Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Το Hubble εντόπισε κατάμαυρο εξωπλανήτη που τρώει το φως!

Οι επιστήμονες που μελετούν τον εξωπλανήτη WASP-12b έχουν κάνει μια καταπληκτική ανακάλυψη:
Ο πλανήτης είναι τόσο ζεστός που δεν αντανακλά σχεδόν κανένα φως, ώστε να φαίνεται μαύρος σαν πίσσα.
Μια διεθνής ομάδα αστρονόμων από το Πανεπιστήμιο McGill του Καναδά και το Πανεπιστήμιο του Exeter στο Ηνωμένο Βασίλειο, μέτρησε πόσο φως αντανακλάται από την εξωπλανήτη, (αλλιώς γνωστό ως δείκτης ανακλαστικότητας ή albedo) προκειμένου να κατανοηθεί καλύτερα η χημική σύνθεση της ατμόσφαιρας του πλανήτη.
Μόνο το φασματικό διάγραμμα απεικόνισης διαστημικού τηλεσκοπίου (STIS) στο διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble NASA / ESA είναι αρκετά ισχυρό για να πραγματοποιήσει τέτοιες τεράστιες μετρήσεις.

Σήμα κινδύνου για τον Σαρωνικό εκπέμπει το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών

Με «μελανά χρώματα» περιγράφουν οι ερευνητές του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) την περιβαλλοντική καταστροφή στον Σαρωνικό, έπειτα από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ II».
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση των ερευνητών, «εάν η βύθιση του αγκυροβολημένου δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη ΙΙ, αρχικά, είχε χαρακτηριστικά ενός ναυτικού ατυχήματος, μικρής κλίμακας, δυστυχώς σήμερα τείνει να λάβει πολύ σοβαρότερες διαστάσεις, πλήττοντας σημαντικά μεγάλο μέρος του θαλάσσιου περιβάλλοντος, του Σαρωνικού κόλπου».
Όπως υπογραμμίζουν οι ερευνητές, «αυτό που προέχει σήμερα είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της εκτεταμένης θαλάσσιας ρύπανσης που πλήττει μεγάλο μήκος της ακτογραμμής του Σαρωνικού καθώς και η υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών ενόψει μάλιστα και της αύξησης της θερμοκρασίας που προμηνύεται για τις επόμενες μέρες».

Εφιαλτικό σενάριο! Οι Τζιχαντιστές θα «χτυπήσουν» με εκτροχιασμούς τρένων

Αυτή είναι η ανησυχία που διατυπώνει η γαλλική αστυνομία σε ένα έγγραφο το οποίο περιήλθε στη γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Γιατί οι αρχαίοι Ελληνικοί ναοί είναι χτισμένοι πάνω σε σεισμικά ρήγματα;

Σε βάθος χρόνου οι σεισμοί δίνουν περισσότερα από όσα παίρνουν και οι «απίστευτα έξυπνοι» αρχαίοι Έλληνες αυτό το είχαν αναγνωρίσει και ήθελαν οι πολίτες τους να επωφεληθούν από αυτούς, πιστεύει ο γεωεπιστήμονας Ίαν Στιούαρτ

Τα σεισμικά ρήγματα είναι πιθανό ότι έπαιξαν ρόλο-κλειδί στη διαμόρφωση του πολιτισμού των αρχαίων Ελλήνων, υποστηρίζει ένας Βρετανός γεωεπιστήμονας. Όπως πιστεύει, οι πρόγονοί μας πιθανώς έχτιζαν ναούς, ιερά και άλλα κτίρια μεγάλης γι' αυτούς σημασίας σκοπίμως σε περιοχές που προηγουμένως είχαν πληγεί από σεισμούς.

Ο καθηγητής γεωεπιστήμονας Ίαν Στιούαρτ, διευθυντής του Ινστιτούτου Βιώσιμης Γης του Πανεπιστημίου του Πλίμουθ, ο οποίος έκανε τη σχετική δημοσίευση στο γεωλογικό περιοδικό "Proceedings of the Geologists' Association", έχει στο παρελθόν παρουσιάσει διάφορα ντοκιμαντέρ του BBC σχετικά με την πολιτισμική επιρροή των σεισμών.

Έρωτας και σεξ στην Μινωική Κρήτη

Οι Μινωίτες δε μας αποκαλύπτουν τα ερωτικά τους μυστικά, τα οποία κράτησαν εφτασφράγιστο μυστικό. Ούτε ζωγραφικές απεικονίσεις, ούτε αγαλματίδια, ούτε κοσμήματα ή άλλα έργα τέχνης που να καταγράφουν τη σαρκική ερωτική πράξη.

Μονάχα έμμεσες ενδείξεις που παραπέμπουν στη γονιμότητα μέσα από τον αγαπημένο τους κύκλο της φύσης, φυτικό και ζωικό, και μια... υποψία γυμνού μέσα από τις γυμνόστηθες θεότητες των φιδιών, που βεβαίως δεν έχουν να κάνουν με το σεξ όπως το έχουμε γνωρίσει από άλλους πολιτισμούς.

Βρέθηκε ο τάφος του Βασιλία Αντίοχου Α' της Δυναστείας των Σελευκιδών;

Ένας υπόγειος τάφος σε σχήμα πυραμίδας πιστεύεται ότι είναι η τελευταία κατοικία του βασιλιά Αντιόχου Α' όπου βρέθηκε στο όρος Νεμρούτ από μια ομάδα Τούρκων αρχαιολόγων.
Μια ομάδα αρχαιολόγων ανακοίνωσε στην τουρκική τηλεόραση ότι έχουν ανακαλύψει τον υπόγειο τάφο του βασιλιά Αντιόχου ο όρος Νεμρούτ .

Ησίοδος - Οι Αθάνατοι Φύλακες της Ανθρωπότητας

Κατά την ανάγνωση του βιβλίου "ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ - ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΙΟΥ, ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΙ ΤΟΥ ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ, ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΜΗ ΧΡΑΝ ΕΜΜΕΤΡΑ ΝΥΝ ΤΗΝ ΠΥΘΙΑΝ" εκδόσεων ΖΗΤΡΟΣ, το ενδιαφέρον μας, τράβηξε, ο στίχος 593.d.5 – 8 όπου αναφέρεται ότι:


αἱ δ᾽ ἀπηλλαγμέναι γενέσεως ψυχαὶ καὶ σχολάζουσαι τὸ λοιπὸν ἀπὸ σώματος, οἷον ἐλεύθεραι πάμπαν ἀφειμέ ναι, δαίμονές εἰσιν ἀνθρώπων ἐπιμελεῖς καθ᾽ Ἡσίοδον ( OD 122)

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι η Πιονγιάνγκ βρίσκεται κοντά στην απόκτηση πυρηνικών όπλων

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε σήμερα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ότι η Πιονγιάνγκ βρίσκεται κοντά στην απόκτηση πυρηνικών όπλων, παρά τις διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί εις βάρος της χώρας.

Άσκηση-πρόκληση της Τουρκίας σε Θάσο, Λήμνο και Σαμοθράκη

Εντείνει την τακτική των προκλήσεων η Άγκυρα, καθώς με νέα της NAVTEX η υδρογραφική υπηρεσία της Τουρκίας «δεσμεύει» χώρο ανάμεσα σε τρία ελληνικά νησιά του Βορείου Αιγαίου, τη Θάσο, τη Λήμνο και τη Σαμοθράκη, για ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Πλήρως αόρατα τα F-35 για την ελληνική αεράμυνα: Από πού πέρασαν και τι συνέβη

Νότια και κατά μήκος της Κρήτης με κατεύθυνση από τα δυτικά προς τα ανατολικά-νοτιοανατολικά, πέρασαν τα δύο νέα μαχητικά αεροσκάφη 5ης γενιάς F-35 «Adir»  της ισραηλινής Αεροπορίας με κατεύθυνση το Ισραήλ.
Τα αεροσκάφη δεν εντοπίστηκαν από κανένα ελληνικό ραντάρ της περιοχής και ειδικά από το ραντάρ της Ζήρου στην Κρήτη (3ο ΚΕΠ), το οποίο ελέγχει το νότιο τομέα της ελληνικής αεράμυνας! 

«Τίτλοι τέλους» για το Cassini: Έστειλε το τελευταίο του σήμα στη Γη και αυτοκαταστράφηκε

To διαστημικό σκάφος έδωσε ένα αντάξιο τέλος στην περιπετειώδη «ζωή» του, κάνοντας μια βουτιά θανάτου στην ατμόσφαιρα του Κρόνου - Δείτε τις συγκινητικές αναρτήσεις της NASA στο Twitter και την τελευταία εικόνα που «τράβηξε» το Cassini
Στις 3 περίπου το μεσημέρι ώρα Ελλάδας το σκάφος Cassini (Κασίνι)έδωσε ένα αντάξιο τέλος στην περιπετειώδη «ζωή» του, κάνοντας κάτι που καμία άλλη διαστημοσυσκευή δεν έχει κάνει: μια βουτιά θανάτου μέσα στην ατμόσφαιρα του Κρόνου.

Το βάρους δυόμισι τόνων σκάφος πραγματοποίησε την Παρασκευή την τελευταία και «φαρμακερή» από τις «βουτιές» του, σύμφωνα με τον προγραμματισμό των ελεγκτών του από τη Γη, κινούμενο με ταχύτητα περίπου 113.000 χιλιομέτρων την ώρα.