Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Ο Άγιος Ιωάννης Βατάτζης και η ελληνική συνείδησή του

Σε πολλούς μελετητές προξενεί εντύπωση η ονομασία «βασιλεύς Ρωμαίων», την οποία χρησιμοποιούσαν οι αυτοκράτορες της Κωνσταντινουπόλεως και η ορολογία «Ρωμανία», την οποία συναντούμε σε πολλά έγγραφα της εποχής ως ονομασία του κράτους. Είναι γεγονός ότι η ονομασία «Βυζαντινή Αυτοκρατορία» είναι μεταγενέστερη και δημιουργήθηκε το 1562 από τον Γερμανό ιστορικό Ιερώνυμο Βολφ. Σήμερα την χρησιμοποιούμε για να γινόμαστε κατανοητοί στους πολλούς. Όμως από σεβασμό προς τις ιστορικές πηγές πρέπει να εξηγούμε στους νεωτέρους ότι οι όροι Ρωμαίος και Ρωμανία αναφέρονται στη Νέα Ρώμη-Κωνσταντινούπολη και όχι στην Παλαιά Ρώμη.

Νέα Ελληνικά αρχαιολογικά ευρήματα στην Αλβανία

Δείχνουν ότι η Αδριανούπολη δεν ήταν ρωμαϊκή
Νέα ελληνικά αρχαιολογικά ευρήματα ανακαλύφθηκαν στην Αλβανία. Κτίσματα στα Σωφράτικα της Κάτω Δρόπολης, μαρτυρούν την ελληνικότητα της Αδριανούπολης, αφήνοντας απογοητευμένους τους Ιταλούς και Αλβανούς αρχαιολόγους που την ήθελαν ρωμαϊκή. Βορειανατολικά του αρχαίου θεάτρου, βρέθηκαν κτίσματα του VI-V π. Χ. αιώνα. Η αρχιτεκτονική τους δείχνει ότι πρόκειται για μεγαλοπρεπή κτίρια,

Βρέθηκαν υπόγειες σύραγγες 30εκ. ετών, πολύ πριν την ύπαρξη του ανθρώπου


Στην περιοχή του Καυκάσου στην κορυφογραμμή Uvarov, απέναντι από το βουνό Arus, υπάρχουν σήραγγες, μία εκ των οποίων έχει κατεύθυνση προς την χερσόνησο της Κριμαίας και η άλλη στην πόλη του Κρασνοντάρ, Eisk και Ροστόφ Ον Ντον μέχρι την περιοχή του Βόλγα.

Λύθηκε το μυστήριο με το Τρίγωνο των Βερμούδων; - Η νέα θεωρία

Εξωγήινοι, τεράστια αποθέματα μεθανίου που απελευθερώνονται με σεισμικές δονήσεις και υποβρύχιες εκρήξεις είναι μόνο μερικές από τις απαντήσεις που έχουν δοθεί σχετικά με το Τρίγωνο των Βερμούδων.
 
Αυτή τη φορά, επιστήμονες ισχυρίζονται πως εξαγωνικά σύννεφα δημιουργούν «εκρήξεις ανέμων» που αγγίζουν τα 275 χλμ/ώρα. Οπως υποστηρίζουν, αυτές οι «εκρήξεις» μπορούν να αναποδογυρίσουν πλοία στη θάλασσα και να ρίξουν αεροσκάφη.

Η Τρούμπα του Πειραιά και τα κακόφημα σπίτια

Η Τρούμπα πήρε το όνομά της από την τρόμπα -αντλία- που ήταν τοποθετημένη από το 1860 σε πηγάδι, στην περιοχή αυτή, στην αρχή της οδού Αιγέως, σημερινής 2ας Μεραρχίας, από το οποίο έπαιρναν νερό τα πλοία.
Τα κακόφημα σπίτια – οίκοι ανοχής - άρχισαν να εγκαθίστανται εκεί μετά την Κατοχή. Πριν από αυτήν υπήρχαν διάφορα κέντρα διασκέδασης, μεταξύ των οποίων και τεκέδες. Όμως έκλεισαν τα Βουρλα, και γρήγορα έγιναν πάρα πολλά, μιας και το περιβάλλον προσφερόταν, στο μεγάλο τετράγωνο που περικλειόταν από την Ακτή Μιαούλη, τη Φιλελλήνων, την Κολοκοτρώνη και τη Σωτήρος Διος. Επίκεντρο οι δρόμοι Φίλωνος και Νοταρά. Δεκάδες κόκκινα φανάρια, και εκατοντάδες ονόματα Τζένη, Λιάνα, Μαίρη, Πίτσα, Κίτσα κλπ, όλα ψεύτικα βέβαια.