Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

To μεγάλο ταξίδι για τον Άλφα του Κενταύρου

Το μικρότερο διαστημικό σκάφος που έχει φτιαχτεί στην ιστορία ξεκίνησε το ταξίδι του σε χαμηλή τροχιά, κοντά στη Γη, διατηρώντας επικοινωνία με τα συστήματα, σύμφωνα με ανακοίνωση των επιστημόνων. Γνωστοί ως «Sprites» (σ.σ.: «ξωτικά»), οι μινιατούρες-δορυφόροι έχουν μέγεθος μόλις 3,5 εκατοστά x 3,5 εκατοστά και διαθέτουν ραδιοπομπούς, αισθητήρες και υπολογιστές, με κάθε συσκευή να τροφοδοτείται από το ηλιακό φως και να ζυγίζει μόλις τέσσερα γραμμάρια.

Ενώ έχουν σταλεί κι άλλοι μικρο-δορυφόροι στο διάστημα (οι λεγόμενοι CubeSats), τα συστήματα αυτά έχουν χιλιάδες φορές μεγαλύτερη μάζα και ζυγίζουν περισσότερο από ένα κιλό. Οι επιστήμονες λένε ότι η συγκεκριμένη πρόσφατη εξέλιξη αποτελεί ένα σημαντικό πρώτο βήμα για μια φιλόδοξη προσπάθεια: τη διαστημική αποστολή σε πλανήτες πέραν του ηλιακού μας συστήματος, που ονομάζεται Breakthrough Starshot.

Συναγερμός στις Βρυξέλλες! Αστυνομικοί πυροβόλησαν άνδρα με εκρηκτικά

Παγκόσμιος συναγερμός! Η Βόρεια Κορέα εφαρμόζει πυρηνικές κεφαλές στους πυραύλους της!

Η ανησυχία διαδέχεται τον χλευασμό! Αυτό που κάποτε έμοιαζε... ανέκδοτο, πλέον αποτελεί μια ανατριχιαστική πραγματικότητα - Ο Κιμ Γιογνκ Ουν εξελίσσει συνεχώς τα πυραυλικά του συστήματα και οι ΗΠΑ κάθονται σε... αναμμένα κάρβουνα - Δημοσίευμα της Washington Post αποκαλύπτει πως η Βόρεια Κορέα πέτυχε την σμίκρυνση μιας πυρηνικής κεφαλής για να την εφαρμόσει σε έναν από τους διηπειρωτικούς πυραύλους της - Σημειώνεται πως ο Βορειοκορεάτης ηγέτης έχει πολλάκις απειλήσει ανοιχτά τις ΗΠΑ με ενδεχόμενο χτύπημα - Οι... εξήντα (!) ατομικές του βόμβες και όλα όσα αναφέρει η απόρρητη έκθεση

Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (ΠΙΝΑΚΑΣ)

• Οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις σε αριθμούς - Τι αντιπαρατάσσει η Εθνική Φρουρά.
• «ΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΚΤΟΠΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΟΣ, 0Ι ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΧΩΡΟ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ».
• ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΚΣΜ, ΣΤΟΥΣ 10.000, ΕΝΑΝΤI 12.000 ΤΟ 2016.
Η τουρκική εμμονή στη διατήρηση των κατοχικών δυνάμεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων της στην Κύπρο ήταν ο βασικός λόγος που η διάσκεψη για το Κυπριακό στο Κρανς Μοντάνα της Ελβετίας οδηγήθηκε σε ναυάγιο.
«Μηδέν στρατός μηδέν εγγυήσεις δεν είναι αφετηρία συζήτησης για την Τουρκία, ούτε για τους Τουρκοκύπριους», είχε ξεκαθαρίσει από τις πρώτες ημέρες της διάσκεψης ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χαρακτηρίζοντας «όνειρα» τα περί αποχώρησης του τουρκικού στρατού, με το αιτιολογικό ότι «θα παραμείνει στο νησί γιατί το θέλουν οι Τουρκοκύπριοι».

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ! «Θα παρέμβουμε στα εσωτερικά της Κύπρου αν…»

Ο πρώην Τούρκος διπλωμάτης Οκτάι Άκσοϊ δεν αποκλείει ακόμη και
«άμεση παρέμβαση» της Άγκυρας στις εσωτερικές υποθέσεις της Κύπρου, ενόψει των δραστηριοτήτων των ενεργειακών κολοσσών ΕΝΙ και Total, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ).
«Η Τουρκία δεν θα υποκύψει σε προκλήσεις. Η Τουρκία δεν θα διεξάγει στρατιωτική επέμβαση στην Κύπρο, ενόψει των γαλλικών και ιταλικών δραστηριοτήτων. Τουλάχιστον όχι άμεσα», δήλωσε ο κ. Άκσοϊ στη ρωσική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Sputnik.

Ο σατανισμός τρομοκρατεί την οικουμένη

Είναι ο σατανισμός η φονική λατρεία του Πρίγκιπα του Σκότους που αψηφά κάθε έννοια νόμου και δεν διστάζει να θυσιάσει ακόμα και παιδιά;
Πιθανότατα όχι. Κι αν υπήρξαν πράγματι σατανιστικές σέχτες που κατέφυγαν σε ζοφερές εγκληματικές πράξεις, αυτή φαίνεται πως δεν είναι η νόρμα, καθώς εγκλήματα έχουν γίνει με πρόσχημα όλες σχεδόν τις θρησκείες.
Η λατρεία του σκότους χωρίζεται σε διάφορα δόγματα και παρακλάδια που λίγα κοινά έχουν μεταξύ τους. Τα περισσότερα μάλιστα δεν βασίζονται σε πραγματικούς πιστούς, μιας και ο Σατανάς δεν λατρεύεται ως θεότητα, επιστρατεύεται απλώς ως αντίπαλη έννοια του θεού για τη μάχη με τις παραδοσιακές χριστιανικές αξίες.

«Άκυρο» από UEFA στους Σκοπιανούς- Απαγόρευση σημαιών της ΠΓΔΜ στον τελικό του Super Cup στα Σκόπια

Η Ευρωπαϊκη Ομοσπονδία, αντιλαμβανόμενη την προφανή προοπτική των Σκοπιανών να αδράξουν τη σπάνια ευκαιρία διεξαγωγής ενός πανευρωπαϊκού γεγονότος, στην ίδια τους την πρωτεύουσα, ώστε να προάγουν τη αποκλειστική τους προπαγάνδα· προέβη στην απαγόρευση σημαιών της ΠΓΔΜ ή άλλων μη εμπλεκομένων στον τελικό του Super Cup.
Ειδικότερα, τόσο η UEFA, όσο και η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου των Σκοπίων, υπενθυμίζουν στους οπαδούς του ποδοσφαίρου οι οποίοι έχουν εισιτήριο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο εθνικό στάδιο των Σκοπίων, θα επιτρέπονται μόνο σημαίες, κατά την είσοδο, που αφορούν τους δύο αθλητικούς συλλόγους καθώς και των δύο εθνικών σημαιών των δύο φιναλίστ, δηλαδή της Ισπανίας και της Αγγλίας,