Σπόροι από κεχρί
Καθώς οι δίαιτες γλουτένης συνεχίζουν να κυριαρχούν, η επιθυμία για περισσότερες επιλογές χωρίς γλουτένη, θα επικρατήσει. Οι σπόροι χωρίς γλουτένη είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς (όπως η κινόα, το φαγόπυρο, το καλαμπόκι, κ.λπ.), αλλά και ορισμένοι ακόμη σπόροι που θεωρούνται ιδιαίτερα θρεπτικοί. Μια μελέτη του 2013 διαπίστωσε ότι μια νέα ποικιλία αποφλοιωμένων σπόρων κεχριού, είναι κατάλληλη για κατανάλωση και δεν είναι μόνο χωρίς γλουτένη, αλλά έχουν και περισσότερη πρωτεΐνη από άλλους σπόρους χωρίς γλουτένη. Οι αποφλοιωμένοι σπόροι κεχριού, μπορούν να γίνουν αλεύρι για χρήση σε ψωμί και άλλα προϊόντα δημητριακών.