Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΕΧΕΙ ΔΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 21/9/2014 ΣΚΙΤΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΠΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΕΤΑΡΤΟ ΘΑΛΑΜΟ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ

















ΕΧΕΙ ΔΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 21/9/2014 ΣΚΙΤΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΠΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΕΤΑΡΤΟ ΘΑΛΑΜΟ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ.ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ....

ΚΑΙ ΕΔΩ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΚΙΤΣΟΥ


Δύο νέα υποατομικά σωματίδια ανακάλυψε το CERN









Δύο νέα σωματίδια ανακαλύφθηκαν χάρη στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC), ανακοίνωσε σήμερα το CERN, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών στη Γενεύη της Ελβετίας.
Η ύπαρξη αυτών των σωματιδίων που ονομάζονται Xi_b΄ και Xi_b* προβλεπόταν από τη θεωρία αλλά μέχρι σήμερα δεν είχαν παρατηρηθεί ποτέ από τους επιστήμονες. Τα σωματίδια αυτά είναι βαρυόνια, ανήκουν δηλαδή στην οικογένεια των υποατομικών σωματιδίων διασημότερα μέλη της οποίας είναι τα πρωτόνια και τα νετρόνια.

Η υπηρέτρια. Η ιστορία ενός φαντάσματος που στοιχειώνει την Άμφισσα από το 1940


Οδός Γιδογιάννου, αριθμός 13… Οι μακάβριες ιστορίες που ακολουθούν εδώ και δεκαετίες την ερειπωμένη μονοκατοικία είναι γνωστές σε όλους τους κατοίκους της Άμφισσας. Το σπίτι βρίσκεται σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης, σχεδόν δίπλα στα σχολεία και σε απόσταση αναπνοής από τον πεζόδρομο που φιλοξενεί αρκετά πολυσύχναστα καφέ και μπαράκια.

Σύμφωνα με τους παλαιότερους, όλα ξεκίνησαν την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν το σπίτι ανήκε σε κάποιον πολύ εύπορο ντόπιο που είχε συνάψει παράνομο ερωτικό δεσμό με μία από τις υπηρέτριες του.

ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΥΠΑΤΗ 1850...!!!!


Σκελετός "καρφωμένου" 
με 4 καρφιά, στο στέρνο,στην λεκάνη 
και στους αστραγάλους από τυχαία 
εκσκαφή για την ανέγερση οικίας 
στην Ανάβυσσο το 1981. 
Η φωτ.α του Όττο Γιαννόπουλου

Το πλήθος των ονομάτων του βρικόλακα που αναφέρονται από τους λαογράφους μας Ν. Πολίτη και τον Καμπούρογλου, αλλά και από τους ξένους περιηγητές στην Ελλάδα, όπως βορδόλακας, ζορκόλακας, βουρδούλακας, βολδόλακας, βουρκούλακας, βουλδούλακας, βαρβάλακας, βουλκού-λακας, καταχανάς, φάντακας, κατσικάς, λάμπασμα, σαρκωμένος, ανακαθούμενος κ.ο.κ, δείχνει πόσο πολύ απασχολούσαν οι ιστορίες βρυκολάκων, μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα, τις μικρές κοινωνίες και τα χωριά της Ελλάδας. 
Έχει λεχθεί: .....Ακόμα και στις μέρες δεν υπάρχει χρονιά που να μη έχει ακουστεί ότι σε κάποιο χωριό εμφανίστηκε βρικόλακας και ότι οι χωριάτες τον ξεφορτώθηκαν καίγοντάς τον....
Ο Δημήτρης Αινιάν, αγωνιστής του Εικοσιένα και βιογράφος του Καραϊσκάκη, εξιστορεί ένα περιστατικό σχετικό με την εμφάνιση βρικόλακα όπως του το αφηγήθηκε ο πάρεδρος ενός χωριού παραδίπλα από τα Τουρκικά και κοντά στην Υπάτη Φθιώτιδας και συνέβηκε το 1850 [Βιβλιοθήκη του Λαού, Α΄1852, σ.282-290]:

ΚΥΠΡΟΣ : Ο "τάφος των δύο βασιλέων": Βρέθηκε σημαντικό εύρημα

Τάφο της αρχαϊκής περιόδου έφεραν στο φως ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν στην... περιοχή των Κάτω Πολεμιδιών στη Λεμεσό. Το σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα εντοπίστηκε στη διάρκεια εργασιών του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού, στις 8 Σεπτεμβρίου ενώ οι ανασκαφές, που απεκάλυψαν το περιεχόμενο του, άρχισαν στις 9 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκαν στις 12 του ίδιου μήνα.

Ο τάφος βρίσκεται σε μεγάλο βάθος και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν έχει συληθεί. Εντός του βρέθηκαν οι σκελετοί περίπου 15 ανθρώπων, πήλινα και γυάλινα αγγεία καθώς επίσης κτερίσματα και διάφορα προσωπικά αντικείμενα των νεκρών.

Τα 10 καλύτερα αρχαιοελληνικά αγάλματα / Αγγεία

Ο θνήσκων πολεμιστής της Αφαίας (480-470 π.Χ.)


«Υπάρχει τραγικό πάθος σε αυτό το γλυπτό ενός ετοιμοθάνατου ήρωα από ένα ναό στο νησί της Αίγινας. Οι τραγωδίες του Σοφοκλή, του Ευριπίδη και Αισχύλου εξακολουθούν να παίζονται. Το άγαλμα απεικονίζει την τελευταία πνοή ενός πολεμιστή που έπεσε ηρωικά».

Μια ανάσα από την Κρήτη οι τζιχαντιστές! Κατέλαβαν την πόλη Ντέρνα που απέχει μόλις 200 ναυτικά μίλια λέει το CNN

Μια ανάσα από την Κρήτη οι τζιχαντιστές! Κατέλαβαν την πόλη Ντέρνα που απέχει μόλις 200 ναυτικά μίλια από τις ακτές της ΕΕ, λέει το CNN


- Στόχος των τζιχαντιστών να περάσουν σταδιακά τη δράση τους και σε ευρωπαϊκό έδαφος

Μια ανάσα από τις ακτές της Κρήτης βρίσκονται πλέον οι τζιχαντιστές, θέτοντας σε συναγερμό και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης... Σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου CNN, οι ακραίοι ισλαμιστές έχουν πλέον καταλάβει την λιβυκή πόλη Ντέρνα, η οποία απέχει μόλις 200 ναυτικά μίλια από τις νότιες ακτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΑΓΝΩΣΤΗ ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ


 

 Εκτός από τα γνωστά πολεμικά μέσα των προγόνων μας (πολεμικά πλοία, πολεμικές μηχανές, υγρό πυρ κλπ) υπάρχουν αναφορές στην Ελληνική ιστορία, απώτερη και νεώτερη (προϊστορία) για κάποια άλλα άγνωστα όπλα ή τεχνικές, με καταπληκτικά (ακόμα και για την σημερινή εποχή) αποτελέσματα.
Αναφορές της “Θεογονίας”, του Ομήρου και του Ηροδότου:Κεραυνοί ανετίνασσαν τις κορυφές του Παρνασσού (κατά την εισβολή των Περσών) «Οι δε κάτοικοι των Δελφών πληροφορούμενοι ταύτα κατετρόμαξαν και πανικόβλητοι ερωτούσαν το μαντείον δια τα ιερά πράγματα, εάν δηλαδή έπρεπε να τα τοποθετήσουν μέσα εις την γην ή να τα στείλουν εις άλλον τόπον. Ο Θεός όμως δεν τους άφησε να τα μετακινήσουν, ειπών ότι αυτός είναι ικανός να προστατεύει τα ιδικά του πράγματα.

Tα σήματα ΒΑΝ για τον σεισμό στον Ευβοϊκό



«Από τις 7 Αυγούστου έχουν αρχίσει να καταγράφονται ηλεκτρικά σήματα για την περιοχή του Ευβοϊκού» ανέφερε ο καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ιδρυτής της επιστημονικής ομάδας ΒΑΝ Παναγιώτης Βαρώτσος, λίγες ώρες μετά τη διπλή ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στον υποθαλάσσιο χώρο του βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου.

ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΙΝΗΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΠΙΘΑΝOΝ ΚΑΙ ΚΥΚΝΟΣ









Τα υπολείμματα του πτηνού βρέθηκαν στην επίχωση του πρώτου θαλάμου, κάπου ανάμεσα στις Σφίγγες της εισόδου και τις Καρυάτιδες. Για το πώς ερμηνεύεται η παρουσία του κύκνου μέσα στο μνημείο, σε ποια περίοδο ανήκει, αν βρήκε κατά τύχη καταφύγιο στο εσωτερικό του τάφου ή οδηγήθηκε εκεί προκειμένου ενδεχομένως να θυσιαστεί, ουδείς γνωρίζει. Πάντως η ύπαρξή του εκεί μέσα στο θάλαμο μπορεί να έχει άμεση σχέση με τον ένοικο του ταφικού μνημείου