Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Αστέρια της ερήμου: Πώς τα ελληνικά F-16 "ισοπέδωσαν" τα ισραηλινά α/α Patriot





Mε επιδόσεις στο πιο δύσκολο είδος αποστολών, αυτό της καταστροφής της εχθρικής αεράμυνας (DEAD), οι οποίες άφησαν άφωνους τους λοιπούς συμμετέχοντες (Αεροπορίες Ισραήλ, ΗΠΑ, Πολωνίας κλπ) τα τέσσερα μαχητικά F-16 Block 52+ της 340Μ  Πολεμικής Αεροπορίας, οι πιλότοι τους και η ομάδα των υπολόγων επέστρεψαν θριαμβευτές από την άσκηση Blue Flag που οργάνωσε η Αεροπορία του Ισραήλ στην αεροπορική βάση της Ovda της ερήμου έρημο Negev.
Οι Έλληνες χειριστές εφαρμόζοντας πρηγμένες τακτικές εναντίον των επίγειων αντιαεροπορικών συστημάτων που χρησιμοποίησαν οι Ισραηλινοί (MIM-23 Hawk και MIM-104 Patriot) ξεπερνούσαν με χαρακτηριστική ευκολία τις φονικές ζώνες τους εκτελώντας επιτυχεις εικονικές βολές AGM-88B HARM εναντίον τους.

ΑΝΤΙ ΑΡΘΡΟΥ : ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ : ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ 13/12/1943

ΠΗΓΗ: ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΕΓΙΝΕ! Η πρώτη βολή S-300 από ελληνικό έδαφος μετά από 14 χρόνια!





Η πρώτη βολή S-300 από ελληνικό έδαφος έγινε. Από το Μάρτιο του 1999 όταν τα ρωσικά συστήματα έφθασαν στη Κρήτη πολλοί περίμεναν αυτη τη στιγμή και ακόμη περισσότεροι προσπάθησαν και κατάφεραν μέχρι σήμερα να την αποτρέψουν.

Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ιδανικές -όχι για το σύστημα αλλά για την πτήση του εναέριου στόχου- αλλά δεν στάθηκαν ικανές να εμποδίσουν τη βολή των S-300 η οποία πήγε καλά όπως λένε οι πρώτες εκτιμήσεις. Η αξιοπιστία του ρωσικού αντιαεροπορικού - αντιπυραυλικού συστήματος δεν έχει τεθεί ποτέ και από κανέναν σε αμφισβήτηση.

Η βολή ήταν περισσότερο ένα μήνυμα. Για την αποστολή του οποίου -για να μην έχουμε αυταπάτες- φαίνεται ότι συμφώνησαν όλοι οι “ενδιαφερόμενοι”. Σ΄ αυτούς βέβαια δεν περιλαμβάνονται μόνο οι Τούρκοι που από την πρώτη ημέρα εγκατάστασης των S-300 στην Κρητη ζούσαν με το άγχος τους.


ΠΗΓΗ : onalert.gr