Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Το Βιβλίο του Σούγκα: Το μυστηριώδες χειρόγραφο που μετέφρασε ένας άγγελος

Το 1994, δυο παράξενα χειρόγραφα, με μικρές μόνο παραλλαγές, εμφανίστηκαν στην Βρετανική Βιβλιοθήκη και την Βιβλιοθήκη Μπόντλιαν. Ήταν το Book of Soyga, γνωστό και ως Aldaraia, ένα κείμενο που κάποτε θεωρούνταν χαμένο. Το πιο γνωστό αντίγραφο ανήκε στον Τζων Ντη, τον Άγγλο μαθηματικό, αστρονόμο, αστρολόγο, γεωγράφο, αποκρυφιστή και σύμβουλο της βασίλισσας Ελισάβετ Α' που αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του στη μελέτη της αλχημείας, της μαντείας και της ερμητικής φιλοσοφίας. Ο ίδιος, συγκέντρωσε εν ζωή την μεγαλύτερη ιδιωτική βιβλιοθήκη και μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Όταν πέθανε το 1608 (ή το 1609), η συλλογή του διασκορπίστηκε.

«Φωλιά» τζιχαντιστών (;) στο κέντρο της Αθήνας – Έφοδος και συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική – Σχεδίαζαν επίθεση

«Φωλιά» τζιχαντιστών στην καρδιά της Αθήνας; Αυτό ενδεχομένως δείχνει η εισβολή που έκαναν άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πριν από λίγο σε διαμερίσματα στο Παγκράτι και το Νέο Κόσμο προχωρώντας σε συλλήψεις και προσαγωγές υπόπτων.
Συγκεκριμένα, πάνοπλοι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής εισέβαλαν σε διαμέρισμα που βρίσκεται στην οδό Δεινοκράτους στο Παγκράτι, αλλά και σε δύο ακόμη στον Νέο Κόσμο. Η γύρω περιοχή αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας. Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν τρία άτομα αραβικής καταγωγής. Για δύο άνδρες και μία γυναίκα κάνουν λόγο οι πρώτες πληροφορίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, οι συλληφθέντες σχετίζονται με τη διεθνή τρομοκρατία, χωρίς να έχει διευκρινιστεί εάν πρόκειται για μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος».

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώνεται σήμερα το swap ΟΜΟΛΟΓΩΝ της χώρας μας.

Όσοι κατέχουν ομόλογα, που προήλθαν από το PSI του 2012, hedge funds, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία, καλούνται να απαντήσουν στην πρόσκληση που αφορούσε συνολικά 20 ομόλογα ονομαστικής αξίας 29,8 δισ. Ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος των ομολόγων βρίσκεται στα χέρια hedge funds
Να σημειωθεί ότι όλοι οι ξένοι οίκοι που εξέδωσαν αναλύσεις για το θέμα τάχθηκαν υπέρ της ανταλλαγής, ενώ σε αυτή θα συμμετέχουν τα ασφαλιστικά ταμεία (6 δισ. ευρώ) και οι εγχώριες τράπεζες.

Νέο βαλλιστικό πύραυλο εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα!

Δεν έχει διευκρινιστεί τι τύπου ήταν ο πύραυλος.
Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap που επικαλείται ως πηγή του το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας, ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τη νότια επαρχία Πιονγκάν προς τα ανατολικά. Νοτιοκορεάτες και Αμερικανοί ειδικοί αναλύουν τα δεδομένα, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Δείτε το τελευταίο μήνυμα από το πλήρωμα του χαμένου υποβρυχίου στην Αργεντινή

Το τελευταίο μήνυμα του υποβρυχίου της Αργεντινής που εξαφανίσθηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό με 44 ναυτικούς, ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλημα με βραχυκύκλωμα και αρχή πυρκαγιάς, όπως αποκάλυψε το τηλεοπτικό δίκτυο A24 του Μπουένος Άιρες.
Το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε το μήνυμα που εξέπεμψε στις 15 Νοεμβρίου το υποβρύχιο San Juan πριν χαθεί κάθε επαφή μαζί του.Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, θαλασσινό νερό εισήλθε στο υποβρύχιο από το σνόρκελ, το σωλήνα που επιτρέπει στα πετρελαιοκίνητα υποβρύχια σαν το San Juan να λειτουργήσουν τις μηχανές τους σε κατάδυση επιτρέποντας την έξοδο των αερίων καύσης και την είσοδο φρέσκου αέρα.

Ο Ερντογάν Θα Έχει Την Τύχη Νοριέγκα; Καλεντερίδης: Ο ισχυρός του Παναμά καταδικάστηκε και φυλακίστηκε στις ΗΠΑ

Ο Μανουέλ Νοριέγκα ήταν αξιωματικός του στρατού του Παναμά που έφθασε να γίνει ο
ισχυρός άνδρας της χώρας και να την διοικεί δικτατορικά από το 1983 έως το 1989, παραμένοντας στο παρασκήνιο, δίπλα σε έξι Προέδρους της Δημοκρατίας οι οποίοι είχαν καθαρά διακοσμητικό ρόλο.Παρότι στην αρχή της «καριέρας» του είχε πολύ καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ, κάποια στιγμή αυτονομήθηκε και χρησιμοποίησε εξαιρετικά αντιαμερικανική ρητορική.
Το 1989 Αμερικανοί πεζοναύτες εισέβαλαν στον Παναμά και τον συνέλαβαν. Οδηγήθηκε στις ΗΠΑ, καταδικάστηκε και φυλακίστηκε, καθώς κρίθηκε ένοχος στις κατηγορίες της εμπορίας ναρκωτικών και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.Ο Ερντογάν «τράβηξε» την προσοχή των ΗΠΑ από την εποχή που ήταν δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης. Εκεί, στην έδρα του Δήμου τον επισκέφθηκε ο τότε πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα Μόρτον Αμπράμοβιτς, συνοδευόμενος από τον σταθμάρχη της CIA Γκράχαμ Φούλερ.