Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

Τα 9 πιο παράξενα ποτά του κόσμου


Αν νομίζετε ότι το πιο περίεργο ποτό που έχετε δει στη ζωή σας είναι η βανίλια... υποβρύχιο, το παρόν άρθρο έρχεται να σας διαφωτίσει και να σας ανοίξει νέους ορίζοντες στον κόσμο του αλκοόλ.
Ό,τι ποτό κι αν έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα, όσο κι αν πιστεύετε ότι είστε «ψημένοι» κι ενημερωμένοι στο θέμα του αλκοόλ, σίγουρα δεν έχετε πιει μπίρα-πίτσα ή βότκα με…σκορπιό.
Κρασί γλάρου, Αρκτικός κύκλος
Περιορισμένοι από το… «δροσερό» περιβάλλον, οι Ινουίτ (Εσκιμώοι) δεν είχαν με τι να δημιουργήσουν κρασί για να ζεσταθούν λίγο από το κρύο. Κι έτσι κατέληξαν σε μια απλή – γι’ αυτούς συνταγή: έπαιρναν τους νεκρούς γλάρους και τους έβαζαν σε μπουκάλια με νερό, αφήνοντάς τα στον ήλιο για να ζυμωθούν. Αν και το αποτέλεσμα αυτού δεν μοιάζει να κερδίζει κάποιο βραβείο καλύτερου κρασιού μελλοντικά, απ’ ό,τι έχει αναφερθεί, μπορεί να επιφέρει τη μέθη –θα πρέπει, όμως, να ανηφορίσετε προς τα πολύ Βόρεια για να το βρείτε, καθώς τα σούπερ μάρκετ και οι κάβες, δεν το φιλοξενούν στα ράφια τους.

Αλέξανδρος ο ΜέγαςΑλέξανδρος ο Μέγας ή Αλέξανδρος Γ' ο Μακεδών, Βασιλεύς Μακεδόνων, Ηγεμών (Στρατηγός Αυτοκράτωρ) της Πανελλήνιας Συμμαχίας κατά της Περσικής αυτοκρατορίας, διάδοχος των Φαραώ της Αιγύπτου, Κύριος της Ασίας και βορειοδυτικής Ινδίας, οι κατακτήσεις του οποίου αποτέλεσαν τον θεμέλιο λίθο των βασιλείων των Διαδόχων του. Οι Αλεξανδρινοί χρόνοι αποτελούν το τέλος της κλασσικής αρχαιότητας και την απαρχή της περιόδου της παγκόσμιας ιστορίας γνωστής ως Ελληνιστικής. Υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες στρατηγούς στην ιστορία του έθνους, καταφέρνοντας σε ηλικία μόλις 33 ετών να κατακτήσει το μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου (4ος αιώνας π.Χ.).
Γεννήθηκε στην Πέλλα της Μακεδονίας τον Ιούλιο του έτους 356 π.Χ.. Γονείς του ήταν ο βασιλιάς Φίλιππος Β' της Μακεδονίας και η πριγκίπισσα Ολυμπιάδα της Ηπείρου. Πέθανε στην Βαβυλώνα, στο παλάτι του Ναβουχοδονόσορα Β' στις 10 Ιουνίου του 323 π.Χ., σε ηλικία ακριβώς 32 ετών και 11 μηνών.
Βασιλιάς της Μακεδονίας, συνέχισε το έργο του πατέρα του, του Φιλίππου Β'. Ο Φίλιππος Β' ήταν ιδιαίτερα ικανός στρατηγός, πολιτικός και διπλωμάτης, αναμορφωτής του μακεδονικού στρατού και του μακεδονικού κράτους.
Ο Αλέξανδρος, ολοκλήρωσε την ενοποίηση των αυτόνομων ελληνικών πόλεων-κρατών της εποχής, και κατέκτησε σχεδόν όλο τον γνωστό τότε κόσμο (Μικρά Ασία, Περσία, Αίγυπτο κλπ), φτάνοντας στις παρυφές της Ινδίας.