Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Πιο κοντά στον Αρμαγεδδώνα

Η Εθνική Διοίκηση Πυρηνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NNSA) (*) -υπηρεσία που δημιουργήθηκε το 2000- άναψε το πράσινο φως για την έναρξη παραγωγής του προγράμματος για τις πυρηνικές βόμβες «B61 - 12».


Η εκκίνηση του προγράμματος παραγωγής των νέων πυρηνικών βομβών έρχεται σε αντίθεση με τη δέσμευση που είχε αναλάβει ο πρόεδρος Ομπάμα για τον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος ατομικού οπλοστασίου​
Το πρόγραμμα «B61-12 LEP», προϋπολογισμού 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι το πλέον ακριβό ως τώρα για την κατασκευή πυρηνικών βομβών στην ιστορία των ΗΠΑ. Η απόφαση θεωρείται σταθμός, επειδή τη μαγείρευαν τα «γεράκια» επί τέσσερα χρόνια και ο αρχικός προγραμματισμός, με την κωδική ονομασία LEP σε συνεργασία με την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, προβλεπόταν για το 2020.

Αρχαιολόγοι προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν ξόρκια σε ελληνικό αλφάβητο και σκελετούς 2.000 χρόνων στη Σερβία (φωτό)

Αρχαιολόγοι προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν μαγικά ξόρκια χαραγμένα πάνω σε μικροσκοπικά ρολά από χρυσό και ασήμι που βρέθηκαν μαζί με ανθρώπινους σκελετούς οι οποίοι ήταν θαμμένοι για σχεδόν 2.000 χρόνια στην ανατολική Σερβία.
«Το αλφάβητο είναι ελληνικό, απ’ όσο γνωρίζουμε. Η γλώσσα είναι είναι Αραμαϊκά, ένα μυστήριο της Μέσης Ανατολής για εμάς» δήλωσε στο Πρακτορείο Reuters ο Miomir Korac, επικεφαλής αρχαιολόγος της ανασκαφής στην ανατολική Σερβία.
Οι σκελετοί βρέθηκαν στους πρόποδες ενός μεγάλου εργοστασίου ηλεκτροδότησης, το οποίο λειτουργεί με κάρβουνο. Εκεί γίνονται έρευνες πριν χτιστεί ακόμη μία μονάδα, στο σημείο όπου υπήρχε μία αρχαία ρωμαϊκή πόλη.

Η μυστηριώδης φυλή των Dzopas



Για περισσότερα από 40 χρόνια, μυστήριο καλύπτει την επονομαζόμενη φυλή Dzopas, που εντοπίζεται κάπου στα σύνορα μεταξύ Κίνας και Θιβέτ. Εξωγήινοι που ζουν πλάι μας ή απλά μια πολύ διαφορετική από εμάς φυλή; 
Βουνά Bayankara - Ula. Σύνορα Κίνας και Θιβέτ. Μια ομάδα αρχαιολόγων διερευνά εξονυχιστικά ένα δίκτυο πολύπλοκων σπηλιών που συνδέονται μεταξύ τους με στοές όταν βρίσκεται μπροστά σε μια εντυπωσιακή ανακάλυψη. Μέσα στις σπηλιές βρίσκουν μια ατέλειωτη σειρά τάφων, ο ένας δίπλα από τον άλλον, όπου οι σκελετοί ανταποκρίνονται σε πλάσματα με ανώτερο ύψος 1,30 μ. και με ένα εκπληκτικό χαρακτηριστικό : υπερμεγέθη κρανία. Οι πρώτες σκέψεις που ακολούθησαν ήταν να πρόκειται για ένα άγνωστο μέχρι εκείνη την στιγμή είδος πιθήκου. Ένας όμως από τους επικεφαλής της αποστολής, ο Κινέζος αρχαιολόγος Δρ. Chi Pu Tei, απέκλεισε αυτή την θεωρία, με το σκεπτικό ότι είναι αδιανόητο οι πίθηκοι να θάβονται ο ένας δίπλα στον άλλο. 

«Ζωντανά» εξωγήινα στοιχεία στο βυθό του Ειρηνικού!

Έκρηξη σούπερ-νόβα εξαφάνισε τη ζωή στη Γη πριν από 2,2 εκατ. χρόνια
«Ζωντανές» παραμένουν, επί 2,2 εκατ. χρόνια, οι ενδείξεις μιας έκρηξης υπερκαινοφανούς αστέρα (σούπερ-νόβα), η οποία φαίνεται να συμπίπτει με μια περίοδο μαζικής εξαφάνισης ειδών στη Γη.
AdTech Ad
Οι επιστήμονες εντόπισαν εξωγήινα χημικά στοιχεία στον Ειρηνικό Ωκεανό, τα οποία είχαν διατηρήσει ζωντανοί οργανισμοί. Συγκεκριμένα, όταν ένα γιγάντιο άστρο ολοκληρώνει τον κύκλο της ζωής του με τη μορφή μιας κατακλυσμικής έκρηξης σούπερ-νόβα, διάφορα υλικά εκτοξεύονται στο διαστρικό χώρο, όπως ισότοπα σιδήρου-60. Το συγκεκριμένο ραδιοϊσότοπο δεν παράγεται με φυσικό τρόπο στη Γη, συνεπώς η παρουσία του παραπέμπει σε κάποια έκρηξη σούπερ-νόβα, το «αποτύπωμα» της οποίας έφθασε έως εδώ.