Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

O Χ. ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΕ ΔΙΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ!

O Χ. ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΕ ΔΙΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ!
Στα πλαίσια της αδέσμευτης ενημέρωσης με βάση την έρευνα ο Ε.Ο.Ε Ερευνητικός Οργανισμός Ελλήνων ξανάσμίγει με τον Αρθογράφο - Ερευνητή, Christos Kastamonitis. Η εκπομπή που θα προβάλλεται στο web tv του ΕΟΕ αλλά και σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μέσα από την ψηφιακή συχνότητα του ThrakiNet, θα έχει γεωστρατηγικό χαρακτήρα, με εκλεκτούς καλεσμένους και αναλύσης που θα προκαλέσουν. Τίτλος εκπομπής: Ανοπαία Ατραπός, περισσότερες πληροφορίες, για ημέρα προβολής σύντομα...
Περισσότερα για τον Χρήστο Κασταμονίτη εδώ http://www.eoellas.org/xristos-kastamonitis/

http://www.eoellas.org/2016/11/28/kastamonitis-tileoptiki-anopaia-atrapo

Ο Γιάννης Ρίτσος «κοσμεί» το ασύλληπτο μετρό της Στοκχόλμης.

Οι στίχοι του σπουδαίου Ελληνα ποιητή Γιαννη Ρίτσου «κοσμούν» το μετρό της Στοκχόλμης, τη μεγαλύτερη γκαλερί τέχνης στον κόσμο μήκους 110 χιλιομέτρων. Το μετρό της Στοκχόλμης μπορεί να μην είναι το μεγαλύτερο, ούτε το πιο πολυσύχναστο, αλλά είναι σίγουρα είναι το πιο όμορφο μετρό στον κόσμο. Κάθε διαδρομή με το Tunnelbana είναι μια ασύλληπτη εμπειρία, αφού πρόκειται για μια ατέλειωτη γκαλερί τέχνης (η μεγαλύτερη στον κόσμο) μήκους 110 χιλιομέτρων.

ΠΗΓΗ: http://www.tilestwra.com/

12 φράσεις του Ανυπέρβλητου Μέγα Αλέξανδρου

Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στις 20 ή 21 Ιουλίου του 356 π.Χ στην Πέλλα της Μακεδονίας. Πατέρας του ήταν ο βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος Β’ και μητέρα του η Ολυμπιάδα, κόρη του βασιλιά της Ηπείρου Νεοπτόλεμου.
Ήταν βασιλιάς της Μακεδονίας, Ηγεμών της Πανελλήνιας Συμμαχίας κατά της Περσικής αυτοκρατορίας, Φαραώ της Αιγύπτου, Βασιλιάς της Ασίας και βορειοδυτικής Ινδίας, και οι κατακτήσεις του αποτέλεσαν τον θεμέλιο λίθο της Ελληνιστικής εποχής των βασιλείων των Διαδόχων και Επιγόνων του.

ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ:. Η μάχη στα Θεοδώριανα όπου 500 Έλληνες σταμάτησαν 6.000 Τούρκους του Ισμαήλ Πασά

Στις 15 Μαΐου του 1821 μαζεύονται στο Μοναστήρι του Αη-Γιώργη στο χωριό Βουργαρέλι Άρτας οι οπλαρχηγοί Γ. Καραϊσκάκης, Γιαννάκης και Μήτρος Κουτελίδας, Γώγος Μπακόλας, Αντρέας Ίσκος, Γιαννάκης Ράγκος, Μάρκος Μπότσαρης, Κουτσονίκας και πολλοί άλλοι αγωνιστές και κηρύσσουν την επανάσταση στα Τζουμέρκα και στο Ραδοβύζι, υπό τις ευλογίες του ηγούμενου του μοναστηριού Χριστόφορου. Τα Θεοδώριανα, κεφαλοχώρι στα Τζουμέρκα Άρτας, καθώς ήταν απομακρυσμένα και προστατεύονταν από τα φυσικά οχυρά των απόκρημνων βουνών, πρόσφεραν μεγάλες υπηρεσίες στην Επανάσταση του 1821. Οι τσελιγκάδες ενισχύουν την προσπάθεια και oι Θεοδωριανίτες πυκνώνουν τις τάξεις των ενόπλων.Ακολουθούν τους καπεταναίους και λαβαίνουν μέρος σε πολλές μάχες. Στόχος των Τούρκων η καταστολή της επανάστασης στην...

Ο σκελετός Homo Sapiens των Χανίων και η μυστηριώδης εξαφάνιση του

Έχει βρεθεί στην Κρήτη σκελετός Homo sapiens; Κι αν ναι που βρίσκεται σήμερα και γιατί δε γνωρίζουμε τίποτα γι αυτόν; Το θέμα συζητήσαμε με τον γνωστό παλαιοανθρωπολόγο Νίκο Πουλιανό, από τον οποίο μάθαμε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα προσθέτοντας και το δικό μας προβληματισμό στις δικές του ανησυχίες για τη «μυστηριώδη» εξαφάνιση του μοναδικού αυτού ευρήματος.

Γιατί είναι αλήθεια πως σε σπήλαιο των Χανίων είχε εντοπιστεί, κατά το παρελθόν, τέτοιος σκελετός, και μάλιστα το 1987 ο Ιταλός καθηγητής ανθρωπολογίας Τζ. Φακίνι είχε ανακοινώσει στο 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Παλαιοανθρωπολογίας, στο Τορίνο, την ύπαρξη ανθρώπινου σκελετού από την Κρήτη ηλικίας  50.000 ετών.