Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Το τέρας του Λόχνες στις Πρέσπες!


Το ΒBC και η δημοσιογράφος Bria Didier βρέθηκε στις πανέμορφες Πρέσπες με αφορμή μια φωτογραφία ενός ζευγαριού.

Το τέρας του Λόχνες στις Πρέσπες!

Το ζευγάρι φωτογραφήθηκε με φόντο τις λίμνες και το μαγευτικό τοπίο.

Όταν εμφάνισαν τις φωτογραφίες είδαν πως ακριβώς πίσω τους εμφανίζεται κάτι που μοιάζει με το γνωστό τέρας του Λόχνες.

Κανείς δεν ξέρει αν πρόκειται για φωτογραφικό τρικ η πραγματικότητα.

Τα συμπεράσματα δικά σας ( Δειτε φωτο + video )




Ελληνικές βουλευτικές εκλογές 1844 : Οι εκλογές που κράτησαν 6 μήνες


Διεξαγωγή

Η διενέργεια των εκλογών ήταν αποτέλεσμα της λαϊκής επανάστασης και της περικύκλωσης των ανακτόρων με αίτημα την παραχώρηση συντάγματος και την στρατιωτική στάση του Καλέργη. Μετά από αυτά ο Όθων αναγκάστηκε να τοποθετήσει νέα κυβέρνηση το 1843 και αυτή να προκηρύξει εκλογές για την δημιουργία συντάγματος.
Οι εκλογές έγιναν σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο της 4ης Μαρτίου 1829, δηλαδή με «έμμεση και καθολική ψηφοφορία του άρρενος πληθυσμού άνω των 25 ετών». Εξελέγησαν 244 πληρεξούσιοι από 92 εκλογικές περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένων και εκπροσώπων των αλύτρωτων περιοχών που συμμετείχαν στην επανάσταση του 1821.

Τριάντα πέντε διαφορετικά είδη καρχαριών καταγράφηκαν σε ελληνικά νερά



Τριάντα πέντε διαφορετικά είδη καρχαριών καταγράφηκαν την τελευταία διετία σε ελληνικά νερά από ερευνητές του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Τα περισσότερα από τα είδη που εντοπίστηκαν στο Αιγαίο θεωρούνται ακίνδυνα για τον άνθρωπο. Ωστόσο, πριν από 18 μήνες, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελλορίζου ένας λευκός καρχαρίας - είδος το οποίο θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνο και ευθύνεται για το μεγαλύτερο ποσοστό των επιθέσεων σε ανθρώπους παγκοσμίως.
Το ενδιαφέρον είναι ότι τα καρχαριοειδή εντοπίστηκαν - εκτός από τη θαλάσσια περιοχή της Δωδεκανήσου και τη Νότια Κρήτη, όπου ούτως ή άλλως «συχνάζουν» - και στις Κεντρικές Κυκλάδες, στις Σποράδες και νότια της Πελοποννήσου, όπου δεν είχε καταγραφεί κάτι ανάλογο στο παρελθόν.

ΔΕΙΤΕ: 9 Περίεργα...κρατίδια


Έχετε κάποιο πρόβλημα με τη χώρα σας; Γιατί να μην δημιουργήσετε μια δική σας με τους νόμους που εσείς... θα επιλέξετε;
Ένα μικροέθνος είναι ένα μικροσκοπικό, αυτοαποκαλούμενο κυρίαρχο κράτος. Αν και οι ηγέτες τους ισχυρίζονται ότι τους ανήκουν διάφορες εκτάσεις, συχνά δεν παρεμποδίζονται από τις άλλες χώρες, γιατί δεν αναγνωρίζονται ως επίσημα ανεξάρτητα κράτη. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάποιος μπορεί να δημιουργήσει ένα μικροέθνος: ως ένα αστείο, ως μια μορφή τέχνης, για λόγους διαμαρτυρίας, ως πολιτικό ή νομικό πείραμα, ή ακόμα και για εγκληματική δραστηριότητα. Συχνά ένα περίεργο νομικό "παραθυράκι" δίνει σε αυτά τα μικροέθνη ένα μοναδικό νομικό καθεστώς. Μερικά από αυτά είναι αστεία, άλλα είναι ενδιαφέρον, αλλά όλα έχουν κάτι το ιδιαίτερο. Απολαύστε τα...




1. Principality of Sealand
Έκταση: 0.00055 km2
Κάτοικοι: 27 (2002 απογραφή)
Ηγέτης: Michael Bates

Το Sealand είναι ίσως το πιο γνωστό μικροέθνος του κόσμου και αυτό γιατί οι ιστορίες που το συνοδεύουν είναι αρκετά περίεργες και ενδιαφέρουσες. Βρίσκεται περίπου 10 χλμ. ανοιχτά των ακτών της Αγγλίας και αρχικά ήταν ένα φρούριο που χρησιμοποιήθηκε κατά την διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και είχε ως στόχο να αποτρέψει τις γερμανικές αεροπορικές επιδρομές. Το 1967, ο Paddy Roy Bates (που στη συνέχεια άλλαξε το όνομα του σε Knock John), 'κατέλαβε' το φρούριο και το χρησιμοποίησε για να δημιουργήσει έναν πειρατικό ραδιοφωνικό σταθμό. Αυτός και η οικογένειά του διεκδίκησαν το φρούριο ως ένα ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης διαβατηρίων. Οι Bates ισχυρίστηκαν ότι το κράτος τους είχε γίνει ανεξάρτητο, λόγο του ότι η Γερμανία απέστειλε διπλωμάτης εκεί και μια δικαστική απόφαση του 1968 από το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε ότι λόγω της θέσης του φρουρίου, βρίσκεται σε διεθνή ύδατα και επομένως είναι εκτός της δικαιοδοσίας των Βρετανών. Το πιο γνωστό ίσως γεγονός στην ιστορία του Sealand, έλαβε χώρα το 1978. Ο Alexander Achenbach, ο οποίος ανακήρυξε τον εαυτό του ως πρωθυπουργό του Sealand, μαζί με πολλούς γερμανικούς και ολλανδούς υποστηριχτές του, οργάνωσε μια ένοπλη επίθεση στις εγκαταστάσεις. Κράτησαν τον γιο των Bates' (Michael) ως όμηρο τον οποίο στη συνέχεια τον απελευθέρωσαν μετά από αρκετές μέρες ομηρίας. Οι Bates όμως, στρατολόγησαν ένοπλες δυνάμεις για να τους βοηθήσουν να ξαναπάρουν το 'κράτος τους' εκ νέου. Τελικά κατάφεραν να ξανακερδίσουν το Sealand, συλλαμβάνοντας τον Alexander Achenbach και αφήνοντας τους στρατιώτες του ελεύθερους. Όταν η βρετανική κυβέρνηση αρνήθηκε να βοηθήσει, η Γερμανία έστειλε έναν διπλωμάτη να διαπραγματευτεί την απελευθέρωσή του. Διάφορα ακραία πράγματα έχουν συμβεί στο Sealand, συμπεριλαμβανομένου και ενός περιστατικού το 1990 όπου ένα βρετανικό πλοίο δέχτηκε τα πυρά με τουφέκια από το Sealand γιατί πέρασε πάρα πολύ κοντά και 'εισέβαλε στην επικράτεια του Sealand'. Βρήκε ξανά στην επικαιρότητα το 2007, όταν ο ιδρυτής του Pirate Bay επιχείρησε να το αγοράσει ως αντίδραση στους σκληρούς περιορισμούς για τα πνευματικά δικαιώματα στη Σουηδία.