Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Τεχνητή νοημοσύνη, ρομποτική, εικονική πραγματικότητα αλλάζουν την κοινωνία

Ένα νέο τοπίο σε πολλές πτυχές της καθημερινής και επαγγελματικής ζωής, από την...
εργασία ως την ανθρώπινη συμπεριφορά και την εμπειρία του καταναλωτή, δημιουργεί η τεχνολογία και η “επέκταση των ανθρώπινων δυνατοτήτων”. Σύμφωνα με έκθεση της EY, η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική και η εικονική πραγματικότητα θα αναδιαμορφώσουν πλήρως τις αγορές και την κοινωνία, διαμορφώνοντας μια νέα παγκόσμια τάξη. Όπως τονίζει η έκθεση, βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα “περίοδο επέκτασης των ανθρώπινων δυνατοτήτων”, όπου η τεχνητή νοημοσύνη (AI),

Πότε πραγματικά συνέβη η αρχαία έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης;

Το απομεινάρι από μια προϊστορική ελιά, που έχει χρησιμοποιηθεί για να γίνει χρονολόγηση...
της αρχαίας έκρηξης του ηφαιστείου της Θήρας (Σαντορίνης), είναι πιθανό ότι είναι παλαιότερο της φυσικής καταστροφής κατά 40 έως 50 χρόνια. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας ισραηλινής επιστημονικής έρευνας, η οποία έτσι ανοίγει ξανά το ζήτημα του πότε ακριβώς εξερράγη το ηφαίστειο.

Συκοφάντης: Τι σημαίνει η λέξη

Η τρέχουσα σημασία της λέξης συκοφάντης, είναι “αυτός που διαβάλλει κάποιον, που τον...
κατηγορεί ψευδώς, αποσκοπώντας στη μείωση του κύρους του, και το τσαλάκωμα της δημόσιας εικόνας του”. Η λέξη είναι μία από εκείνες τις υπέροχες ελληνικές λέξεις, που χαίρεσαι να τις χρησιμοποιείς και να μαθαίνεις γι’ αυτές. Παράγεται βεβαίως από το σύκο, το γνωστό φρούτο και το «φάντης», το ουσιαστικό που προέρχεται από το ρήμα φαίνω, δηλαδή φανερώνω. Συκοφάντης, είναι, κατά λέξη, αυτός που φανερώνει τα σύκα.

Μέλι: Η θαυματοποιός τροφή του Ιπποκράτη

Η υψηλή αποτελεσματικότητα του μελιού συνδυάζεται με...
την ασφαλή του χρήση, καθώς δεν εμφανίζει καμία από τις παρενέργειες των φαρμάκων.

Ακολουθώντας τα βήματα του Ιπποκράτη που έδινε διάλυμα μελιού σε όσους υπέφεραν από το βήχα, το μέλι υπήρξε το αγαπημένο «γιατροσόφι» των γιαγιάδων για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κρυώματος και κυρίως για την ανακούφιση από το βήχα.

Σήμερα οι αντιβηχικές ιδιότητές του επιβεβαιώνονται και επιστημονικά, καθώς έρευνα του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια σε 105 παιδιά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μέλι αντιμετωπίζει το βήχα πολύ πιο αποτελεσματικά από τα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Τί συμβαίνει στο σώμα μας όταν μπαίνουμε σε έναν αρχαίο Ελληνικό ναό

Αν κάποιος επισκεφθεί έναν ενεργειακό χώρο...
(όλα τα Ελληνικά Ιερά είναι ενεργειακοί χώροι), αντιλαμβάνεται την ιερότητα του χώρου και επιθυμεί να ιδεί κάτι το υπερφυσικό, τότε το πνεύμα του προκαλεί έντονους κραδασμούς νιονικής ενέργειας στον εγκέφαλο και στην συνείδηση του.

Οι κραδασμοί αυτοί μεταφέρονται στα κύτταρα ολόκληρου του σώματος του και ο εγκέφαλος αρχίζει να ανεβάζει σταδιακά την συχνότητα τους.

Ο καύσωνας της χιλιετίας θα πλήξει την Ευρώπη – Τα ψάρια «βράζουν» και πεθαίνουν από ασφυξία στην Γερμανία

Το καλοκαίρι… αγνοείται! Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ. Έντονα φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους...
θα «χτυπήσουν» τη χώρα και σήμερα αλλά το πιο ανησυχητικό νέο είναι ο καύσωνας της χιλιετίας που θα πλήξει την Ευρώπη. Οι Αρχές στο Αμβούργο διέταξαν να διοχετευτεί φρέσκο νερό σε αρκετές λίμνες, για να αυξηθούν τα ποσοστά οξυγόνου και να διασωθούν τα ψάρια! Απίστευτα πράγματα.

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην Ευρώπη για το άνευ προηγουμένου κύμα καύσωνα καθώς ο υδράργυρος αναμένεται να σπάσει τα επόμενα 24ωρα πολλά ρεκόρ, ειδικά στην Ιβηρική χερσόνησο.

Κυνηγός θησαυρών υποστηρίζει πως βρήκε εξωγήινο διαστημόπλοιο στο τρίγωνο των Βερμούδων (φωτό)

Ένας κυνηγός θησαυρών από την Καλιφόρνια υποστηρίζει πως έκανε μία εντυπωσιακή ανακάλυψη στα βάθη του Τριγώνου των Βερμούδων.
Χρησιμοποιώντας απόρρητους χάρτες που είχε φτιάξει ο φίλος του, πρώην αστροναύτης της NASA Γκόρντον Κούπερ, ο Ντάρελ Μίκλος προσπαθεί να φέρει στο φως φημισμένα ναυάγια. Αλλά στη διάρκεια μιας τέτοιας αναζήτησης εντόπισε ένα «διαστημόπλοιο», καλυμμένο με 15 ασυνήθιστες προεξοχές «που δεν μοιάζουν με τίποτε από όσα έχει δει μέχρι σήμερα», όπως λέει. Ο Μίκλος θα παρουσιάσει το εξώκοσμο εύρημά του στην εκπομπή “Cooper’s Treasure” του Discovery Channel.
«Είναι κάτι που ήταν τελείως διαφορετικό από ό,τιδήποτε έχω δει και έχει δημιουργήσει η Φύση», λέει.

Όταν οι Τούρκοι έριξαν προειδοποιητικές βολές κατά του α/τ (D67) «Πάνθηρ» και ρίσκαραν την βύθιση του μισού Στόλου τους

Tο τουρκικά πλοία εκτελούσαν πυρά στο βορειοανατολικό Αιγαίο και στον Κόλπο Ξηρού. Tο ΓΕΝ είχε στείλει το αντιτορπιλικό ΠΑΝΘΗΡ για “στενή παρακολούθηση” των κινήσεων των τουρκικών πλοίων.
Ξαφνικά τα τουρκικά πολεμικά πλοία άρχισαν να βάλλουν προειδοποιητικές βολές  προς το αντιτορπιλικό ΠΑΝΘΗΡ όταν το πλοίο επιχείρησε να πλησιάσει πολύ κοντά στην περιοχή της ασκήσεως.
Hταν το 1983 όταν τα βλήματα των τουρκικών πλοίων έσκασαν σε απόσταση μόλις μισού μιλίου από το ΠΑΝΘΗΡ.

Η σύσταση της ψυχής σύμφωνα με τους Αρχαίους Έλληνες

Η σύσταση της ψυχής χωρίζεται σε λογική, θυμικό και επιθυμητικό. Η λογική κυβερνάει τη γνώση, το θυμικό σχετίζεται με την παρόρμηση  και το επιθυμητικό κυβερνάει τα συναι­σθήματα της ψυχής.
Όταν αυτά τα τρία μέρη ενώνονται σε μια πράξη, εκδηλώνοντας μια σύνθετη ενέργεια, τότε η ψυ­χή φθάνει σε ομολογία και αρετή. Όταν ο στασιασμός τα χω­ρίζει, τότε εμφανίζεται κακία και δυσαρμονία.
Η αρετή συνε­πώς περιέχει τρία στοιχεία: γνώση, δύναμη και προαίρεση.
Η αρετή της λογικής ικανότητας της ψυχής είναι η σοφία, η οποία είναι μια συνήθεια θεώρησης και κρίσης.
Η αρετή του θυμικού μέρους είναι το θάρρος, δηλαδή η συνήθεια να υπομένουμε τα τρομερά πράγματα και να αντιστεκόμα­στε σ’ αυτά.

Οι Γερμανοί ήθελαν και τους θησαυρούς του Αγίου Όρους!

Είναι γνωστό ότι οι Γερμανοί πέραν της καταστροφής που έφεραν στη χώρα μας στην Κατοχή, "βούτηξαν" και χιλιάδες αρχαιότητες που τις μετέφεραν στην Γερμανία, όπου ακόμα εκεί βρίσκονται. Στο στόχαστρό τους ήταν και το Άγιο Όρος.
Το Άγιον Όρος, το τελευταίο καταφύγιο του μοναχισμού στο σύγχρονο κόσμο δεν έμεινε έξω από τη δίνη των κατοχικών χρόνων.
Και όπως με τους υπόλοιπους αρχαιολογικούς θησαυρούς, έτσι και τα ανεκτίμητα εκκλησιαστικά κειμήλια μπήκαν στο στόχαστρο των Γερμανών κατακτητών.