Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Αρχαία λεωφόρος αποκαλύφθηκε στη Βουλιαγμένη




Τμήμα αρχαίας αμαξιτής οδού μήκους 300μ. έφερε στο φως αρχαιολογική έρευνα, που διενήργησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής Πειραιώς και Νήσων στην παραλία του Μεγάλου Καβουρίου, Βουλιαγμένης.

Αναλυτικότερα, ήρθε στο φως τμήμα αρχαίας αμαξιτής οδού στην έκταση που απλώνεται ανάμεσα στη σημερινή οδό Καβουρίου και τον σύγχρονο παραλιακό πεζόδρομο. Από τη μελέτη της πορείας της οδού συμπεραίνεται ότι η τελευταία συνέδεε τον αρχαίο δήμο των Αιξωνιδών Αλών με το παραλιακό μέτωπο τη περιοχής, όπου ήταν οργανωμένη λιμενική εγκατάσταση.

Πρόστιμο σε όσους δεν κάνουν τσεκ απ -Αν πάθουν καρκίνο θα πληρώνουν το 50% της θεραπείας

 
 
Υποχρεωτικές σκοπεύει να καταστήσει για όλους τους Ελληνες και τις Ελληνίδες τις προληπτικές εξετάσεις για τέσσερις διαδεδομένες μορφές καρκίνου ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, επιφυλάσσοντας τσουχτερό «πέναλτι» στους αμελείς πολίτες, οι οποίοι θα παραλείπουν να κάνουν τα επιβεβλημένα τσεκ-απ.
 
Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγεία και θα θέσει σε διαβούλευση στους αρμόδιους φορείς αφορά τη μαστογραφία και το τεστ pap για τις γυναίκες, το PSA (προστατικό αντιγόνο) και την κλινική εξέταση του προστάτη για τους άνδρες, ενώ και για τα δύο φύλα θα επιβληθεί η διενέργεια κολονοσκόπησης και τεστ κοπράνων.
 

Συντάξεις: Κόβονται οι πρόωρες εδώ και τώρα – Έρχονται και μειώσεις

 

 

- Άμεσα να κοπούν οι πρόωρες συντάξεις και να πάνε όλοι στα 67 ζητούν οι δανειστές
- Δείτε ποιοι γλιτώνουν τις αλλαγές και διατηρούν το δικαίωμα στην πρόωρη σύνταξη
- Ποιες περικοπές έρχονται και πότε για τους συνταξιούχους

Σε σκληρή γραμμή οι δανειστές με πρώτη τη Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ που έχει τη... δική της ατζέντα σε ό,τι αφορά στο Ασφαλιστικό.

Οι δανειστές ζητούν να γίνει εδώ και τώρα η περικοπή των πρόωρων συντάξεων και να μην υπάρξει μεταβατικό στάδιο.
Έτσι και με βάση την έως τώρα διαπραγμάτευση γλιτώνουν όσοι πρόλαβαν να κατοχυρώσουν δικαίωμα μέχρι και την 30η Ιουνίου 2015, όλοι οι υπόλοιποι πάνε στα 62 για πρόωρη και στα 67 για πλήρη σύνταξη, με αρκετές όμως περικοπές.