Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Πλοίο «φάντασμα» σε ακτή της Λιβερίας




Μία περίεργη υπόθεση διερευνούν οι λιμενικές αρχές της Λιβερίας. Ένα ακυβέρνητο δεξαμενόπλοιο 64 μέτρων εντοπίστηκε πρόσφατα σε παραλία της Λιβερίας και καθώς δεν βρέθηκαν επάνω σε αυτό επιβάτες, η προέλευσή του ερευνάται.

Το «Tamaya», σημαία Παναμά, έδωσε το τελευταίο του στίγμα στα ραντάρ στις 22 Απριλίου, καθώς κατευθυνόταν προς την πρωτεύουσα της Σενεγάλης, Ντακάρ.


Το καράβι «περιπλανιόταν» για καιρό και βρέθηκε ακυβέρνητο σε μία ακτή κοντά στο Robertsport, στα βόρεια παράλια της Λιβερίας.

Παράξενα πλάσματα βρέθηκαν σε αρχοντικό στο Λονδίνο [φωτό]


Περίπου πριν από 50 χρόνια στο Λονδίνο, γκρέμιζαν παλιά αρχοντικά για την κατασκευή νέων.
Σε αυτά τα αρχοντικά ήταν συμπεριλαμβανομένου και το σπίτι, που κάποτε ανήκε στον Thomas Theodore Merlin. Στο υπόγειο του κτιρίου αυτού βρέθηκαν αρκετές χιλιάδες παλιά σφραγισμένα ξύλινα κιβώτια…Με το άνοιγμα τους οι οικοδόμοι έμειναν άναυδοι καθώς ανακάλυψαν σκελετούς και μυθικά πλάσματα (νεράιδες, βαμπίρ, κέρατα λαγοί, λυκάνθρωπους, και ούτω καθεξής).
Πολλοί ήταν αυτοί που είχαν ακούσει διάφορες ιστορίες για παράξενα και άγνωστα πλάσματα.
Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να αποκαλύψουμε τα μικρά μυστικά από αυτά τα πλάσματα και να σας πούμε περισσότερα για τον Thomas Theodore Merlin.

Πρόταση Ρέγκλινγκ για εξόφληση του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ από τον ESM

Η εξαγορά του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ έχει οικονομικό όφελος για την Ελλάδα, διότι η υποστήριξη του EMS γίνεται με ευνοϊκότερους όρους και έχει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια - Η Ελλάδα πληρώνει τόκους για παλαιά δάνεια του ΔΝΤ με επιτόκιο 3,5%., αντίθετα, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) δανείζει με χαμηλότερο επιτόκιο, το οποίο είναι αυτή τη στιγμή κάτω του 1% - Επομένως η Ελλάδα θα μπορούσε να εξοικονομήσει πολλά χρήματα, όπως επισημαίνει η εφημερίδα

Η γερμανική εφημερίδα Die Welt αποκαλύπτει δισέλιδο έγγραφο του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ στο οποίο προτείνει, ενόψει του Eurogroup της 24ης Μαΐου, την εξόφληση μέρους του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ από τον ESM.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΪΔΕ ΧΑΝΟΥΜ ΣΤΟ ΣΙΔΝΕΫ ΜΕΡΛΙΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΗΜΗΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ: Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΑΥΛΗ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ


Αρχικά το κτήμα αυτό ανήκε στη Σαϊδέ Χανούμ,σύζυγος του Χαλίλ Μπέη, διοικητή της Λαμίας.Με την έναρξη του αγώνα του 1829,η Σαϊδέ Χανούμ πώλησε άτυπα όλη την έκταση στον Νικόλαο Στουρνάρη κατά τα 2/3 και στον Ανδρέα Φαρδή κατά 1/3 έξ αδιαίρετου.

   Μετά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου του Λονδίνου στις 3 Φεβρουαρίου 1830, με το οποίο επετράπη στους Τούρκους , οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει το ελληνικό έδαφος με την έναρξη της ελληνικής επανάστασης , να επανέλθουν στην Έλλαδα και να πωλήσουν τις εκτάσεις που κατείχαν , η Σαϊδέ Χανούμ , προέβαλε ακυρότητα της πιο πάνω άτυπης πώλησης αξίωσε από τους Ν. Στουρνάρη και Α. Φαρδή να ξαναγοράσουν το κτήμα.Το 1837 οι πιο πάνω συγκύριοι με την 484/20-11-1837 απόφαση, αναγνωρίστηκαν από την Επιτροπή των Οθωμανικών Κτημάτων κύριοι του παραπάνω τσιφλικίου της Μεγάλης Βρύσης.

Ρωσία: Ετοιμάζει πυρηνική δοκιμή του ''Satan 2''


Η Ρωσία ετοιμάζεται για πυρηνική δοκιμή ενός τόσο επίνδυνου πυρηνικού όπλου που πραγματικά μπορεί να αφανίσει μια ολόκληρη περιοχή σε δευτερόλεπτα.

Το λεγόμενο ‘’ Satan 2’’ βλήμα εικάζεται ότι είνα το πιο δυνατό βλήμα που έχει καταστευαστεί και εξοπλιστεί με τεχνολογία τέτοιου είδους που μπορεί να μην ανιχνεύουν τα ραντάρ!

Αυτό το πραγματικά τρομακτικό όπλο μπορεί να σπείρει τον πανικό στους σημερινούς δυτικούς στρατιωτικούς αρχηγούς.

Το επίσημο όνομα του Rs-28 Sarmat και πρόκειται να αντικαταστήσει το Σοβιετικό R-36M το οποίο οι στατιωτικοί ειδήμονες τους έδωσαν το παρατσούκλι ‘’Σατανάς’’.

Ξαφνική επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Άγιον Όρος

 

Πριν την επικείμενη επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν

Αυθημερόν επίσκεψη και μόνο για λίγες ώρες θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος  την Πέμπτη στο Άγιο Όρος, την πρώτη επίσημη από την ανάληψη των καθηκόντων του. Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η εσπευσμένη μετάβαση σχετίζεται με την επικείμενη επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στις 28 Μαΐου, για τον εορτασμό της χιλιετούς παρουσίας Ρώσων μοναχών στην αθωνική πολιτεία.