Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ (VIDEO)


ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΦΗΓΗΣΗ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ

Θεσσαλονίκη: Αυτές είναι οι υπόγειες στοές με την σκοτεινή ιστορία που διαπερνούν την πόλη

Στην οδό Λαγκαδά υπάρχει το συμμαχικό νεκροταφείο του Ζέϊτενλικ, που φιλοξενεί 22.000 κρανία στρατιωτών του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, κυρίως Σέρβων. Πρόκειται για τον ιερότερο τόπο προσκυνήματος των Σέρβων στον ελλαδικό χώρο.
Ακόμη και σήμερα το επισκέπτονται χιλιάδες Σέρβοι, που πολέμησαν στα πεδία των μαχών στη Βοσνία και στο Κόσοβο, προσπαθώντας να εντοπίσουν τα οστά των παππούδων τους που σκοτώθηκαν στο Μακεδονικό Μέτωπο.
Στην ιερή γεωγραφία των Σέρβων το Ζέϊτενλικ θεωρείται κομβικό σημείο, που δείχνει το δρόμο της θυσίας...

«Βόμβα» από τον ΥΠΑΜ της Αργεντινής: Το «ARA San Juan» βυθίστηκε γιατί γερμανικές εταιρίες λαδώθηκαν!

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η δημόσια βαυαρική ραδιοφωνία (Bayerische Rundfunk/ BR) υπάρχει υπόνοια ότι δύο γερμανικές εταιρείες «λαδώθηκαν» και δεν εργάσθηκαν επαρκώς για τη συντήρηση του υποβρυχίου «ARA San Juan» της Αργεντινής το οποίο εξαφανίστηκε στις 15 Νοεμβρίου στον νότιο Ειρηνικό.
Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για έκρηξη στο σκάφος λόγω βραχυκυκλώματος καθώς είχε καταγραφεί ένα «επεισόδιο συνεπές με έκρηξη» κοντά στο σημείο που χάθηκε το σήμα του υποβρυχίου San Juan με το πλήρωμα 44 ατόμων.
Ο Oscar Aguad, ο υπουργός Άμυνας της Αργεντινής, είχε ήδη υπαινιχθεί τον περασμένο μήνα ότι πιθανόν να πρόκειται για περίπτωση διαφθοράς, κάτι για το οποίο τώρα υπάρχουν ενδείξεις: μετά από έρευνα της βαυαρικής ραδιοφωνίας δύο γερμανικές εταιρείες, η Ferrostaal και η EnerSys-Hawker, φέρονται να έχουν δωροδοκήσει για να κλείσουν το επικερδές συμβόλαιο της αλλαγής μπαταριών του υποβρυχίου. 

Ζητούν από τους σεισμοπαθείς της Λέσβου να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ για τα γκρεμισμένα σπίτια τους!

Λήγει την ερχόμενη Τρίτη 12 Δεκεμβρίου η περίοδος της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην οποία είχε υπαχθεί η Λέσβος αμέσως μετά το σεισμό της 12ης Ιουνίου.
Δεδομένου τούτου οι πολίτες του νησιού θα πρέπει να είναι συνεπείς με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, κάτι που από την πρώτη στιγμή ήταν γνωστό σε όλους όσοι έκαναν χρήση αυτής της δυνατότητας. Αυτό όμως που δεν γνώριζαν οι σεισμοπαθείς είναι ότι πρέπει και εκείνοι να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ του 2017.Σημειώνεται ότι στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, λίγες μέρες μετά το σεισμό στην Κω, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, είχε ανακοινώσει την πρόθεση της κυβέρνησης να απαλλάξει τους σεισμόπληκτους της Λέσβου και της Κω για τα έτη 2017 και 2018 από τον ΕΝΦΙΑ. Αυτό βέβαια αφορούσε όσους είχαν υποστεί ζημιά από το σεισμούς.

Οι Έλληνες πολιτικοί που πέθαναν «στην ψάθα» γιατί επέλεξαν να ζήσουν λιτά και να χαρίσουν περιουσίες στην χώρα

Μπορεί τη σημερινή εποχή να κυριαρχεί η γενική καχυποψία για τους πολιτικούς και πόσους από αυτούς βάζουν το… χέρι στο μέλι, αλλά υπήρξαν κάποιοι στο παρελθόν, ακόμη και πρωθυπουργοί, που πέθαναν πάμφτωχοι, είτε γιατί χάρισαν την περιουσία τους είτε γιατί επέλεξαν σε όλη τους τη ζωή ένα λιτό τρόπο διαβίωσης.
Από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα ο Ιωάννης Καποδίστριας, με τον πρώτο κυβερνήτη της χώρας να κάνει λιτή ζωή, παρότι ήταν εύπορος, όπως αναφέρει σε σχετικό αφιέρωμα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».