Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Αυτά τα νησιά είναι επικίνδυνα σημεία για τούρκικη απόβαση! Χάρτης


Ο χάρτης των διεκδικήσεων από το βόρειο Αιγαίο ως το Λιβυκό Πέλαγος! – Η άσκηση με σενάριο απόβασης απέναντι από τη Χίο και η κλιμάκωση των προκλήσεων. Τα κατοικημένα νησιά και οι βραχονησίδες που βάζουν στο στόχαστρο οι Τούρκοι.
Την ώρα που οι Τούρκοι με όλα τα μέσα αυξάνουν την προκλητικότητα σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ επανέρχεται στη δημοσιότητα με δηλώσεις πολιτικών τόσο από τον κυβερνών κόμμα όσο και της τουρκικής αντιπολίτευσης το ζήτημα… κατάληψης τουρκικού εδάφους από την Ελλάδα.

Ορφανά της Επανάστασης του 1821 στις ΗΠΑ – Μια άγνωστη πτυχή της Ιστορίας

Τα πρώτα Ελληνόπουλα που εγκαταστάθηκαν στην Αμερική –αφότου είχε προηγηθεί η μεγάλη ομάδα των 1.403 νησιωτών Ελλήνων το 1768– ήταν παιδιά αγωνιστών της Επανάστασης του 1821 που έμειναν ορφανά. Το ερέθισμα να ασχοληθώ με το αυτό θέμα αυτό μου το έδωσε πριν από δεκαετίες μια εκπομπή της «Φωνής της Αμερικής»· έκτοτε αναζήτησα και βρήκα με πηγές τον αείμνηστο καθηγητή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Κωνσταντίνο Γεωργίου και τη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου στοιχεία γι’ αυτά τα παιδιά. Στη γη του Βάσιγκτον, δηλαδή στη φιλελεύθερη Αμερική, αναφέρεται και ο Διονύσιος Σολωμός.

Οι επίσημες φωτό των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Άμυνας μετά από 22 ημέρες τις επίσημες φωτογραφίες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από την 2η Μαρτίου στις τουρκικές φυλακές στην Ανδριανούπολη.