Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Η μάχη των ATIA της Νυρεμβέργης το 1561!

Ένα πρωινό στις 14 Απριλίου του 1561, την αυγή γύρω στις 4-5πμ, ένα φοβερό περιστατικό εμφανίστηκε κοντά στον Ήλιο, πάνω από την Νυρεμβέργη, το οποίο είδαν πολλοί άνθρωποι.
Αρχικά εμφανίστηκαν στον ήλιο δύο κόκκινα σαν αίμα τόξα, όπως όταν η Σελήνη είναι στο τελευταίο τέταρτο. Ο ήλιος πάνω και κάτω ήταν σαν αίμα, αλλά μέσα υπήρχε μία «μπάλα» στο χρώμα του σιδήρου.


Βρέθηκε ο τάφος του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή;






Στο Szigetvar στην νότια Ουγγαρία βρέθηκε πιθανότατα ο τάφος του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή, σύμφωνα με μαρτυρίες Ούγγρων ειδικών.

Σύμφωνα με τον Νόρμπερτ Παπ, τον διευθυντή του τμήματος Πολιτικής Γεωγραφίας του πανεπιστημίου του Πεκς στην Ουγγαρία, ο τάφος χτίστηκε ακριβώς στο σημείο που βρισκόταν η σκηνή του Σουλεϊμάν. Δήλωσε χαρακτηριστικά πως «όλα τα στοιχεία μας οδηγούν στο ίδιο συμπέρασμα, αλλά χρειαζόμαστε και άλλες αποδείξεις για να είμαστε σίγουροι. Για την ώρα δεν έχει βρεθεί κανένα στοιχείο που να μας οδηγεί σε άλλο συμπέρασμα». Οι ανασκαφές θα συνεχιστούν τον Απρίλιο με στόχο να βρεθούν τα στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν τη θεωρία.

Μολυβδόβουλο βυζαντινού αυτοκράτορα βρέθηκε κοντά στην Καρλσρούη

 
 
Καρλσρούη
Ένα μολυβδόβουλο, δηλαδή σφραγίδα, του βυζαντινού αυτοκράτορα Μανουήλ Α του Κομνηνού (1143 - 1180), βρέθηκε στα ερείπια του πύργου Λίντελμπρουν, κοντά στην Καρλσρούη. Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Deutsche Welle, το πολύτιμο αντικείμενο βρέθηκε σε βάθος μόλις 20 μέτρων κάτω από το αποκαλούμενο «παλάτιον» του πύργου, σε ένα βραχώδες ύψωμα 437 μέτρων. Ήδη οι ειδικοί της αρμόδιας για τη μεσαιωνική αρχαιολογία εφορίας της περιοχής -που είναι και η επιβλέπουσα των ανασκαφών- αλλά και ο αρχαιολόγος Σβεν Γκίτερμαν, από το Ινστιτούτο Αρχαιολογικών Επιστημών στο Φράιμπουργκ (προϊστορική, πρωτοϊστορική και μεσαιωνική αρχαιολογία), έκαναν τις πρώτες τους εκτιμήσεις σε ό,τι αφορά το βυζαντινό μολυβδόβουλο.
Μιλώντας στην DW, ο Σβεν Γκίτερμαν εξήγησε ποια είναι τα χαρακτηριστικά που οδηγούν στο ασφαλές -κατά την άποψη του- συμπέρασμα ότι πρόκειται για μολυβδόβουλο του γνωστού και ως «αυτοκράτορα - ιππότη», δηλαδή του Μανουήλ Α’ του Κομνηνού, ο οποίος αποκαλούνταν από τους συγχρόνους του ως Μανουήλ Δεσπότης, ο πορφυρογέννητος.

10η Δεκεμβρίου 969 ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΦΩΚΑ


    Νικηφόρος Φωκάς (912-969), τον αποκάλεσαν <<Λευκό Θάνατο>> των Σαρακηνών, για τις μεγάλες νίκες επί των Αράβων στην Ανατολία και στην ΚΡΉΤΗ. Υπήρξε μέλος μιας από τις ισχυρότερες στρατιωτικές οικογένειες της βυζαντινής αυτοκρατορίας, των Φωκάδων της Καππαδοκίας. Κατέλαβε υψηλές θέσεις στη στρατιωτική ιεραρχία, φτάνοντας στο αξίωμα του Δομέστιχου των Σχολών της Ανατολής, ηγήθηκε της βυζαντινής αντεπίθεσης και ανακατάληψης των επαρχιών της Συρίας, της Ανατολίας και της Κρήτης.  Μετά το θάνατο του αυτοκράτορα Ρωμανού Β΄,  η  φήμη του και οι αναμφισβήτητες ικανότητες του  τού άνοιξαν το δρόμο για τη διεκδίκηση του  θρόνου. Με την υποστήριξη τού στρατού πλατιών λαϊκών μαζών,  της εκκλησίας αλλά και με τη βοήθεια της αυτοκράτειρας Θεοφανούς, την οποία σφόδρα θα ερωτευτεί και θα παντρευτεί, θα ανέβει στο θρόνο, παραμερίζοντας τον ισχυρό ευνούχο Ιωσήφ Βρίγγα.