Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Προετοιμαστείτε! Το φεγγάρι θα βαφτεί κόκκινο

 

Ενα κόκκινο πέπλο θα καλύψει τη Σελήνη τα ξημερώματα της ερχόμενης Δευτέρας σε ένα σπάνιο ουράνιο φαινόμενο που θα συμβεί ξανά το 2033. Πρόκειται για την ολική έκλειψη της υπερπανσέληνου.

Η πανσέληνος λοιπόν το πρωί της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου (γύρω στις 4πμ) θα αλλάξει χρώμα στη διάρκεια της ολικής έκλειψης σελήνης που θα είναι ορατή και από την Κύπρο. Ο δορυφόρος της Γης θα καλυφθεί με ένα κόκκινο/πορτοκαλί χρώμα εξ`ού και το όνομα που της δόθηκε `κόκκινο` ή `ματωμένο φεγγάρι`.

Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει κάθε μερικές δεκαετίες και οφείλεται σε μια συγκυρία ουράνιων γεγονότων, την ταυτόχρονη ολική έκλειψη σελήνης και στην υπερπανσέληνο.

Άλωση της Τριπολιτσάς: Η πρώτη μεγάλη νίκη της Επανάστασης του 1821



Ήταν 23 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή.

Ο Κεχαγιάμπεης είχε καλέσει όλους τους ντόπιους Τούρκους σε σύσκεψη στο σεράι τις πρωινές ώρες για να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

Μολονότι η πρόταση του Ελμάζ (αρχηγού των Αλβανών) να παραλάβει μαζί τους τους επίσημους Τούρκους και τα χαρέμια δε φαινόταν ότι θα γίνει δεκτή, οι επίσημοι της Τριπολιτσάς εξακολουθούσαν να ελπίζουν ότι θα αναχωρούσαν στο τέλος μαζί με τους Αλβανούς, παρά τη σχετικά ψυχρότητα που είχε αναπτυχθεί, εξαιτίας της χωριστής συμφωνίας που είχαν συνάψει οι Αλβανοί με τον Κολοκοτρώνη.

Φτιάξε την τέλεια αντιβακτηριδιακή κρέμα για σπυράκια με μέντα!



Το φυσικό μας μυστικό για τοπική εφαρμογή σε ερεθισμένα σπυράκια…
Μόλις εμφανίστηκε ένα σπυράκι και έχεις πανικοβληθεί; Οι περισσότεροι δερματολόγοι θα σου έλεγαν να αγοράσεις μια φαρμακευτική κρέμα με κορτιζόνη, να την εφαρμόσεις τοπικά στο σπυράκι και να ακολουθήσεις μια υποτυπώδη θεραπεία.
Εμείς όμως, που δεν θέλουμε α) να χαλάσουμε ούτε 1 ευρώ και β) να βάλουμε κορτιζόνη στο πρόσωπο μας, έχουμε την τέλεια αντιβακτηριδιακή, φυτική κρέμα για να ξεφορτωθείς το ενοχλητικό σπυράκι!
Τι θα χρειαστείς:

Κουνούπια «δολοφόνους» έφτιαχναν οι ναζί



DachauMemorialJMΚουνούπια «δολοφόνους» έφτιαχναν οι ναζί 

Γιατί άραγε η ένοπλη πτέρυγα του ναζιστικού κόμματος της Γερμανίας είχε δημιουργήσει εργαστήριο εντομολογίας στο στρατόπεδο του Νταχάου; Γερμανός ερευνητής που μελέτησε το αρχείο του εργαστηρίου υποστηρίζει τώρα ότι τα SS εξέταζαν τη χρήση κουνουπιών με ελονοσία ως βιολογικό όπλο.
«Αποτελεί αντικείμενο έρευνας εδώ και καιρό το εάν η ναζιστική Γερμανία επιδίωξε να παράξει βιολογικά όπλα παρά την απαγόρευση της χρήσης τους από τον Χίτλερ» αναφέρει ανακοίνωση του Πανεπιστημίου του Τίμπιγκεν, όπου πραγματοποιήθηκε η νέα μελέτη.

Kράνα: Η σούπερ τροφή της Ελλάδας που όλοι πρέπει να βάλουμε στην διατροφή μας

 
Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διαπιστώνεται πως τα κράνα είναι σημαντικής διατροφικής αξίας, καθώς είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και η ολική αντιοξειδωτική τους ικανότητα είναι υψηλότερη από κάθε άλλο φρούτο με το οποίο συγκρίθηκαν.
 
Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν ελληνικές ποικιλίες κρανιάς που ήδη καλλιεργούνται και έγινε σύγκριση με 62 ποικιλίες από 17 είδη οπωροφόρων με τη μέθοδο ΕΚΛΡ. Όπως προέκυψε, η αντιοξειδωτική ικανότητα των διαφόρων ειδών που μελετήθηκαν -με φθίνουσα σειρά- ήταν: κράνα, τζίτζιφα, κεράσια, κόκκινα σταφύλια, βατόμουρα, αχλάδια, λωτοί, δαμάσκηνα, ροδάκινα, λευκά σταφύλια, ρόδια, μήλα, νεκταρίνια, ακτινίδια, κυδώνια, σύκα, βερίκοκα. Διαφοροποιήσεις βρέθηκαν και μεταξύ ποικιλιών του κάθε είδους.
 

Όταν ο Αριστοτέλης μίλαγε για τυφώνες και ανεμοστροβίλους

 
 
Η κακοκαιρία που χτύπησε την χώρα μας χθες, συνοδεύτηκε και από πρωτόγνωρα φαινόμενα, όπως την εμφάνιση ανεμοστροβίλων, που στην Σκάλα Λακωνίας ήταν ιδιαίτερα αισθητός.
 
Αυτά τα φαινόμενα όμως δεν είναι και τόσο σπάνια όσο νομίζουμε. Ήδη από την αρχαιότητα έχουν παρατηρηθεί, τόσο κατά την προϊστορική εποχή (Μινωική-Μυκηναϊκή) όσο και κατά την κλασσική, με αποκορύφωμα τον Αριστοτέλη, που τα περιγράφει στο βιβλίο του «Μετεωρολογικά».
 
Ο μεγάλος Σταγειρίτης πανεπιστήμων μας λέει λοιπόν:
 
«ὅσα τε θείημεν ἂν ἀέρος εἶναι κοινὰ πάθη καὶ ὕδατος»,
Όσα νεφελώματα λοιπόν θεωρούμε ότι αποτελούνται από αέρια στοιχεία καθώς και από υδρατμούς,
 

18 δισ. δολάρια πρόστιμο για την "αντιρρυπαντική" απάτη της VW

 
 
Η EPA, η υπηρεσία περιβάλλοντος των ΗΠΑ, ανακοίνωσε πως ανακάλυψε ότι ένα σύνολο αυτοκινήτων του VW Group χρησιμοποιούσε εσκεμμένα λογισμικό το οποίο ανίχνευε τις προσπάθειες μέτρησης εκπομπών καυσαερίων του οχήματος και το έθετε σε μία διαμόρφωση «χαμηλών εκπομπών» για να περνά με άνεση τη μέτρηση.
 
Αποτέλεσμα της γερμανικής "εξυπνάδας": Μέχρι και 18 δισ. δολ πρόστιμο!
 
Νεότερα για το θέμα:
 
- Η υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος της Καλιφόρνιας (Carb) διεξάγει επίσης τις δικές της έρευνες για τη Volkswagen, η οποία είναι επίσης εκτεθειμένη σε μαζικές αγωγές από αγοραστές των αυτοκινήτων της οι οποίοι θεωρούν ότι εξαπατήθηκαν.

Το νέο υπουργικό συμβούλιο

 
 
Το νέο υπουργικό συμβούλιο ανακοινώθηκε πριν λίγο. Οι αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι μεγάλες.
 
Εκπληξη, αλλά και αναβάθμιση αποτελεί η μετακίνηση του Νίκου Τόσκα από υφυπουργού Εθνικής Αμυνας σε Αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης.
 

Η ορκωμοσία των μελών της νέας κυβέρνησης θα γίνει αύριο το πρωί.
 
Η σύνθεση της κυβέρνησης είναι: 
 
Πρωθυπουργός: Αλέξης Τσίπρας
 
Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: Γιάννης Δραγασάκης
 
Υπουργός Εσωτερικών: Παναγιώτης Κουρουμπλής
 
Αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης: Χριστόφορος Βερναρδάκης 
 
Αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης: Νίκος Τόσκας
 
Αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής: Γιάννης Μουζάλας
 

Εκδηλώσεις μνήμης για τα 184 χρόνια από την δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια


Εκατόν ογδόντα τέσσερα χρόνια πέρασαν από την δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια, του ανθρώπου που σημάδεψε με την πολιτική και την ανθρωπιστική δράση του, το Ναύπλιο, την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη.
Ο Δήμος Ναυπλιέων, σε συνεργασία με το Ναυπλιακό Ίδρυμα Ιωάννης Καποδίστριας, τον ΔΟΠΠΑΤ, το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας , τιμούν την μνήμη του με ένα διήμερο εκδηλώσεων, το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στο Ναύπλιο. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν αρχιερατικό και πολιτικό μνημόσυνο, όπως επίσης και πολιτιστικά δρώμενα.

ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ

Μια από τις εταιρείες ειδικού σκοπού, στην οποία, γνωστή συστημική τράπεζα τιτλοποιούσε κατά χιλιάδες τα δάνειά σας, ήταν η εδρεύουσα στο Λονδίνο (55 BAKER STREET, LONDON) εταιρεία με την επωνυμία "ANAPTYXI APC LIMITED".
Η εταιρεία αυτή, προς μεγάλη μου έκπληξη, παρίσταται στα Δικαστήρια και αιτείται την έκδοση Διαταγών Πληρωμής. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, η τράπεζα στην οποία ανήκε (αποδεικτικές προς τούτο είναι οι ετήσιες καταστάσεις της εν λόγω τράπεζας, όπου η εταιρεία αναφέρεται ως περιουσιακό στοιχείο της Ελληνικής Τράπεζας), εμφανίζεται ως ειδικός διάδοχός της και υπό την ιδιότητα αυτή αιτείται και πετυχαίνει την έκδοση Διαταγών Πληρωμών.

Η Νορβηγία εξοπλίζεται με 52 F-35 απέναντι στην ρωσική απειλή



Κορυφαίοι Νορβηγοί αξιωματούχοι εχουν δεσμευτεί να αγοράσουν μέχρι και 52 μαχητικά αεροσκάφη F-35 τα επόμενα χρόνια, τονίζοντας οτι οι δυνατότητες του μαχητικού τύπου στέλθ παρέχουν ένα σημαντικό αντίβαρο στην στρατιωτική αναβάθμιση της Ρωσίας και στις αυξημένες στρατιωτικές πτήσεις στην περιοχή.

Η Νορβηγός Υπουργός Άμυνας Ine Eriksen Soereide δήλωσε στο Reuters ότι η Νορβηγία ανησυχεί για την «επίδειξη ισχύος» από τη πλευρά της Ρωσίας στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας, όπου οι ρωσικές στρατιωτικές πτήσεις τριπλασιάστηκαν απο το 2013 έως το 2014.