Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Κέρκυρα: Ιστορικής σημασίας απόφαση ΔΣ κηρύττει το νησί Ελεύθερη Ζώνη από την TTIP!

 

Αργά τα ξημερώματα της 8ης Απριλίου 2016, το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας πήρε μιαν ακόμη ιστορική απόφαση, ανακηρύσσοντας ομόφωνα το Νησί της Κέρκυρας Ζώνη ελεύθερη από τις Διατλαντικές Συμφωνίες Εμπορίου TTIP CETA TISA. Η πολίτικη αυτή απόφαση θυμίζει την παλαιότερη ανακήρυξη του νησιού ως «Ζώνη Ελεύθερη από Μεταλλαγμένα», αλλά και την ακόμη παλαιότερη ως «Ζώνη Ελεύθερη από Πυρηνικά». Όμως η νέα αυτή απόφαση εκτός από τα παραπάνω, διασφαλίζει ακόμη πολύ περισσότερα δημοκρατικά δικαιώματα των τοπικών κοινωνιών!

   

Η Τουρκία θέλει την Κίναρο και άλλα 130 ελληνικά νησιά!





Τελειωμό δεν έχουν οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαιο: Μαζί με την σημερινή υπερπτηση των Οινουσσών από 2 τουρκικά F-16 και την αμέσως επόμενη από 2 τουρκικά F-4 και ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού KC-135 στην βορειοανατολική Λέσβο, οι Τούρκοι θέτουν θέμα για ...κατάληψη και 17ου νησιού τους (!) από την Ελλάδα και συγκεκριμένα, όπως λένε, της νήσου Κίναρος και θέτουν επίσης συνολικό ζήτημα ιδιοκτησίας για 130 ελληνικές νήσους, νησίδες και βραχονησίδες!

Τα αμύγδαλα μειώνουν καρδιακά και χοληστερίνη




Αν σας έλεγαν ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο είδος ξηρού καρπού, το οποίο μειώνει τον κίνδυνο επιπλοκών από αυξημένη χοληστερίνη, την πιθανότητα εκδήλωσης καρκίνου του παχέος εντέρου, αλλά και τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, δεν θα θέλατε να το συμπεριλάβετε στο διαιτολόγιό σας;
Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνετε με τα αμύγδαλα! Τα οφέλη τους για την υγεία μας έχουν τεκμηριωθεί εδώ και αιώνες και σύγχρονες έρευνες τα επιβεβαιώνουν στο έπακρο.
Τα αμύγδαλα είναι καλή πηγή βιταμίνης-Ε, χαλκού, μαγνησίου και υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης. Περιέχουν επίσης υψηλά επίπεδα υγιών ακόρεστων λιπαρών οξέων και πολλών βιοδραστικών μορίων (όπως ίνες, φυτοστερόλες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά), τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη καρδιαγγειακών νόσων.
Δείτε τα μοναδικά οφέλη των αμυγδάλων για την υγεία σας:

Βρετανοί αποκαλύπτουν φυλή στην Τουρκία που μιλάει αρχαία ελληνικά! (VIDEO)


Όμως, στα Romeyka έχει διατηρηθεί». Μια πιθανότητα είναι ότι οι ομιλητές αυτής της διαλέκτου είναι οι απευθείας απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων που ζούσαν κατά μήκος των ακτών της Μαύρης Θάλασσας πριν από τον 6ο ή 7ο αιώνα π.Χ., όταν η περιοχή αποικίστηκε αρχικά.

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Σεισμός 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 21:53 απόψε στην Κεφαλονιά.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών η δόνηση είχε εστιακό βάθος περίπου 5 χλμ.
Το επίκεντρό του ήταν 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργοστολίου.
Ο σεισμός έγινε αισθητός στο νησί αλλά και σε μεγάλο μέρος της Δυτικής Ελλάδα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το τηλεσκόπιο Κέπλερ


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει τεθεί το αμερικανικό διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ», ο διάσημος «κυνηγό» εξωπλανητών.
Το τηλεσκόπιο είχε τεθεί σε λειτουργία το 2009 και η αρχική φάση της αποστολής του είχε ολοκληρωθεί πρόωρα το 2013 λόγω βλάβης, ενώ από το 2014 ξεκίνησε -έστω και με περιορισμένη λειτουργικότητα- η δεύτερη φάση του τηλεσκοπίου (γνωστή ως Κ2).