Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Ο ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ ΤΩΝ ΠΑΞΩΝ‏

Στις 5 του μηνός διερχόμενος ο διευθυντής της Παξινής εφημερίδας «Παξοί» κ. Χαρ. Μιτσιάλης γεννημένος στο χωριό Μποϊκάτικα Γαίου, φιλοξενήθηκε από τον κ. Ιωάννη Σ. Μπογδάνου του οποίου η σύζυγος του Μαρία δέχθηκε να του δείξει το απέναντι από το σπίτι τους ερειπωμένο οίκημα του θρυλικού βρικόλακα των Παξών Γεωργάκη της Αντονέλλας. Επιπλέον του έδειξε και τρία μεγάλα πλατυκέφαλα καρφιά τα οποία πήρε κάτω από το κατώφλι της πόρτας του σπιτιού. Αυτά είναι τα καρφιά τα οποία σύμφωνα με την παράδοση κάποιος Σκλαβούνος, υπάλληλος της Ενετικής Κυβέρνησης, κάρφωσε τον βρικόλακα στο επάνω μέρος της πόρτας.

Οι «άσβεστες λυχνίες» της Αρχαιότητας και τα μυστικά τους

Η φλόγα διατηρείται άσβεστη μόνο όταν υπάρχουν συγκεκριμένα εύφλεκτα υλικά ή κάποιος οξειδωτικός παράγοντας και όλα αυτά στη σωστή αναλογία. Η απουσία ενός ή περισσότερων από αυτά τα στοιχεία θα έσβηνε τη φλόγα.

Ωστόσο, υπάρχουν αναφορές πως υπήρχαν λυχνίες στην αρχαιότητα των οποίων η φλόγα διατηρούνταν άσβεστη για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Αυτό το φαινόμενο που παραμένει επιστημονικά ανεξήγητο, προκαλεί το ενδιαφέρον των ερευνητών που προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις. Τι ήταν αυτές οι λυχνίες; Υπήρχαν στην πραγματικότητα;

Τι είναι το υπερσυνείδητο και πως προκύπτουν οι ιδέες;


H παραψυχολογία προχώρησε πολύ βαθύτερα στην άβυσσο του μυαλού μας και έκανε λόγο για το ΥΠΕΡΣΥΝΕΙΔΗΤΟ τμήμα του εγκέφαλου.Στο τμήμα αυτό του μυαλού κρύβονται οι άγνωστες και μη εύκολα αποδεκτές και κατανοητές δυνάμεις του ανθρώπου.Όλες οι μεγαλοφυίες είχαν πλήρη επίγνωση αυτού του τμήματος του μυαλού, και το χρησιμοποίησαν για να λύσουν πολύπλοκα προβλήματα.
Ο Αϊνστάιν όταν αδυνατούσε με την λογική του να βρει λύση σε ένα πρόβλημα , λίγο πριν κοιμηθεί σκεπτόταν για λίγο αυτό που τον απασχολούσε και κατόπιν έκλεινε το φως.Φρόντιζε να έχει πάντα ένα μπλοκ και ένα στυλό στο κομοδίνο του.Σε κάποια στιγμή της νύκτας ξυπνούσε άναβε το φως και σημείωνε στο χαρτί την λύση του προβλήματος.

Είναι επικίνδυνο το Wi-Fi για την υγεία; Τι πρέπει να ξέρετε – Τι στοιχεία υπάρχουν

Στο σπίτι και στην δουλειά, δεκάδες ασύρματα δίκτυα μεταδίδουν αόρατα ραδιοκύματα μέσα από το χώρο και το σώμα σας. Το ίδιο κάνουν και τα κινητά τηλέφωνα, οι υπολογιστές, οι συσκευές με ενεργό Bluetooth και άλλες συσκευές που συνδέονται με αυτές. Είναι λογικό να αναρωτιέστε -και να ανησυχείτε- για το τι επιπτώσεις θα μπορούσε να έχει η ασύρματη ενέργεια στην υγεία σας.
Μπορεί να νομίζετε ότι τα ασύρματα δίκτυα Wi-Fi είναι ένα σύγχρονο και σχετικά νέο φαινόμενο των τελευταίων μόνο δύο δεκαετιών. Αλλά η αλήθεια είναι ότι το είδος της ακτινοβολίας που παράγουν έχει αποτελέσει αντικείμενο επιστημονικής εξέτασης για πολλές περισσότερες δεκαετίες. Αυτό λέει ο John Moulder, επίτιμος καθηγητής ογκολογίας και ακτινοβολίας στο Medical College του Wisconsin.

Κρις Σπύρου: «Ιδού τι θα συμβεί με την Συμφωνία των Πρεσπών» – Η αλήθεια που κρύβουν

Μιλώντας στο ραδιόφωνο 90.1 το βράδυ (10) της Τετάρτης 11 Ιουλίου 2018, ο ελληνοαμερικανός πολιτικός ηγέτης, π. βουλευτής και π. Πρόεδρος της Βουλής του Νιού Χαμσάιρ, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), κ. Κρις Σπύρου, αναφερόμενος στο Σκοπιανό ζήτημα και στο μέλλον της «Συμφωνίας των Πρεσπών», προέβλεψε αυτό ακριβώς, που την άλλη μέρα (Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018) ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ τηλεφώνησε στον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά.
Ότι, δηλαδή η Μόσχα θα βάλει veto στη «Συμφωνία των Πρεσπών», όταν, όπως είπε ο κ. Σπύρου, αυτή υποχρεωτικά θα πάει για έγκριση, στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ!-

Οι μπλε λάμψεις, πάνω από την πόλη της Σιάτιστας, που απαθανάτισε φωτογράφος της περιοχής, λίγο μετά τις 23:00, το βράδυ της Πέμπτης 12 Ιουλίου

Οι μπλε λάμψεις, πάνω από την πόλη  της Σιάτιστας, που απαθανάτισε ο φωτογράφος της περιοχής, Γεώργιος Γραβας, λίγο μετά τις 23:00, το βράδυ της Πέμπτης 12 Ιουλίου. Τις φωτογραφίες βρήκαμε στο siatista-info.blogspot.com

Τούρκοι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν κοντά στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης

Αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από 3,5 ώρες υποστηρίζει το τουρκικό πρακτορείο - Έκαναν δοκιμαστικά γυρίσματα στο πλαίσιο των ρεπορτάζ για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016

Για σύλληψη μελών του συνεργείου του τουρκικού καναλιού TRT κοντά στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης το Σάββατο κάνει λόγο το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Αίγυπτος: Βρέθηκε επιχρυσωμένη μάσκα μούμιας αρχαιοελληνικής τεχνοτροπίας

Η μάσκα είναι από ασήμι και είναι μερικώς επιχρυσωμένη

Αιγυπτιολόγοι του Πανεπιστημίου του Τίμπιγκεν ανακάλυψαν μια επιχρυσωμένη μάσκα μούμιας κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην αιγυπτιακή πόλη Σακκάρα.

Η μάσκα είναι από ασήμι και είναι μερικώς επιχρυσωμένη. Τα μάτια της ήταν ένθετα, με ένα μαύρο κόσμημα, από ασβεστίτη και οψιανό. Ο επικεφαλής της αιγυπτιακής-γερμανικής ομάδας, Ραμαντάν Χουσεΐν του Πανεπιστημίου του Τίμπιγκεν, λέει ότι πολύ λίγες μάσκες από πολύτιμα μέταλλα έχουν διασωθεί μέχρι σήμερα.

Ο χαμένος πολιτισμός των Μπάχας

Η Χερσόνησος Μπάχα Καλιφόρνια βρίσκεται στο βορειοδυτικό Μεξικό, χωρίζοντας τον Ειρηνικό Ωκεανό από τον κόλπο της Καλιφόρνια. Η χερσόνησος εκτείνεται για 1247 χιλιόμετρα, από το Μεξικάλι στα βόρεια, μέχρι το Ακρωτήριο του Αγίου Λουκά (Cabo San Lucas) στα νότια. Έχει συνολική έκταση 143.390 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η ακτογραμμή της έχει συνολικό μήκος περίπου 3000 χιλιόμετρα και περιλαμβάνει 65 περίπου νησιά.

Η μυστηριώδης εξαφάνιση του εξερευνητή Percy Fawcett

Το 1925, ο Άγγλος Συνταγματάρχης, γεωγράφος, χαρτογράφος, αρχαιολόγος και εξερευνητής Percy Fawcett, συνοδευόμενος από τον μεγαλύτερο γιο του Jack και από τον φίλο του Raleigh Rimmell, είχαν αναχωρήσει για μια επικίνδυνη αποστολή, με σκοπό την εξερεύνηση των άγνωστων περιοχών της κοιλάδας του Αμαζονίου και τον εντοπισμό της Χαμένης Πόλης Ζ.

Ο βουνάνθρωπος

Ένας Γάλλος αεροπόρος, που έτυχε να περάσει δυο φορές με το αεροπλάνο του επάνω από τη νότια Μικρά Ασία, παρατήρησε ένα αξιοπερίεργο και μοναδικό φαινόμενο.
Η μέση της οροσειράς του Ταύρου, όταν τη βλέπει κανείς από ψηλά, παρουσιάζει το θέαμα ενός πραγματικά κολοσσιαίου ανθρώπου, ύψους 8 ολόκληρων χιλιομέτρων. Το φαινόμενο αυτό κανείς δεν το είχε παρατηρήσει έως τότε, αφού έπρεπε να ανέβει σε ύψος τουλάχιστον δύο χιλιάδων μέτρων.

Avi Loeb: «Η ανθρωπότητα έχει δεχθεί σημάδια εξωγήινης ύπαρξης και τα αγνόησε»

Ο αστροφυσικός και καθηγητής του Χάρβαρντ, Avi Loeb έχει προκαλέσει άισθηση με τη δήλωσή του ότι η ανθρωπότητα έχει δεχθεί σημάδια εξωγήινης ύπαρξης και ζωής αλλά τα αγνόησε.
Σύμφωνα με τον καθηγητή οι περίεργες εκλάμψεις που φτάνουν στη γη τα τελευταία χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το 2007 είναι πιθανό να αποτελούν διαρροή από ένα τεράστιο πομπό προηγμένης τεχνολογίας που βρίσκεται στα βάθη του σύμπαντος και δίνει ενέργεια σε διαστημόπλοια για διαγαλαξιακά ταξίδια.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ετοιμάζει ταξιδιωτική οδηγία για τους Ρώσους τουρίστες η Μόσχα

Ταξιδιωτική οδηγία προκειμένου να αποφεύγουν οι Ρώσοι τουρίστες και επιχειρηματίες την Ελλάδα για λόγους ασφαλείας, λόγω του αντιρωσικού κλίματος που έχει πυροδοτήσει η ελληνική κυβέρνηση με τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών και τις κατηγορίες που έχει εκτοξεύσει σε βάρος τους ότι εργάζονταν κατά των ελληνικών συμφερόντων, είναι πιθανόν να εκδώσει τις επόμενες ημέρες το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Οπως αναφέρουν πηγές από τη Μόσχα «Το ταξίδι και η παραμονή των Ρώσων πολιτών στην Ελλάδα, πλέον μπορεί να εξελιχθεί σε μια επικίνδυνη για την ασφάλειά τους διαδικασία.

Πρασινωπό Αντικείμενο Μεγαλύτερο του Δία Πλησιάζει την Γη και Εμφανίστηκε από το Πουθενά

Διάφορες πηγές αναφέρουν ότι ένα τεράστιο αντικείμενο πλησιάζει την Γη. Το μέγεθος του είναι δύο φορές μεγαλύτερο του Δία και από τηλεσκόπιά μας, μπορούμε να το δούμε να λάμπει με ένα πράσινο φως.
Ερασιτέχνες αστρονόμοι, επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει όντως ένα άγνωστο αντικείμενο και κατά την γνώμη τους είναι ένα άγνωστο είδος κομήτη. Ο αστρονόμος Michael Jager, είδε αυτόν τον κομήτη μέσα από το τηλεσκόπιό του και πιστεύει ότι η διάμετρός του είναι περίπου 260.000 χιλιόμετρα όση δηλαδή και αυτή του Δία. Λέει επίσης ότι αυτό το μέγεθος του αντικειμένου, το κάνει εύκολο στόχο για τα τηλεσκόπια μας

Κύπρος: Από το Πραξικόπημα στην Εισβολή

Το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου, που εκδηλώθηκε στις 15 Ιουλίου 1974, ήταν αιματηρό και χρειάστηκε δύο ημέρες για να επικρατήσει πλήρως. Σε συνδυασμό με τη διαφυγή του Μακαρίου, δεν άφησε τους χουντικούς συνωμότες να χαρούν τον «θρίαμβό» τους. Την αρχική ευφορία διαδέχθηκε η αμηχανία και στη συνέχεια η ανησυχία και η αναστάτωση. Τα γεγονότα είχαν λάβει διαφορετική τροπή απ’ ότι υπολόγιζαν.