Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Αστεροειδής-τέρας πλησιάζει τη Γη: Έτσι θα είναι το τέλος του κόσμου; (photos)



Φόβους για έκτακτα ακραία φυσικά φαινόμενα λόγω ενός αστεροειδούς-τερατος που θα πλησιάσει μια ανάσα από τη Γη την παραμονή των Χριστουγέννων, εκφράζουν οι επιστήμονες, «ερεθίζοντας» έναν καλλιτέχνη να δημιουργήσει δραματικές εικόνες για κάθε ενδεχόμενο «τέλος του κόσμου».
Ο κολοσσιαίος αστεροειδής, ο οποίος σύμφωνα με τους ειδικούς ενδέχεται να είναι ακόμα μεγαλύτερος από ό, τι υπολογίσουν, καθώς μέρος της μάζας του ίσως περιβάλλεται από σκοτάδι, θα πλησιάσει σήμερα τη Γη σε πολύ κοντινή απόσταση, με αποτέλεσμα η βαρυτική έλξη του να «πυροδοτήσει» την εκδήλωση φυσικών φαινομένων, όπως σεισμών και εκρήξεων ηφαιστείων.

Η Μόσχα "καταρρακώνει" τα "νεύρα" της Άγκυρας: Ρωσικές ειδικές δυνάμεις από το "Μinsk" επιτηρούν τουρκικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στον Βόσπορο




Πόλεμο νεύρων" διεξάγει η Μόσχα κατά της Άγκυρας και της υπενθυμίζει για άλλη μια φορά ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ την κυριαρχία των Στενών αφού ρωσικές ειδικές δυνάμεις εκ του καταστρώματος του αποβατικού Minsk επιτηρούσαν και παρακολουθούσαν τουρκικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στον Βόσπορο με ειδικές διόπτρες.

Η κίνηση αυτή έρχεται δεκαπέντε ημέρες μετά την απάντηση-κερευνό που είχε δώσει η Μόσχα με την οποία τόνιζε στην Αγκυρα ότι οποιαδήποτε προσπάθεια να κλείσει τα Στενά στα ρωσικά πλοία θα αντιμετωπιστεί περίπου ως ... "εισβολή σε ξένος κράτος" αφού στην απάντηση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τονίζεται ότι "Η Τουρκία ΔΕΝ έχει την κυριαρχία των Στενών"!

Το ρωσικό αποβατικό με αριθμό 127 διέρχονταν σήμερα το πρωί στις 8 η ώρα τον Βόσπορο εισερχόμενο από την Μαύρη θάλασσα με προορισμό το Αιγαίο, την Α. Μεσόγειο, και μετά την Συρία.

ΗΠΑ: Ανακαλύφθηκε νέο είδος καρχαρία που φωσφορίζει στο σκοτάδι! [φωτό]





Ένα νέο είδος καρχαρία ανακάλυψαν ερευνητές από το Ερευνητικό Κέντρο για τους Καρχαρίες, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.
Ο παράξενος αυτός καρχαρίας, έχει σκούρο δέρμα, ονομάστηκε... «ninja lanternshark, κρύβεται στα βαθιά και... φωσφορίζει στο σκοτάδι!
Η επίσημη ονομασία του είδους αυτού είναι «Etmopterus benchleyi», ωστόσο, οι επιστήμονες που το βρήκαν αποφάσισαν να τον αποκαλούν «σούπερ νίντζα καρχαρία».

Κύπρος: Βρέθηκαν αρχαία σε αμερικανικό πλοίο

 

Στο πλοίο μεταβαίνουν σήμερα αρχαιολογικοί λειτουργοί για πληρέστερη έρευνα του φορτίου, το οποίο έχει κατασχεθεί

Αρχαιότητες που χρονολογούνται από τον 18ο περίπου αιώνα φαίνεται ότι συγκαταλέγονται στο φορτίο του αμερικανικού πλοίου «Odyssey Explorer», το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι Λεμεσού, δήλωσε  ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Υπουργείου Μεταφορών, Αλέκος Μιχαηλίδης, ο οποίος ανέφερε ότι στο πλοίο μεταβαίνουν σήμερα αρχαιολογικοί λειτουργοί για πληρέστερη έρευνα του φορτίου, το οποίο έχει κατασχεθεί.

DNA Analysis of the Paracas Skulls Proves They Are Not Human (VIDEO)


On the southern coast of Peru lies the desert peninsula of Paracas. This barren landscape is where Peruvian archaeologist Julio Tello made an astounding discovery in 1928. His efforts uncovered a massive and complex graveyard buried under the sand and rocks.
In these tombs Tello found some of the most controversial human(?) remains in history. The bodies had the largest elongated skulls in the world and have since been called the Paracas skulls. Tello found a total of more than 300 skulls and they have been dated at around 3,000 years old. A recent DNA analysis performed on some of these skulls has presented amazing results that could challenge the current perspective of the human evolutionary tree.