Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

EKTAKTO ΤΩΡΑ: Συναγερμός στο κέντρο της Αθήνας λόγω «ύποπτου» οχήματος

Κλειστή είναι αυτήν την ώρα η οδός Δραγατσανίου, στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος, όπου βρίσκεται κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών,
καθώς έχει εντοπιστεί «ύποπτο» όχημα.
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας, καθώς και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.


ΠΗΓΗ: http://www.oparlapipas.gr

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη επιχείρηση του στρατού για την απομάκρυνση βόμβας

Σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι αυτή την ώρα η επιχείρηση ομάδας πυροτεχνουργών του στρατού, για την απομάκρυνση της παλιάς βόμβας αεροπορίας που βρέθηκε το πρωί, στον περιβάλλοντα χώρο πρατηρίου υγρών καυσίμων επί της οδού Μοναστηρίου 90, στην περιοχή Διαλογής Κορδελιού Θεσσαλονίκης.

Ο δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου Πέτρος Σούλας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν τα σπίτια που εφάπτονται στο πρατήριο υγρών καυσίμων. Για τα 250 με 300 άτομα που χρειάστηκε να φύγουν από τα σπίτια τους, ο δήμος κράτησε τα κοντινά σχολεία ανοιχτά, με θέρμανση και προσωπικό.

Υπ. Άμυνας: Ποινή φυλάκισης 60 ημερών επιβλήθηκε στους Αλβανούς νεοσύλλεκτους για τον αετό

Την επιβολή ποινής φυλάκισης για διάστημα 60 ημερών επέβαλε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στους επτά νεοσύλλεκτους οπλίτες του Στρατού που φωτογραφήθηκαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μεσολογγίου σχηματίζοντας τον αλβανικό αετό.
 
Διαβάστε την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού:
 
«O αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, λαμβάνοντας υπόψη το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε αναφορικά με την εμφάνιση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες, που εμφανίζει Στρατιώτες να σχηματίζουν με τα χέρια τους χαρακτηριστική απεικόνιση της Αλβανικής σημαίας, επέβαλλε σε αυτούς πειθαρχικές ποινές, εξαντλώντας την 
πειθαρχική του δικαιοδοσία.
 

Πώς πήρε το όνομα του το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας;

Το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας, βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Νότιας Αφρικής. Είναι ένα κομβικό σημείο για τα πλοία, καθώς εκεί αλλάζουν τις πορείες τους για να εισέλθουν από τον Ατλαντικό Ωκεανό στον Ινδικό. Ανακαλύφθηκε το 1488 από τον Πορτογάλο θαλασσοπόρο Βαρθολομαίο Ντιάζ, στην προσπάθεια του να βρει τον θαλάσσιο δρόμο για την Ινδία. Λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών που συνάντησε εκεί, το ονόμασε "Ακρωτήριο των Καταιγίδων" (Cabo das Tormentas). Αν και τελικά κατάφερε να το περιπλεύσει, λόγω του ότι το πλήρωμα του ήταν εξαντλημένο, αντί να συνεχίσει προς τον Ινδικό Ωκεανό, επέστρεψε στην Πορτογαλία.

Έκανε...φτερά το αρχαιότερο γλυπτό του κόσμου από το Μουσείο Πετραλώνων Χαλκιδικής.

Έκανε...φτερά το αρχαιότερο γλυπτό του κόσμου από το Μουσείο Πετραλώνων Χαλκιδικής! Είχε βρεθεί στην Πτολεμαΐδα Κοζάνης και ήταν 700.000 χρόνων..!


Mία αρχέγονη, πιθανότατα ανθρωπόμορφη, αναπαράσταση βρέθηκε στο λιγνιτωρυχείο Καρδιάς Πτολεμαΐδας της ΔΕΗ, σε βάθος 10 -12 περίπου μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους.