλκού άρπαξαν το μπρούντζινο τουφέκι για να βγάλουν μεροκάματο πουλώντας το για ανακύκλωση.

Οι κάτοικοι της περιοχής και οι περαστικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν αντίκρισαν λειψό το άγαλμα του Μακεδονομάχου. Αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία και τους υπεύθυνους του δήμου Κορδελιού, που διαπίστωσαν ότι οι δράστες αφαίρεσαν το τουφέκι με τη χρήση ειδικού τροχού και εξαφανίστηκαν μέσα στο σκοτάδι.