Το να χρησιμοποιείτε βότανα και μπαχαρικά στην
μαγειρική είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε την γεύση και
την εμφάνιση ενός πιάτου χωρίς την προσθήκη νατρίου (αλάτι), αλλά και
ένας εξαιρετικός τρόπος για να πάρετε πρόσθετες θρεπτικές ουσίες και
σημαντικά οφέλη για την υγεία σας ταυτόχρονα.
Ένα βότανο που χρησιμοποιούμε εκτενώς στην μεσογειακή κουζίνα είναι και ο μαϊντανός.Σύμφωνα με την Εθνική Βάση Δεδομένων Θρεπτικών Συστατικών του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας, τα 10 κλωναράκια μαϊντανού περιέχουν: