Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Το μυστήριο με το κρυστάλλινο κρανίο του Yucatan


Το κρυστάλλινο κρανίο ανακαλύφθηκε στη ζούγκλα του Yucatan της κεντρικής Αμερικής το 1927 κοντά σε έναν ερειπωμένο αρχαίο ναό των Μάγια. Το κρανίο είναι φτιαγμένο από κάποιο πετρώδες κρύσταλλο, έχει χρώμα κεχριμπαριού και οι διαστάσεις του είναι σε φυσικό μέγεθος ανθρώπου.Το κρανίο έχει τεράστια αξία τόσο σε αρχαιολογική όσο και σε μυστικιστική κλίμακα. Αρχαιολογική γιατί κανένας μέχρι σήμερα δεν έχει εξηγήσει το γιατί και κυρίως το πως φτιάχτηκε ένα τόσο τέλειο κρανίο χιλιάδες χρόνια πριν και μυστικιστική διότι όπως υποστηρίζουν όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του, προκαλεί παραισθήσεις και οράματα προφητικού χαρακτήρα.

Στην Ελλάδα το πιο βαθύ σημείο της Μεσογείου

Μεσόγειος θάλασσα....μια θάλασσα “στη μέση της γης”. Αυτή η “κλειστή” θάλασσα που βρίσκεται ανάμεσα σε τρεις ηπείρους (Ευρώπη,Ασία και Αφρική) υπήρξε σημαντικότατο εμπορικό αλλά και ταξιδιωτικό πέρασμα από την αρχαιότητα, καθώς στην ευρύτερη περιοχή της αναπτύχθηκαν διάφοροι σημαντικοί πολιτισμοί.
Η Μεσόγειος περιβάλλεται σχεδόν εξολοκλήρου από γη και το μήκος της από το Γιβραλτάρ μέχρι τη Βηρυτό είναι περίπου 3.700 km, ενώ το πλάτος της από Βεγκάζη μέχρι Ντουμπρόβνικ φτάνει περίπου τα 1200 km. Συνολικά η έκτασή της είναι 2,5 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Το νέο 20 ευρω κυκλοφορει στις 24/2/2015



Στις 24 Φεβρουαρίου 2015 θα παρουσιάσει επισήμως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, το νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ της σειράς «Ευρώπη», στο οποίο έχουν ενσωματωθεί βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Το νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ είναι το τρίτο τραπεζογραμμάτιο της σειράς «Ευρώπη», μετά τα τραπεζογραμμάτια των 5 και των 10 ευρώ, που πρόκειται να τεθεί σε κυκλοφορία.
Η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες της ζώνης του ευρώ θα παρουσιάσουν επίσημα το νέο τραπεζογραμμάτιο και θα ανακοινώσουν την ακριβή ημερομηνία εισαγωγής του στις 24 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με την ΕΚΤ, η σειρά «Ευρώπη» τίθεται σταδιακά σε κυκλοφορία με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση της ακεραιότητας των τραπεζογραμματίων ευρώ και το συνεχές προβάδισμα έναντι των παραχαρακτών.