Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Ποιες τροφές πρέπει να βάλετε στο τραπέζι σας


Ακολουθούν οι τροφές που πρέπει να έχετε στην κουζίνα σας από σήμερα!
Σπόροι από κεχρί

Καθώς οι δίαιτες γλουτένης συνεχίζουν να κυριαρχούν, η επιθυμία για περισσότερες επιλογές χωρίς γλουτένη, θα επικρατήσει. Οι σπόροι χωρίς γλουτένη είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς (όπως η κινόα, το φαγόπυρο, το καλαμπόκι, κ.λπ.), αλλά και ορισμένοι ακόμη σπόροι που θεωρούνται ιδιαίτερα θρεπτικοί. Μια μελέτη του 2013 διαπίστωσε ότι μια νέα ποικιλία αποφλοιωμένων σπόρων κεχριού, είναι κατάλληλη για κατανάλωση και δεν είναι μόνο χωρίς γλουτένη, αλλά έχουν και περισσότερη πρωτεΐνη από άλλους σπόρους χωρίς γλουτένη. Οι αποφλοιωμένοι σπόροι κεχριού, μπορούν να γίνουν αλεύρι για χρήση σε ψωμί και άλλα προϊόντα δημητριακών.

Συγκρούσεις των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων με τους λαθρομετανάστες στην Κω




Συγκρούσεις είχαμε σήμερα μεταξύ των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων και των λαθρομεταναστών οι οποίοι επιχείρησαν να επιτεθούν στην διμοιρία που μόλις είχε φτάσει στο νησί με C-130.
"Η κατάσταση είναι έκρυθμα εύφλεκτη, συνεχίζουν. Πώς να συγκρατήσεις τόσο κόσμο μέσα σ' ένα γήπεδο με τέτοια ζέστη τόσες ώρες;", είναι το ερώτημα που θέτουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί.
Στη μιάμιση το μεσημέρι, εκδηλώθηκε ισχυρή επίθεση προς τη διμοιρία, με πρόθεση μερίδας Αφγανών και Κούρδων προσφύγων να σπάσουν τη σειρά της εισόδου στην αίθουσα για καταγραφή τους από αστυνομικούς του Αλλοδαπών του αρχηγείου.
Το περιστατικό σημειώθηκε στον εξωτερικό χώρο του δημοτικού σταδίου «Ανταγόρας» κι έληξε άμεσα με την επέμβαση άλλων αστυνομικών δυνάμεων.

Βυθισμένος οικισμός ανακαλύφθηκε στην Αργολίδα



Eνα βυθισμένο πρωτοελλαδικό οικισμό έκτασης τουλάχιστον 12 στρεμμάτων έφεραν στο φως οι ερευνητές της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής στον όρμο Κοιλάδας στην Αργολίδα. Σε βάθος από ένα έως τρία μέτρα εντοπίστηκε η θεμελίωση πλήθους κτισμάτων διαφόρων τύπων (ορθογώνια, κυκλικά και αψιδωτά), τμήμα της οχύρωσης και πλακόστρωτα, που πιθανώς αποτελούσαν τους δρόμους του προϊστορικού παραθαλάσσιου οικισμού.

Η κεραμική, που συνέλεξαν οι καταδυόμενοι αρχαιολόγοι, είναι χαρακτηριστική της Πρωτοελλαδικής ΙΙ περιόδου (μέσα 3ης χιλιετίας π.Χ.). Οσο για τις τρεις υπερμεγέθεις πεταλόσχημες θεμελιώσεις, που βρέθηκαν προσαρτημένες στη γραμμή του οχυρωματικού τείχους, δεν αποκλείεται να στήριζαν αρχαίους πύργους.

Γιατί δεν πρέπει να πίνετε καφέ με άδειο στομάχι


Ο καφές είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη σοβαρών παθήσεων υγείας, όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου. 
Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στον καφέ αποτελούν μέρος ενός τύπου οξέος (chlorine genic acid) που βρίσκεται και σε πολλά φρούτα που τρώτε κάθε μέρα. Ωστόσο, αυτές οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητες παρενέργειες στο σώμα σας, ιδιαίτερα αν συνηθίζετε να καταναλώνετε καφέ πριν φάτε οτιδήποτε το πρωί.

12 Αυγούστου 1204: Η Κρήτη πωλείται στους Βενετούς…

Η Βυζαντινή αυτοκρατορία αυτή την περίοδο ήταν σε παρακμή η έλλειψη αξιοκρατίας στα ύπατα αξιώματα και ο φυσικός περιορισμός των συνόρων της από τους εξωτερικούς εχθρούς έφερε την διάλυση της από τους σταυροφόρους.
Η Κωνσταντινούπολη έπεσε κατά την διάρκεια της Δ’ Σταυροφορίας και η αυτοκρατορία μοιράσθηκε σε κρατίδια η περίοδος αυτή ονομάσθηκε Φραγκοκρατία για τον Ελλαδικό χώρο.

Κοιμηθείτε ΠΑΝΤΑ στην αριστερή πλευρά, κάνει Καλό στην Υγεία!

SLEEP στην αριστερή πλευρά κάνει καλό στην υγεία
Γνωρίζετε ότι η θέση του ύπνου επηρεάζει την πέψη σας; 

Η τεχνική αυτή συναντάται στην ιστορία και χρησιμοποιήθηκε ακόμη και στους αρχαίους χρόνους, όταν οι μοναχοί ξάπλωναν για 10 λεπτά μετά από κάθε γεύμα για να βελτιώσουν την πέψη τους.

Πώς θα κάνετε άμεσα αποτοξίνωση στο λεμφικό σας σύστημα

Γνωρίζετε τι είναι και τι κάνει το λεμφικό σας σύστημα; Αν όχι, μην απογοητεύεστε, αφού οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ακούσει καν ότι υπάρχει κάτι τέτοιο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το λεμφικό σύστημα είναι ασήμαντη. 
Στην πραγματικότητα είναι εξίσου σημαντικό με το κυκλοφορικό σύστημα του αίματος. Μελέτες έχουν δείξει ότι το λεμφικό σύστημα παίζει σημαντικό ρόλο στην επιδιόρθωση των ιστών και τον έλεγχο της φλεγμονής σε διάφορα όργανα του σώματος. Αλλά όταν αυτό το λεμφικό σύστημα δεν “αποστραγγίζεται” σωστά, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ανοσοποιητικό σύστημα ή να προκαλέσει όγκους στους λεμφαδένες σας.