Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ : Οι Τούρκοι θα κατηγορήσουν τους Έλληνες αιχμαλώτους για κατασκοπεία - «Βρέθηκαν» στρατιωτικά σχέδια στα κινητά τους.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν «τραβάει» ως φαίνεται το σχοινί καθώς πριν από λίγο τα τουρκικά ΜΜΕ δημοσίευσαν ότι «βρέθηκαν»  στρατιωτικά σχεδιαγράμματα στην εξωτερική μνήμη του κινητού ενός εκ των δύο Ελλήνων που κρατούνται στην Αδριανούπολη.
Όπως αναφέρει η «έρευνα» στα ψηφιακά δεδομένα συνεχίζεται. Δεν «αποδεσμεύουν» λεπτομέρειες προς το παρόν ως προς τι ακριβώς ανακάλυψαν και τι εννοούν όταν αναφέρονται σε στρατιωτικά σχεδιαγράμματα.

Οι Εβραίοι της Ζακύνθου-Γιατί ο Χίτλερ διέταξε την «ασυλία» τους.

Του Δημοσθένη Κούκουνα,
Χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια μέχρις ότου – κατά ένα μέρος – λυθεί το μυστήριο, πώς οι Εβραίοι της Ζακύνθου κυκλοφορούσαν ακαταδίωκτοι κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής.
Είμαστε στα τέλη του 1943 και οι κατακτητές στην Ελλάδα έχουν επεκτείνει τις διώξεις των Εβραίων σε ολόκληρη την Ελλάδα, μετά τις διώξεις στη Θεσσαλονίκη που έγιναν στις αρχές του χρόνου. Και πράγματι, εξ αιτίας του τότε μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομου, προκλήθηκε μία σπάνια ευεργετική διαταγή που ελήφθη σε ανώτατο επίπεδο στο Βερολίνο και έτσι ο εβραϊκός πληθυσμός του νησιού δεν διώχθηκε «υπ’ ευθύνη του τοπικού μητροπολίτη». Ίσως είναι το μοναδικό μέρος σε ολόκληρη την Ελλάδα που κέρδισαν οι Εβραίοι μια τέτοιας μορφής ασυλία εν σχέσει με τα τόσα και τόσα τραγικά που υπέστησαν οι ομόθρηκοι και ομόφυλοί τους παντού αλλού. Θα αναρωτηθεί φυσικά κανείς γιατί κανείς άλλος Έλληνας μητροπολίτης στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν ενήργησε αντίστοιχα.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Α/ΓΕΝ συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη όλων των κυβερνητών των πλοίων – Σε διάταξη μάχης πλέον ο Στόλος

Η κατάσταση με την Τουρκία είναι κρίσιμη και όπως φαίνεται τις τελευταίες ημέρες οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας και λαμβάνουν μέτρα αποτροπής μίας ελληνοτουρκικής κρίσης στο Αιγαίο, τον Έβρο και την ανατολική Μεσόγειο.
Ένα ακόμη λοιπόν δεδομένο έρχεται να προστεθεί στον «συναγερμό» που επικρατεί στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και αυτό είναι πώς σε λίγες ώρες ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νίκος Τσούνης καλεί όλους τους ανωτέρους αξιωματικούς του Αρχηγείου Στόλου και τους κυβερνήτες πλοίων σε μία έκτακτη σύσκεψη που θα γίνει στη Σχολή Εξάσκησης Ναυτικής Τακτικής (ΣΕΝΤ).