Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Στοιχειωμένα σπίτια στην Ελλάδα! Νουμερο 12


Ο ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΟΥ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗΣ - ΑΘΗΝΑ) , Οι παλαιότεροι Αθηναίοι ασφαλώς θα έχουν ακούσει την ιστορία με τον μονόχειρα και πιθανότατα να θυμούνται τη χαρακτηριστική φιγούρα του, που περιφερόταν στην περιοχή της Πλ. Βάθης γύρω στα 1920. Ο μονόχειρας με την αγριωπή όψη, ζούσε σε ένα από τα παλαιότερα σπίτια, στον πύργο της οδού Αλκιβιάδου και αποτελούσε φόβο και τρόμο για τους πιτσιρίκους της γειτονιάς. Η ιστορία με τον μονόχειρα πέρασε από στόμα σε στόμα, 60 περίπου χρόνια μετά τον θάνατό του και έγινε θρύλος. Ένας θρύλος που λέει ότι ο μονόχειρας έγινε φάντασμα και εξακολουθεί να κόβει την ανάσα στους κατοίκους της περιοχής και σε όσους τύχει να περάσουν νύχτα έξω από τον πύργο της οδού Αλκιβιάδη.
ΠΗΓΗ : APISTEYTA.NET

Στοιχειωμένα σπίτια στην Ελλάδα! Νουμερο 11




ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΜΟΛΕΝΣΚΥ (ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ) , Ενα παράξενο φάντασμα "φιλοξενεί" ο πύργος της οδού Σμολένσκυ 4 στο Ν.Φάληρο. Ενα φάντασμα που ανήκει σε έναν άνθρωπο που μοναδική του φιλοδοξία ήταν να αποκτήσει ένα αξίωμα. Ο ιδιοκτήτης του πύργου, ο έμπορος υφασμάτων Καρτάλης, παρά τα πλούτη που είχε, ποθούσε απεγνωσμένα να αποκτήσει ένα τίτλο, γι'αυτό και οι φίλοι του τον αποκαλούσαν "κύριο Δήμαρχο" ή "κύριο Υπουργό"! Στα τελευταία του λένε πως τρελάθηκε και αφού έχασε όλη την περιουσία του, κλείστηκε μέσα στον πύργο, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή (κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες). Πολλοί ισχυρίζονται οτι για χρόνια έβλεπαν το φάντασμά του να τριγυρίζει στα δωμάτια και να μουρμουρίζει: "Μακριά από τον πύργο! Είναι δικός μου!". 
ΠΗΓΗ ΅: APISTEYTA.NET

Στοιχειωμένα σπίτια στην Ελλάδα! Νουμερο 10





ΒΙΛΑ ΚΑΖΟΥΛΗ (ΑΘΗΝΑ) , Στην λεωφόρο Κηφισίας υπάρχει η Βίλα Καζούλη, που τώρα βρίσκεται σε διαδικασία αναπαλαίωσης. Είναι ένα κτίριο (άνω των) 90 ετών που το 1952 εγκαταλείφθηκε από τους ιδιοκτήτες του και που στο παρελθόν γνώρισε μέρες δόξας και φιλοξένησε πολλούς επώνυμους, όπως τον βασιλέα Γιώργιο ή τον Φαρούκ. Ομως η βίλα γνώρισε και μαύρες ημέρες επί Κατοχής, όταν επιτάχθηκε από τους Γερμανούς και στεγάστηκε εκεί το φρουραρχείο των Ες- Ες. Στα υπόγειά της βασανίστηκαν απάνθρωπα, εκατοντάδες παλικάρια, αγωνιστές της Αντίστασης, όπου άφησαν και την τελευταία τους πνοή. Μετά την αποχώρηση των κατακτητών, το κτίριο συνδέθηκε με ένα σωρό φοβερές ιστορίες. Πολλοί ήταν οι κάτοικοι της περιοχής που ισχυρίζονταν οτι άκουγαν τα ουρλιαχτά και τα κλάματα των θυμάτων και έβλεπαν τα φαντάσματά τους να κυκλοφορούν τις νύχτες και να ζητούν βοήθεια. Επίσης διάφορες οπτασίες και τραγούδια έχουν στοιχειώσει το οίκημα. 
ΠΗΓΗ :΅APISTEYTA.NET

Στοιχειωμένα σπίτια στην Ελλάδα! Νουμερο 9






ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ (ΒΟΛΟΣ) , Το 1941 το παραξενο σπίτι στα κατω Λεχωνια του Βολου επιτάχτηκε από τους Γερμανούς και επειδή η τοποθεσία του ήταν πολύ καλή έγινε αρχηγείο της Γκεστάπο. Τα υπόγεια και ημιυπόγεια του σπιτιού έγιναν χώροι φύλαξης αλλά και βασανιστηρίων. Πολλοί άνθρωποι εκει μεσα βασανίστηκαν και βρήκαν βίαιο θάνατο. Μετά τους Γερμανούς,το σπιτι το αγορασε μια οικογενεια από την Αθηνα. Κατά την διάρκεια της ανακαίνισης πολλοί εργάτες πάθαιναν συνέχεια ατυχήματα, εκ των οποίων ένας πέθανε και δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Βρέθηκε η νεκρική μάσκα του Φιλίππου Β΄ στις Αιγές


Θραύσματα από τη μάσκα που φορούσε ο βασιλιάς των Μακεδόνων Φίλιππος Β΄ ως αρχιερέας των ορφικών μυστηρίων εντοπίστηκαν στον τάφο ΙΙ στις Αιγές (Βεργίνα).

Ίχνη χουντίτη και πορφύρας στα 350 οστά και θραύσματα οστών στις δύο χρυσές λάρνακες, επιβεβαιώνουν τη θεωρία ότι ο νεκρός έφερε στο πρόσωπο μια επιμελημένη κατασκευή , την οποία φορούσε εν ζωή και ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς του, την έβαλαν στο πρόσωπό του πριν από την καύση.


Πηγή:www.capital.gr

ΘΛΙΒΟΜΑΙ... ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ.....ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΕΑ ?



ΘΛΙΒΟΜΑΙ...
ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΑΜΕ 10 ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ( ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ, ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ, ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ , ΚΤΛ..)
ΚΑΠΟΤΕ ΥΠΗΡΧΑΝ 20 ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ( ΑΒΑΤΟΝ,MYSTERY,ΙΧΩΡ,ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ ,NEΧUS, ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΤΛ)
ΚΑΠΟΤΕ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΝ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ STRANGE ( "OI ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ") ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΧΙ
ΚΑΠΟΤΕ ΓΡΑΦΟΝΤΑΝ 300 + ΒΙΒΛΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ...........
1 ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
5 ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
30 ΒΙΒΛΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΕΙΤΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΙΤΕ ΑΝΙΣΑ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ.ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ.
ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΟΜΑΝΙΑΣ...
ΔΕΝ ΕΞΗΓΗΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΜΕ 30 ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ.
ΔΕΝ ΕΞΗΓΗΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΗΣΑΜΕ ΤΟ ΤΙΤΑΝΙΑ ΤΟ 2004 ΝΑ ΜΗΝ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
ΔΕΝ ΕΞΗΓΗΤΕ ΑΛΛΙΩΣ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑ - ΕΛΛΑΔΑ
ΚΑΙ ΤΟ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΚΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΩΣ ΘΕΣΦΑΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟ 2000 ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΜΑΣ ΛΕΓΑΝΕ ΗΛΙΘΙΟΥΣ
ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΑΡΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ HONOR... ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΞΑ.ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΧΩΡΙΣ M.M.E ΔΕΝ ΕΧΕΙ...ΠΛΕΟΝ..
ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟΝ MULDER ΚΑΙ ΤΗΝ SCULLY ΣΤΟ X-FILES ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΘΗΚΑΝ.
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ...ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ.  ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΕΑ.....?
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ