Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Κακαβιά: Επεσε το σύστημα και οι Αλβανοί νόμιζαν ότι κλείσαμε τα σύνορα λόγω Χειμάρρας

Σε παρ’ ολίγον σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας, οδήγησε ένα σοβαρό τεχνικό πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα που χρησιμοποιούν οι ελληνικές αρχές για τον έλεγχο των διαβατηρίων.
Το σύστημα από πολύ νωρίς το πρωί τέθηκε εκτός λειτουργίας σε όλες τις συνοριακές διαβάσεις της χώρας με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η διέλευση για πολίτες χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Έτσι η διέλευση από το Αλβανικό έδαφος προς την χώρα μας ήταν αδύνατη με αποτέλεσμα στην Κακαβιά να σχηματιστούν ουρές πολλών χιλιομέτρων.

Σοκ στο ΝΑΤΟ – Ωμή παραδοχή για ολικό μπλακ άουτ από ρωσικό μυστικό όπλο ηλεκτρονικού πολέμου

Σχέδιο να «σβήσουν» όλες τις επικοινωνίες σε Βαλτική και Πολωνία έχουν θέσει οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θέλοντας να επιβληθούν στην «ζωτική περιοχή» κοντά στα σύνορα τους και να θέσουν τα πάντα στον έλεγχο τους .
Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ εξέφρασαν έντονες ανησυχίες από αυτήν την νέα άκρως ισχυρή χρήση από τη Ρωσία ενός είδους νέου «είδους» ηλεκτρονικού πολέμου.
Η πρόβα τζενεράλε έγινε  κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων τον περασμένο μήνα με την επωνυμία Zapad-2017, μέρος της οποίας μπλόκαρε μαζικά όλα τα  τηλεφωνικά δίκτυα σε μια τεράστια έκταση προκαλώντας πανικό και οργή από χιλιάδες κατοίκους .

Μοναδικό είδος ‘νυχτοπεταλούδας’ ανακαλύφθηκε στη Ρόδο από Ρώσους

Ένα είδος εντόμου μοναδικό παγκοσμίως, τη «νυχτοπεταλούδα» της Ρόδου, η οποία βρίσκεται μόνο στην Κοιλάδα των Πεταλούδων και πουθενά αλλού στον κόσμο, ανακάλυψαν πρόσφατα Ρώσοι επιστήμονες και της έδωσαν το όνομα «Ovaliptila Rhodos»!
Αυτό έκανε γνωστό, την Παρασκευή, ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος κάνοντας λόγο για έναν συνδυασμό περιβάλλοντος και βιοποικιλότητας με την τουριστική προβολή.
Όπως είπε, λοιπόν, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Πρωτογενούς τομέα, Γιώργος Πόκιας, τον ενημέρωσε ότι είχαμε μία ευχάριστη έκπληξη από μία ανακάλυψη ενός είδους εντόμου που βρίσκεται στην Κοιλάδα των Πεταλούδων και είναι μοναδικό παγκοσμίως!

«Αναστήθηκε» φρεγάτα τύπου “S” και πάει πόλεμο – Δείτε πως αυτό κατέστη εφικτό!

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι Δευτέρα 06 Νοεμβρίου 2017 θα υπογραφεί στο ΓΕΝ η Σύμβαση για την προμήθεια και την εγκατάσταση τεσσάρων (4) ηλεκτροπαραγωγών ζευγών, κατασκευής των εταιρειών “BAUDOUIN” και “LEROY SOMER”, σε μία φρεγάτα τύπου “S” του Πολεμικού Ναυτικού, προς αντικατάσταση των υφιστάμενων, παλαιάς τεχνολογίας.
Η εγκατάσταση θα πραγματοποιηθεί από την εταιρεία «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΑΕ».
Το σημαντικό κόστος της προμήθειας και της εγκατάστασης των ζευγών θα καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου από τον κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη, πλοιοκτήτη και μέλος της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία).

Έτοιμο να εκραγεί το ηφαίστειο Μπαρδαρμπούνγκα – Απειλεί την Ευρώπη με ένα τεράστιο σύννεφο τέφρας!

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, στην περίπτωση που το ηφαίστειο εκραγεί, η Ευρώπη θα καλυφθεί με ένα τεράστιο σύννεφο τέφρας, επηρεάζοντας τα ταξίδια, την ποιότητα του αέρα και τη γεωργία.
Εγκλωβισμένο κάτω από παγετώνα, το ηφαίστειο ύψους 2.000 μέτρων έχει πληγεί από τέσσερις σεισμούς την προηγούμενη εβδομάδα, με τον ισχυρότερο να έχει ένταση 4,7 στην κλίμακα Ρίχτερ.
«Ο λόγος για τους σεισμούς σε αυτό το μέρος είναι ότι το ηφαίστειο διαστέλλεται, δηλαδή η πίεση του μάγματος στο θάλαμο του μάγματος αυξάνεται», δήλωσε ο σεισμολόγος Παλ Έιναρσον σε βρετανικά μέσα. «Αυτό συμβαίνει από τότε που η τελευταία έκρηξη σταμάτησε τον Φεβρουάριο του 2015», πρόσθεσε.

Σαουδική Αραβία: Βαλλιστικό πύραυλο στο Ριάντ «έριξε» η Υεμένη


Βαλλιστικός πύραυλος εκτοξεύτηκε με στόχο την Σαουδική Αραβία! Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την Υεμένη και τελικά αναχαιτίστηκε από το Ριάντ
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται μέχρι στιγμής σημειώθηκε έκρηξη στο Ριάντ, κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης. Η έκρηξη ήταν δυνατή και έγινε ιδιαίτερα αισθητή.

Τα Ερπετοειδή είναι Εδώ !!! Η Τελευταία Συνέντευξη του Σωκράτη Αικατερινίδη

Η τελευταία συνέντευξη του Σωκράτη Αικατερινίδη (αναδημοσίευση)

Στις 24 Δεκεμβρίου του 2005, έφυγε από τον κόσμο ο ερευνητής και δάσκαλος, Σωκράτης Αικατερινίδης, ένας από τους μεγαλύτερους UFOλόγους – και ίσως ο πιο αναγνωρίσιμος – που διέθετε η Ελλάδα. Ήταν μια τραγική και τεράστια απώλεια για τον ελληνικό χώρο της έρευνας του Παράξενου.

Εγώ τον γνώρισα σε μια από κείνες τις θρυλικές συναντήσεις που οργάνωνε ο συγγραφέας και εκδότης του περιοδικού Strange Παντελής Γιαννουλάκης, όποτε τύχαινε να κατέβει στην Αθήνα. Ήξερα ότι μελετούσε ένθερμα το θέμα των Δρακονιανών επί πολλά χρόνια και μετά τις απαραίτητες συστάσεις άρπαξα την ευκαιρία κι άρχισα τις ερωτήσεις.

Επιστήμονες ίσως βρήκαν τη θεραπεία για τον καρκίνο από τον αστεροειδή που εξαφάνισε τους δεινόσαυρους!

Τα καρκινικά κύτταρα μπορούν να καταστραφούν χρησιμοποιώντας το ίδιο μέταλλο από τον αστεροειδή που πιστεύεται ότι προκάλεσε την εξαφάνιση των δεινοσαύρων.
Η έρευνα του Πανεπιστημίου του Warwick, στο Ηνωμένο Βασίλειο, και του Πανεπιστημίου, Sun Yat-Sen, στην Κίνα, έδειξε ότι το πυκνό μέταλλο, το ιρίδιο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα με απευθείας στόχευση και γεμίζοντας τα με μια θανατηφόρα «έκδοση» οξυγόνου.
Ένα σπάνιο μέταλλο που βρίσκεται σε μετεωρίτες, το ιρίδιο έχει ανακαλυφθεί σε μεγάλες ποσότητες στο φλοιό της Γης, με ηλικία 66 εκατομμύρια χρόνια, προκαλώντας τη θεωρία ότι προέρχεται από τον αστεροειδή που προκάλεσε την εξαφάνιση των δεινοσαύρων.