Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΡΩΣΣΩΝ ( ΦΩΤΟ )


ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΑΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ
 Ο Πύργος του Τάτλιν ή το έργο για το Μνημείο της Τρίτης Διεθνούς (1919-20) ήταν ένα σχέδιο για ένα μεγάλο μνημειώδες κτίριο από τον ρωσικό καλλιτέχνη και τον αρχιτέκτονα Βλαντιμίρ Τατλίν,

Aμερικανικό ινστιτούτο RAND: Οι ΗΠΑ θα χάσουν τον επόμενο πόλεμο με την Ρωσία ή την Κίνα

Οι ΗΠΑ θα ηττηθούν εάν εμπλακούν σε πόλεμο είτε με τη Ρωσία είτε με την Κίνα, υποστηρίζει το διεθνώς αναγνωρισμένο ινστιτούτο στρατηγικών αναλύσεων RAND.
Στην πλέον πρόσφατη ανάλυσή του με τίτλο «Αμερικανικές ικανότητες και δυνάμεις σε ένα επικίνδυνο κόσμο», το RAND το οποίο εδρεύει στην Καλιφόρνια, προειδοποιεί ότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν ελάχιστες πιθανότητες να νικήσουν σε μια πολεμική αναμέτρηση, με την Ρωσία στην Ευρώπη ή με την Κίνα στην Ασία για την Ταϊβάν.
Το RAND εξηγεί στην 190 σελίδων ανάλυσή του, ότι Ρωσία και Κίνα έχουν παρουσιάσει μεγάλη πρόοδο στις στρατιωτικές τεχνολογίες, τα τελευταία χρόνια και έχουν φτάσει  ή και ξεπεράσει τις ΗΠΑ σε συγκεκριμένους τομείς, προειδοποιώντας παράλληλα ότι τα υφιστάμενα κονδύλια για την άμυνα και η έλλειψη επαρκών δυνάμεων για να υποστηρίξουν τα φιλόδοξα στρατηγικά  σχέδια, πλήττουν το αξιόμαχο του αμερικανικού Στρατού.

ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥ INTERNET. ΛΕΣ ???

 ΠΟΣΟ ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΕΡΘΕΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥ INTERNET ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ . ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΟΛΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ.

Νέα Γη;- «Μεγάλη ανακάλυψη» ανακοινώνει η NASA

Πρόκειται για μία σημαντική ανακάλυψη πλανήτη που μοιάζει με τη Γη και ενδέχεται να φιλοξενεί κάποια μορφή ζωής.
Μία ακόμη σημαντική ανακάλυψη στο «ράλι» αναζήτησης εξωπλανητών που συγκεντρώνουν όλα εκείνα τα στοιχεία για να οριστούν ως... «Νέα Γη», φέρεται να έχει πραγματοποιήσει η NASA, ενημερώνοντας πως θα προβεί σε ανακοινώσεις την Πέμπτη, μέσω έκτακτης συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσουν οι υπεύθυνοι της διαστημικής υπηρεσίας.
Το τηλεσκόπιο Κέπλερ, το οποίο είναι επιφορτισμένο με τον εντοπισμό εξωπλανητών που είναι πιθανό να φιλοξενούν οποιαδήποτε μορφή ζωής, ενδεχομένως και ειδών εξελιγμένων εξίσου ή και περισσότερο από τον άνθρωπο. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, η τελευταία ανακάλυψη της επιστημονικής ομάδας που χειρίζεται το Κέπλερ, ήταν αρκούντος μεγάλη, ώστε να οργανωθεί έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ώστε να ενημερωθεί ολόκληρος ο πλανήτης.

Το υποβρύχιο στην Αργεντινή διαλύθηκε μέσα σε 40 μιλισεκόντ

Η ενέργεια που εκλύθηκε από τη συντριβή του υπολογίστηκε ότι ήταν ίση με 5,6 κιλά ΤΝΤ εκτιμά Αμερικανός ειδικός
Τα 44 μέλη του πληρώματος του υποβρυχίου San Juan που χάθηκαν όταν στο σκάφος σημειώθηκε έκρηξη πέθαναν ακαιραία και χωρίς να υποφέρουν σύμφωνα με έναν πρώην ειδικό του αμερικανικού ναυτικού.
Σύμφωνα με τον αναλυτή ακουστικής Μπρους Ρουλ το κέλυφος του υποβρυχίου καταστράφηκε ολοσχερώς μέσα σε 40 μιλισεκόντ, το 1/25 δηλαδή ενός δευτερολέπτου.

Ανακαλύφθηκε -πιθανώς- το αρχαιότερο μάτι στον κόσμο, ηλικίας 530 εκατομμυρίων ετών


Το μάτι, που ανήκε σε ένα προ πολλού εξαφανισμένο θαλάσσιο οργανισμό, ένα είδος τριλοβίτη (εν ονόματι Schmidtiellus reetae), μοιάζει αρκετά με μια πολύ πρώιμη εκδοχή του ματιού που εξελίχθηκε αργότερα σε ορισμένα ζώα όπως τα καβούρια, οι μέλισσες και οι λιβελούλες
Επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν στην Εσθονία το απολίθωμα ίσως του αρχαιότερου ματιού που έχει ποτέ βρεθεί σε έμβιο οργανισμό και το οποίο χρονολογείται προ 530 εκατομμυρίων ετών περίπου.

Το μάτι, που ανήκε σε ένα προ πολλού εξαφανισμένο θαλάσσιο οργανισμό, ένα είδος τριλοβίτη (εν ονόματι Schmidtiellus reetae), μοιάζει αρκετά με μια πολύ πρώιμη εκδοχή του ματιού που εξελίχθηκε αργότερα σε ορισμένα ζώα όπως τα καβούρια, οι μέλισσες και οι λιβελούλες.