Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Τελικά δεν βρήκε… εξωγήινους το FBI

Τελικά, η υπόθεση είχε πιο πεζό χαρακτήρα, αν και ακόμη παραμένει ένα μυστήριο για το τι ακριβώς συνέβη. Σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Αμερικανική Ένωση Πανεπιστημίων για Έρευνα στην Αστρονομία (AURA) και το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών (NSF) των ΗΠΑ αναφέρουν ότι η απόφαση για κλείσιμο του Παρατηρητηρίου του Ήλιου στο Σακραμέντο Πικ του Νέου Μεξικού ελήφθη ως «προληπτικό μέτρο κατά την αντιμετώπιση ενός θέματος ασφαλείας».

Τα Μαντεία της Αρχαίας Ελλάδας


Από την αρχαιότητα είναι γνωστή η επιθυμία του ανθρώπου να γνωρίσει το μέλλον, συνυφασμένη με μία εσωτερική του ανάγκηνα προσεγγίσει την αιωνιότητα, σπάζοντας το φράγμα του χρόνου, το τεκμήριο της πεπερασμένης ύπαρξής του.

Η επιθυμία αυτή ήταν συνυφασμένη με την καθημερινότητα των αρχαίων Ελλήνων και αυτό το διαπιστώνουμε από τα πολυάριθμα μαντεία που εμφανίστηκαν κατά την αρχαιότητα στον ελληνικό χώρο, καθώς και από ιστορίες που καταμαρτυρούν την εμπιστοσύνη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για τις προφητείες.
Οι αρχαίοι Έλληνες στηριζόντουσαν στην διαφόρων μορφών μαντεία, ώστε να πάρουν συμβουλές για δημόσια πράγματα και ιδιωτικές τους υποθέσεις. Ο Ηρόδοτος αναφέρει τουλάχιστον 18 ιερά που περιείχαν μαντεία και 96 αποστολές με σκοπό την αίτηση συμβουλής από κάποιο μαντείο, εκ των οποίων οι 53 απευθυνόντουσαν στο μαντείο των Δελφών.

Ο χαμένος θησαυρός του βασιλιά της Αρκαδίας που πέθανε από δάγκωμα φιδιού στην Λίμνη Στυμφαλία.

Εκεί ο Ηρακλής εξόντωσε τις Στυμφαλίδες Όρνιθες. Η λίμνη Στυμφαλία είναι μία από της λίγες ορεινές λίμνες της Πελοποννήσου. Βρίσκεται σε οροπέδιο και σε υψόμετρο 680μ. πλαισιωμένη από τις, χιονισμένες μέχρι και τον Απρίλη, κορυφές της Ζήρειας και του Ολίγυρτου.

Η λίμνη Στυμφαλία είναι στενά δεμένη με έναν από τους άθλους του μυθικού ήρωα Ηρακλή, ο οποίος έδιωκε τις απειλητικές Στυμφαλίδες Όρνιθες που κατοικούσαν στα έλη.  Ο Ηρακλής στον έκτο άθλο του κατάφερε να παρασύρει τις όρνιθες να βγουν από την πυκνή βλάστηση της λίμνης, χάρη στα κρόταλα από χαλκό που του έδωσε η θεά Αθηνά. Στην συνέχεια όσες αποκαλύπονταν τις χτυπούσε με τα βέλη του.

Προκαλεί ο Ακιντζί στα Κατεχόμενα: Δεν θα γίνουμε μειονότητα στην Κύπρο!

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί,που διαμήνυσε ότι δεν θα επιστρέψει να γίνουν μειονότητα σε μια Κύπρο στην οποία θα κυβερνούν οι Ελληνοκύπριοι. Ξεκαθάρισε ακόμη πως οι συνομιλίες για το Κυπριακό δεν γίνεται να διαρκέσουν άλλα πενήντα χρόνια και πως με αυτό είναι σύμφωνα και τα Ηνωμένα Έθνη.
«Οι Ελληνοκύπριοι στο παρελθόν θεώρησαν ότι το νησί είναι μονάχο δικό τους, μάλιστα πέρα από αυτό επιχείρησαν να το ενώσουν με την Ελλάδα. Αυτό δεν ήταν δυνατό, άλλωστε και δεν έγινε», δήλωσε προκλητικότατα ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, Βόλκαν Μπόζκιρ.

Το Εκπληκτικό Γλυπτό του Κοιμώμενου Λέοντα στην Ελλάδα που ΛΙΓΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ( ΒΙΝΤΕΟ )

Μεταξύ της εκκλησίας των Αγίων Πάντων και του σημερινού νεκροταφείου της πόλης, συναντά κανείς, στην οδό Μιχαήλ Ιατρού, ένα εξαιρετικής τέχνης γλυπτό μνημείο, και από τα σημαντικότερα του 19ου αιώνα στην Ελλάδα, γνωστό ως το Λιοντάρι των Βαυαρών, που χρονολογείται το 1840 με 1841.
Tο λιοντάρι, που βρίσκεται στο Ναύπλιο, έχει αποδοθεί σε μνημειακή κλίμακα με λάξευση στον βράχο, παριστάνεται να κοιμάται. Γλύπτης του όμορφου αυτού μνημείου είναι ο Γερμανός Κρίστιαν Ζίγκελ, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος καθηγητής γλυπτικής στο Πολυτεχνείο της Αθήνας. Πρότυπο για το έργο του Ζίγκελ υπήρξε το Λιοντάρι της Λουκέρνης του διάσημου Δανού γλύπτη Μπέρτελ Tόρβαλντσεν.

Ανακαλύψτε το Κρυφό Νόημα πίσω από το Πετράδι που Σχετίζεται με το Μήνα Γεννήσεώς σας

Ιανουάριος – Γρανάτης

Ανήκει  σε μία ομάδα λίθων η οποία περιλαμβάνει περί τις 20 διαφορετικές ποικιλίες & μία ευρεία γκάμα χρωμάτων, με πιο γνωστά το καφέ και το κοκκινο-καφέ.  Το μόνο χρώμα στο οποίο δεν τον συναντάμε είναι το μπλέ. Το όνομα του προέρχεται από τη λατινική λέξη “granatum”, το οποίο σημαίνει ρόδι, εξαιτίας της ομοιότητας των κρυστάλλων με τους σπόρους του φρούτου.
  • Προσφέρει άμεση ενεργητικότητα, αντοχή και σωματική δύναμη, ιδίως όταν απαιτείται σωματική και πνευματική προσπάθεια σε σύντομο χρονικό διάστημα.
  • Ηρεμεί και εξισορροπεί μπερδεμένα συναισθήματα, δίνοντας χώρο στη συμφιλίωση και την αγάπη

Γιατί οι Άνθρωποι Έχουν Πράσινα Μάτια και τι Σημαίνει;

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς θα ήταν η ζωή μας χωρίς τα μάτια; Αυτός ο όμορφος πολύχρωμος κόσμος δεν θα ήταν τίποτε άλλο παρά μόνο σκοτάδι που θα γέμιζε με βαθιά θλίψη. ΗCharlotte Bronte, η συγγραφέας της Jane Eyre είπε πολύ εύστοχα ότι: «η ψυχή, ευτυχώς έχει διερμηνέα- συχνά ασυνείδητο μεν, αλλά πιστό ερμηνευτή της – τα μάτια».
Τα μάτια μας όμως, μπορούν να ερμηνεύσουν όχι μόνο τα συναισθήματά μας, αλλά και την προσωπικότητά μας. Κάποιος μπορεί να πει τι είδους άνθρωποι είμαστε, απλά κοιτάζοντας τα μάτια μας. Είναι σαν ένα ανοιχτό βιβλίο.

Κι Όμως Δείτε Τι Έγραψε ένας Αμερικανός για την Ελλάδα το 1947… Θα ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ

Το 1947, ο Πωλ Πόρτερ, επικεφαλής της Επιτροπής για την Αμερικανική βοήθεια στην Ελλάδα, επισκέφθηκε τη χώρα προκειμένου να υποβάλει τα συμπεράσματά του. Συνέταξε τη γνωστή έκθεση ή Μνημόνιο Πόρτερ. Σε αυτή την έκθεση, περιγράφεται η Ελλάδα πριν από 71 χρόνια.
Οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες, οι εφοπλιστές και βέβαια ο απλός κόσμος. Διαβάστε τα συμπεράσματα του Πόρτερ και βρείτε τις διαφορές με σήμερα. Η Ελλάδα είναι 71 χρόνια πίσω. Γράφει ο Πόρτερ.
«Απ” ό, τι μπόρεσα να διαπιστώσω, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμιάν άλλη πολιτική πρακτική από το να εκλιπαρεί για ξένη βοήθεια ώστε να διατηρηθεί στην εξουσία απαριθμώντας θορυβωδώς τις θυσίες της Ελλάδος. […] στόχος της είναι να χρησιμοποιήσει την ξένη βοήθεια ως μέσο για τη διαιώνιση των προνομίων μίας μικρής κλίκας εμπόρων και τραπεζιτών, οι οποίοι αποτελούν την αόρατη εξουσία στην Ελλάδα.

ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ: ΤΟ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ( ΒΙΝΤΕΟ)

Η νήσος Μεγίστη ή Καστελλόριζο είναι ένα από τα Δωδεκάνησα. Το σύμπλεγμα Καστελλόριζου ή Μεγίστης αποτελείται από 14 νησιά το ανατολικότερο από όλα και το ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας.
Η νήσος Μεγίστη ή Καστελλόριζο απέχει 1,25 ναυτικά μίλια από τις νοτιοδυτικές τουρκικές ακτές και 72 ν.μ. από τη Ρόδο. Από τον Πειραιά απέχει 328 ν.μ. και 150 ν.μ. από την Κύπρο. Αν και μικρό σαν νησί, το Καστελλόριζο ή Μεγίστη έχει μεγάλη ιστορία, αφού είχε κατοικηθεί ήδη από τη νεολιθική εποχή, ενώ στη συνέχεια αποικίστηκε από τους Δωριείς, όπως και όλα τα

Η Εκπληκτική Ομιλία του Λιαντίνη για την Μετά Θάνατο Ζωή! (video)

Αντισυμβατικός, ποιητικός και δωρικός σε όλα του, ο πανεπιστημιακός δάσκαλος ήταν πράγματι ένας άνθρωπος ασυνήθιστος, τον οποίο άλλοι λάτρευαν και άλλοι κοιτούσαν αποσβολωμένοι.
Ο καθηγητής στη Φιλοσοφική του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας μιλούσε στα κατάμεστα αμφιθέατρα για το αρχαιοελληνικό ιδεώδες, την κρίση αξιών της σημερινής κοινωνίας, την ποίηση και τη φιλοσοφία, αλλά και το διαχρονικό πάθος του, τον θάνατο.

Η Γραπτή Ιστορία των Ελλήνων Ξεκινά πριν 11.500 Χρόνια, τουλάχιστον !!!!

Το τι έχουν ακούσει τ’ αυτάκια μου τα τελευταία 20 χρόνια γι αυτόν τον περίφημο χάρτη του Πίρι Ρέϊς, που είδα με τα μάτια μου φέτος στην Πόλη, δεν λέγεται: Ότι έχει αποτυπωθεί από ψηλά. Ίσως με διαστημόπλοιο. Ίσως με αεροπλάνο. Ίσως με ιπτάμενο δίσκο. Τέτοιες μπούρδες.
Δεν σκέφτηκαν όλοι αυτοί οι «σοφοί» το αυτονόητο: Δηλαδή την περιστροφή του άξονα της γης. Έτσι περιοχές που σήμερα είναι παγωμένες, όπως Γροιλανδία, Σιβηρία και Ανταρκτική, ήταν σε εύκρατα κλίματα.

Καναδάς: Λύκος ηλικίας 50.000 ετών διατηρήθηκε στον πάγο

Έναν μουμιοποιημένο λύκο και ένα καριμπού από την εποχή των παγετώνων, πριν από 50.000 χρόνια, ανακάλυψαν έκπληκτοι ανθρακωρύχοι στο παγωμένο Γιούκον του Καναδά.
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου των παγετώνων, το μεγαλύτερο μέρος του Καναδά ήταν καλυμμένο με ένα παχύ στρώμα πάγου, αλλά το Γιούκον διέφυγε από τους παγετώνες, με αποτέλεσμα οι λύκοι και τα καριμπού να περιπλανιούνται αμέριμνα μαζί με τα μαμούθ.

Ανακάλυψαν μία Σφίγγα μέσα σε ναό στην Αίγυπτο (φωτο)

Μια ακόμη σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αίγυπτο. Το άγαλμα μιας Σφίγγας βρέθηκε μέσα σε ναό.
Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως το άγαλμα Σφίγγας κατά τη διάρκεια εργασιών για την άντληση υδάτων από τον φαραωνικό ναό Κομ Όμπο στην πόλη του Ασουάν της νότιας Αιγύπτου, αναφέρει στην ιστοσελίδα του το BBC. Το υπουργείο Αρχαιοτήτων ανακοίνωσε ότι το άγαλμα του μυθικού αυτού τέρατος, με κεφάλι ανθρώπου και σώμα λιονταριού, είναι κατασκευασμένο από ψαμμόλιθο.

Η μυστική συμφωνία Τιράνων-Άγκυρας: Σε περίπτωση ελληνοτουρκικού πολέμου «οι Αλβανοί θα εισβάλουν στην Ελλάδα»

Με αφορμή την επικείμενη συμφωνία οριοθέτησης συνόρων (κατά Κοτζιά) και ΑΟΖ μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, ένα ντοκουμέντο που περιέχεται στον βιβλίο του πολιτικού Αλέξανδρου Κ. Παπαδόπουλου, «Άπειρος» Χώρα – Ο Αλβανικός Εθνικισμός και ο Οικουμενικός Ελληνισμός», και που κυκλοφόρησε το 1992 δείχνει το γιατί η Αλβανία συμπεριφέρεται ως χώρα δορυφόρος της Τουρκίας και το γιατί μπορεί να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για τον Ελληνισμό.
Έχει μεγάλη σημασία να γίνει ακριβώς γνωστό τι περιέχει η συμφωνία που προωθεί το ΥΠΕΞ με την Αλβανία καθώς η Αλβανία από ιδρύσεώς της σχεδόν έχει ενταχθεί σε ένα είδος συμμαχίας με την Τουρκία προς υπεράσπιση από κοινού των συμφερόντων τους ενάντια φυσικά στα ελληνικά συμφέροντα

Αιχμηρή ανάρτηση του στρατηγού Κωσταράκου: «Που πήγαν τα λεφτά που δόθηκαν για…»

Μια αιχμηρή ανάρτηση, όπου διατυπώνονται καίρια ερωτήματα σχετικά με τα χρήματα που έχει λάβει η χώρα μας για τις μεταναστευτικές ροές από την ΕΕ και τον τρόπο που έχουν αξιοποιηθεί (ή όχι) από τις αρμόδιες Αρχές ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook o στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίτιμος Αρχηγός του Γενικoύ Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).

10.000 χρόνων Λιοντάρια των σπηλαίων ανακάλυψαν τέλεια διατηρημένα στην Σιβηρία!


Στην Σιβηρία μια εξαιρετική ανακάλυψη έκαναν επιστήμονες όπου εντόπισαν λιονταράκια των σπηλαίων διατηρημένα σε άψογη κατάσταση στον πάγο.
Η ανακάλυψη έγινε στην περιοχή Sakha Republic (Yakutia) μια αχανή και παγωμένη έκταση (η μεγαλύτερη στη Ρωσία).