Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ακροδεξιών και αντιρατσιστών ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ Βιρτζίνια: Ένας νεκρός από το αυτοκίνητο που έπεσε σε πεζούς – Πολεμική ατμόσφαιρα

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην πόλη Σάρλοτσβιλ - Είχαν προηγηθεί άγρια επεισόδια μεταξύ ακροδεξιών και αντιρατσιστών - Πολλοί τραυματίες από την επίθεση
Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στην Βιρτζίνια όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς, που διαδήλωναν κατά συγκέντρωσης ακροδεξιών οργανώσεων στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.
«Είμαι αγανακτισμένος και αποτροπιασμένος από το γεγονός της πρόσκρουσης του οχήματος που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών ανθρώπων» έγραψε αρχικά ο Μάικ Σίγκνερ σε μήνυμα στο Twitter.
«Είμαι συντετριμμένος που μια ανθρώπινη ζωή χάθηκε» ήταν το tweet που ανήρτησε ο δήμαρχος της αμερικανικής πόλης μισή ώρα αργότερα.

12 Αυγούστου του 1953-Κεφαλονιά 7,2 Ρίχτερ.

12 Αυγούστου 1953: Καταστροφικός σεισμός πλήττει τα Επτάνησα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 871 άνθρωποι, να τραυματιστούν 1690 και να μείνουν άστεγοι 145.052.
Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Ιθάκη θα ισοπεδωθούν σχεδόν εξ ολοκλήρου.
Το ιστορικό των σεισμών
Ο πρώτος σεισμός θα γίνει την Κυριακή, 9 Αυγούστου του 1953, με επίκεντρο τον Σταυρό της Ιθάκης. Το μέγεθός του θα είναι 6.4 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.
Ο δεύτερος, μεγέθους 6.8, σημειώνεται στις 11 Αυγούστου και θα ακολουθήσουν δέκα μετασεισμοί την ίδια μέρα, οι μεγαλύτεροι των οποίων θα έχουν μέγεθος 5.3 και 5.1.

Ένα πεφταστέρι κάθε 1,5 λεπτό απόψε το βράδυ

Το βράδυ του Σαββάτου 12 Αυγούστου προς τα χαράματα της Κυριακής, στο νυχτερινό ουρανό της χώρας μας και γενικότερα του βορείου ημισφαιρίου θα κορυφωθεί η πιο θεαματική θερινή βροχή από «πεφταστέρια», οι διάττοντες Περσείδες.
Όσοι μείνουν ξύπνιοι, θα έχουν την ευκαιρία -εάν ο ουρανός δεν έχει σύννεφα- να δουν το φαινόμενο. Όμως η λάμψη από το 19 ημερών φεγγάρι, που θα είναι φωτεινό κατά περίπου 80%, θα εμποδίσει σε ένα βαθμό την παρατήρηση των μετεώρων, με συνέπεια να γίνουν ορατά μόνο τα πιο φωτεινά από αυτά.

Α.Τ.Ι.Α. ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΗΚΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ, 10/8/2017.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα trikalazoom.gr ένα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο που ομοιάζει με ιπτάμενο δίσκο φωτογραφήθηκε, την Πέμπτη 10 Αυγούστου του 2017 και άγνωστη ώρα, να αιωρείται πάνω από τους σκοτεινόχρωμους βράχους των Μετεώρων, στην Καλαμπάκα.

Η Αθήνα αφαιρεί την ελληνική υπηκοότητα από «ομογενείς» που συνεργάζονται με τα Τίρανα

Σε αφαίρεση της ελληνικής υπηκοότητας από -κατ’ επίφαση- ομογενείς, που συνεργάζονται στενά με τις αλβανικές αρχές κατά της ελληνικής μειονότητας, προχωράει η Αθήνα, απαντώντας στις συνεχιζόμενες κατεδαφίσεις ακινήτων και την υφαρπαγή περιουσιών που ανήκουν σε Έλληνες μειονοτικούς από τα Τίρανα.
Στα χέρια του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, βρίσκεται μακροσκελής λίστα με ονόματα ομογενών της Χειμάρρας, που έχουν λάβει την ελληνική υπηκοότητα, αλλά συνεργάζονται με τις αλβανικές αρχές κατά των εθνικών και θρησκευτικών δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην περιοχή.
Πρόσφατα, ο κ. Σκουρλέτης υπέγραψε την αφαίρεση της ελληνικής υπηκοότητας από τον ανεκδιήγητο δήμαρχο Χειμάρρας, Γκιόργκι Γκόρο, στενό συνεργάτη του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, στα σχέδια του για πλήρη αφελληνισμό της περιοχής που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αναστέλλουν τις επιχειρήσεις διάσωσης στη Μεσόγειο. ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΣΕ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙ ΚΩ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΑΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ

Η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières- MSF) ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει τις επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο, διότι αισθάνεται ότι απειλείται από την ακτοφυλακή της Λιβύης και επιπλέον οι πολιτικές που έχει υιοθετήσει η ιταλική κυβέρνηση καταστούν δυσκολότερο το έργο της.

«Αναστέλλουμε τις επιχειρήσεις μας διότι αυτή τη στιγμή νιώθουμε ότι η απειλητική συμπεριφορά της λιβυκής ακτοφυλακής είναι πολύ σοβαρή… δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο τους συναδέλφους μας» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο πρόεδρος του παραρτήματος της οργάνωσης στην Ιταλία, Λόρις Ντε Φιλίππι.


Σχεδόν 600.000 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στην Ιταλία τα τελευταία 4 χρόνια, οι περισσότεροι προερχόμενοι από τη Λιβύη. Περισσότεροι από 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρήκαν τον θάνατο επιχειρώντας τον διάπλου.

Καπνικαρέα, η ιστορική εκκλησία στην οδό Ερμού


Κατά μια εκδοχή το 1689 πυρπολήθηκε η Αθήνα από τους Τούρκους, η φωτιά έφτασε και στην εκκλησία, αλλά η εικόνα δεν κάηκε. Κάηκε μόνο το γύρω ξύλο και το πρόσωπο καπνίστηκε. Από τις λέξεις «καπνός» και «κάρα» (πρόσωπο, κεφάλι) είπαν πως σχηματίστηκε η λέξη «καπνικαρέα». Όμως οι περιηγητές Σον και Γουέλερ, που είχαν έρθει στην Αθήνα έντεκα χρόνια πριν, στις περιγραφές τους την ονομάζουν «Καμουχαρέα». Άρα, αλλού πρέπει να αναζητήσουμε το όνομα «Καπνικαρέα». Με το όνομα «Καμουχαρέα» βρίσκουμε την εκκλησία στα διάφορα γραπτά μνημεία της παλιάς εποχής. Έτσι, με βάση αυτή τη λέξη, οι ιστορικοί έφτασαν σε άλλο αποτέλεσμα....

Η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Γεωργίου Α' (1898) και ο Ναός του Αγίου Σώστη στην Αθήνα

Η έκρυθμη κατάσταση μετά τη βαριά ήττα στον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 – Η απόπειρα δολοφονίας του Γεωργίου Α’ – Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της – Πώς και γιατί οικοδομήθηκε ο ναός του Αγίου Σώστη;

Μετά τη ντροπιαστική και βαριά ήττα στον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897, η ελληνική κοινωνία ήταν καζάνι που έβραζε. Η κοινή γνώμη απαιτούσε άμεση και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων. Οι εφημερίδες, ασκούσαν σφοδρή κριτική στον βασιλιά Γεώργιο Α’ και τον διάδοχο Κωνσταντίνο. Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο του Ν. Π. Δημητρακόπουλου στους “Καιρούς” του Κανελλίδη: «Στρατηγός εις ηδονάς έκδοτος ή ακρατής ή εν τη διαίτη πολυτελής και τρυφηλός, στρατηγός ζων εν ευμαρεία, αποτελεί άρνησιν πάσης στρατιωτικής υποστάσεως και ουδεμίαν δύναται νε έχει θέσιν εν τη συνειδήσει του στρατεύματος…

Με στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα απειλεί ο Τράμπ! «Τρελή απειλή» τη χαρακτηρίζει ο υπουργός άμυνας της Βενεζουέλας

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα, σε μια αιφνιδιαστική κλιμάκωση της απάντησης της Ουάσιγκτον στην πολιτική κρίση που μαίνεται στην χώρα της Λατινικής Αμερικής.
«Έχουμε στρατεύματα σε όλο τον κόσμο σε μέρη που βρίσκονται πολύ μακριά. Η Βενεζουέλα δεν είναι τόσο μακριά και ο λαός υποφέρει και άνθρωποι πεθαίνουν», είπε χαρακτηριστικά ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος σε γήπεδο του γκολφ ιδιοκτησίας του στο Μπέντμινστερ στο Νιου Τζέρσεϊ, περιστοιχιζόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και την πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι.

Ειρηνική επίλυση του πυρηνικού ζητήματος με τη Β. Κορέα ζητά ο πρόεδρος της Κίνας

Το πυρηνικό ζήτημα με τη Βόρεια Κορέα πρέπει να επιλυθεί ειρηνικά, δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ σε τηλεφωνική επικοινωνία ο είχαν σήμερα και κάλεσε την «αρμόδια πλευρά» να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, μετέδωσε η κινεζική κρατική τηλεόραση.

Χθες Παρασκευή ο Τραμπ διατύπωσε μια νέα απειλή εναντίον της Βόρειας Κορέας λέγοντας πως οι αμερικανικές στρατιωτικές επιλογές είναι «κλειδωμένες και οπλισμένες», ενώ η Πιονγκγιάνγκ τον κατηγόρησε ότι οδηγεί την κορεατική χερσόνησο στο χείλος του πυρηνικού πολέμου και παγκόσμιες δυνάμεις εξέφρασαν ανησυχία.

Γιατί ένας άνδρας άνοιξε ομπρέλα την ώρα της δολοφονίας του Τζον Κένεντι, αν και η μέρα ήταν ηλιόλουστη;

22 Νοεμβρίου 1963. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζον Κένεντι, δολοφονείται στο Ντάλας του Τέξας.

Στις ενδελεχείς έρευνες που ακολούθησαν, μελετήθηκαν καρέ-καρέ όλα τα ντοκουμέντα της στιγμής που έγινε η δολοφονία.
Μυστήριο αποτέλεσε ο άνθρωπος με την ομπρέλα, που τροφοδότησε πολλές θεωρίες συνωμοσίας.
Οι ερευνητές, εξετάζοντας όλα τα στοιχεία που είχαν προκειμένου να βρουν το δολοφόνο και το κίνητρό του, παρατήρησαν κάτι που δεν ταίριαζε.
Η 12η Νοεμβρίου ήταν ηλιόλουστη ημέρα. Τι δουλειά είχε εκείνος ο άνδρας να κρατά ομπρέλα;
Στεκόταν στην άκρη του δρόμου, κοντά στο σημείο που πυροβολήθηκε ο Κένεντι.