Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Τι είναι το μάτιασμα και το μικροηλεκτρικό δυναμικό του ανθρώπου

Είναι απόλυτα εξακριβωμένο, ότι γύρω από τη μεμβράνη όλων των ζώντων κυττάρων υπάρχει διαφορά δυναμικού 5.000-85.000 μV (μικροβόλτ)-εκατομμυριοστό του βολτ. Το δυναμικό αυτό λέγεται και δυναμικό ηρεμίας, διότι παράγεται με τις συνήθεις συνθήκες, χωρίς διέγερση, με βάση την πυκνότητα των ιόντων. Το δυναμικό αυτό μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί από διάφορες αιτίες.
Δυναμικό ενέργειας ονομάζεται ένας άλλος ηλεκτρισμός που παράγεται κυρίως στα νευρικά κύτταρα και σε μικρότερο βαθμό στα μυϊκά. Το νευρικό ερέθισμα είναι της τάξης των 35 μέτρων το δευτερόλεπτο (χελμχολτς) και δυναμικού 70.00-120.000 μV.

Τα ηλεκτρικά πεδία του νευρικού συστήματος μπορούν να ατονήσουν ή να διακοπούν από άλλα εξωτερικά αίτια με την ίδια συχνότητα.

Η προφητεία του Αισχύλου για τους Έλληνες

«Εκεί τους περιμένουν τα πιο μεγάλα κακά να πάθουν, πληρωμή για την αυθάδεια και τις σκέψεις που θεόν δεν λογαριάζουν· γιατί στην χώρα την ελληνική σαν ήρθαν, των θεών τ’ αγάλματα να ξεγυμνώσουν δεν ντρέπονταν και τους ναούς να κάψουν. Κι οι βωμοί αφανισμένοι και των θεών τα ιερά είν’ από ρίζα, ανάκατα, αναποδογυρισμένα από θεμέλια.

[…] Και νεκρών σωροί και στην τριτόσπορη γενιά άφωνα θα φανερώσουν στα μάτια των ανθρώπων πως δεν πρέπει, θνητός σαν είναι, νά’ναι περήφανος πέρα απ’ το μέτρο· γιατί η υπεροψία, σαν ανθίση, θα καρπίση της καταστροφής το στάχυ, απ’ όπου γεμάτο κλάμα θέρισμα θερίζει».


Αρτάβασδος ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ


Ο Αρτάβασδος ή Αρτάβαζος ήταν Βυζαντινός στρατηγός και αυτοκράτορας ( ΙΟΥΝΙΟΣ 741 – ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 743) που υποστήριξε τους εικονολάτρες και ανέτρεψε προσωρινά τον εικονομάχο αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Ε'.

Στις αρχές του 8ου αι. φέρεται να έχει τιμηθεί με το αξίωμα του «στρατηγού» του θέματος των Αρμενιακών. Για τη βοήθεια που πρόσφερε στον στρατηγό του θέματος των Ανατολικών, Λέοντα Γ', ώστε να καταλάβει τον θρόνο του Βυζαντίου και να ανακηρυχθεί Αυτοκράτορας (717-741), έλαβε το αξίωμα του «κουροπαλάτη» και αργότερα το αξίωμα του στρατηγού του Οψικίου θέματος και του διοικητή της στρατιωτικής δύναμης που έδρευε εκεί. Παρά ταύτα δεν συμφωνούσε με την πολιτική που ακολουθούσε ο αυτοκράτορας επί της εικονομαχίας. Αντιθέτως αν και Αρμένιος, όπως και αρκετοί εικονομάχοι στρατιωτικοί, ο συγκεκριμένος ήταν εικονολατρικών τάσεων.