Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Τι πραγματικά κρύβεται στα ανήλιαγα και επτασφράγιστα υπόγεια του Βατικανού

Το μυστήριο και η ίντριγκα είναι σύμφυτα θα έλεγε κανείς στην ιστορία της Αγίας Έδρας, με τα χρονικά της ανά τους αιώνες να είναι τουλάχιστον σκοτεινά.
Ο κόσμος θα αναρωτιέται διαχρονικά τι είναι αυτό που προσπαθούν να κρατήσουν μακριά από δημόσια θέα οι ιερατικές αρχές του Βατικανού, ένα μέρος εξάλλου που αποτελεί το Άγιο Δισκοπότηρο κάθε συνωμοσιολόγου που σέβεται τον εαυτό του.
Από τους ανείπωτους θησαυρούς που φυλάσσονται στα θησαυροφυλάκιά του μέχρι και τα ερμητικά κείμενα που δεν πρέπει με τίποτα να αντικρίσει η χριστιανοσύνη, το ανεξάρτητο ιερό κρατίδιο της Ρώμης φροντίζει να κρατά τα μυστικά του πίσω από κλειστές και τριπλοαμπαρωμένες πόρτες.
Ανάλογα με ποιον θα ρωτήσεις, ο Πάπας έχει αποδείξεις από εξωγήινη ζωή μέχρι και δαίμονες στις κατακόμβες του, αν και στην πραγματικότητα η ιστορία των μυστικών αρχείων είναι πολύ πιο ρεαλιστική, γι’ αυτό και απείρως πιο ενδιαφέρουσα.

Ποιό είναι το Μυστικό της Κολχίδας;

Το χρυσόμαλλο δέρας ξέρουμε από τον μύθο ότι ήταν στην Κολχίδα. Οι περισσότεροι ιστορικοί την Κολχίδα την τοποθετούν στον Εύξεινο Πόντο.
Το χρυσόμαλλο δέρας το σχετίζουνε με τον τρόπο σύλλεξης του χρυσού. Και αυτό διότι στην περιοχή της Σκυθίας (Ν. Ρωσία) ρίχνανε προβιές ζώων στα ποτάμια πάνω στις οποίες κολλούσε ο χρυσός.
Ύστερα μαζεύανε τον χρυσό είτε καίγοντας τα δέρματα, είτε τα στέγνωναν και μάζευαν τον χρυσό. Αυτό εννοεί ο μύθος, λένε οι ιστορικοί.
Η τοποθεσία όμως της Κολχιδας κάπου μας μπερδεύει .Και αυτό γιατί ο Απολλώνιος ο Ρόδιος αναφέρει στα Αργοναυτικά του, πως καθώς η Αργώ έπλεε προς Νότο, η Μεγάλη Άρκτος χάθηκε από τον ουράνιο ορίζοντα. Το φαινόμενο όμως αυτό δεν συμβαίνει στον Εύξεινο Πόντο.

Οι εκτρώσεις των εταίρων στην Αρχαία Ελλάδα

Tο πρόβλημα του ελέγχου των γεννήσεων στην αρχαία Ελλάδα ήταν έντονο στις περιπτώσεις πορνείας. Έτσι εκτός από μάγια και φυλαχτά οι συγγραφείς συνιστούσαν και μηχανικά μέσα ή χημικά σκευάσματα, ουσίες δηλαδή με προφυλακτικό χαρακτήρα. Ο Σορανός ήταν ένας γυναικολόγος του 2ου αιώνα μ.Χ, από τους μεγαλύτερους μελετητές του Ιπποκράτη, που συμβούλευε τις εταίρες να εκμεταλλεύονται τις άγονες μέρες του κύκλου ή τη διακεκομμένη συνουσία. Πρακτικός τρόπος αποφυγής εγκυμοσύνης που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα, χωρίς όμως να είναι και ασφαλής μέθοδος. Γι΄ αυτό και οι αρχαίοι προχώρησαν και σε σκευάσματα για να είναι πιο σίγουροι.

Θρυλικοί χαμένοι θησαυροί και το κυνήγι αιώνων για τον εντοπισμό τους

Για περισσότερα από 220 χρόνια, αφοσιωμένοι κυνηγοί θησαυρών αναζητούν απάντηση στο μυστήριο του Oak Island, που βρίσκεται στην νότια ακτή της Νέας Σκωτίας του Καναδά. Κι ενώ παραμένει μέχρι σήμερα ασαφές τι ακριβώς ψάχνουν -χρυσάφι πειρατών, τα χαμένα χειρόγραφα του Σαίξπηρ, ένα βυθισμένο πλοίο των Βίκινγκ;- ορισμένοι έχουν πληρώσει το «κυνήγι» αυτό ακόμη και με το ακριβότερο τίμημα: Το 1961, τέσσερις άνθρωποι πέθαναν στη διάρκεια ανασκαφής στον διάσημο «λάκκο με τα χρήματα» του νησιού.
Η αναζήτηση με την ελπίδα εντοπισμού ενός αμύθητου θησαυρού συνεχίζεται μέχρι σήμερα στο Oak Island. Η περίπτωση αυτή δεν είναι σίγουρα η μοναδική. Υπάρχουν τουλάχιστον άλλες έξι ιστορίες θρυλικών χαμένων θησαυρών που έχουν «στοιχειώσει» τη φαντασία αρχαιολόγων και κυνηγών θησαυρών ανά τους αιώνες.

Aποπλέει πλοίο με σκοπό να παρακολουθεί διαστημικά σκάφη

Τέσσερις αποστολές παρακολούθησης διαστημικών σκαφών θα πραγματοποιήσει το κινεζικό πλοίο Yuanwang-7, το οποίο απέπλευσε σήμερα Παρασκευή (09.06.2017) από λιμάνι της ανατολικής επαρχίας της Κίνας Γιανγκτσού. 

«Οι αποστολές περιλαμβάνουν την παρακολούθηση της προόδου του δορυφόρου Beidou-3», δήλωσε ο καπετάνιος του πλοίου Ζου Γιουνσχάν. Την ίδια ώρα πλέουν στη θάλασσα τα πλοία Yuanwang-5 και Yuanwang-6 με αποστολή την κοινή εκπαίδευση, την παρακολούθηση στόχων και την εκπαίδευση σε συνθήκες πραγματικής μάχης».