Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Ισόβια στον οπαδό του Αρτέμη Σώρρα για τον φόνο της παιδοψυχολόγου: «Είχα αποστολή να σώσω την Ελλάδα», δήλωσε στο δικαστήριο

Σε ισόβια κάθειρξη, με ψήφους 5-2, καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας τον 39χρονο Χρήστο Μπαλαντίνα, για τον φόνο της 45χρονης παιδοψυχολόγου Θώμης Κουμπούρα.
Ο Μπαλαντίνας απολογήθηκε επί δυόμισι ώρες μπροστά στους δικαστές και τους ενόρκους του δικαστηρίου της Άμφισσας, αναλύοντας την ιδεολογία του και μιλώντας για στελέχη του φορέα «Ελλήνων Συνέλευσης» που ήταν «προδότες» και προσπαθούσαν να τον καταστρέψουν. Ωστόσο, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Τι βρήκε το ρόβερ Curiosity στον Άρη;

Κάτι μάλλον σημαντικό πρέπει να ανακάλυψε το αμερικανικό ρόβερ Curiosity στον ‘Αρη, καθώς η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) ανακοίνωσε ότι θα κάνει σχετική ανακοίνωση την Πέμπτη το βράδυ (στις 21:00 ώρα Ελλάδας).

Πέθανε ο «φον Τ» που έστησε το διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ

Είναι κοινό μυστικό ότι Γερμανοί επιστήμονες και μηχανικοί -πολλοί από αυτούς πρώην ναζί- ήταν αυτοί που ουσιαστικά έθεσαν τα θεμέλια του πυραυλικού και διαστημικού προγράμματος των ΗΠΑ, το οποίο έφθασε στο αποκορύφωμα της δόξας του με τις αποστολές «Απόλλων» και την αποστολή του πρώτου ανθρώπου στη Σελήνη.
Στις 3 Ιουνίου πέθανε σε ηλικία 104 ετών, στο σπίτι του στην Αλαμπάμα, ο Γκέοργκ φον Τιζενχάουζεν, ο τελευταίος εκείνης της γενιάς των Γερμανών που έστειλαν στο διάστημα την πρώην εχθρό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τις ΗΠΑ.