Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Μυστήρια της Σελήνης που η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει

Το φεγγάρι της Γης είναι ένα από τα πιο μυστηριώδη αντικείμενα στο ηλιακό μας σύστημα.
Θεωρείται ένα «περίεργο» ουράνιο σώμα, λόγω των πολλών φυσικών ιδιοτήτων του, που οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν, και λόγω του γεγονότος ότι είναι ένα μοναδικό αντικείμενο στο ηλιακό σύστημα, ασύγκριτο με οποιοδήποτε άλλο φεγγάρι που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.
Στην πραγματικότητα, το φεγγάρι είναι τόσο μοναδικό που ο Δρ Robert Jastrow, ο πρώτος πρόεδρος της Επιτροπής της NASA στην εξερεύνηση της Σελήνης ονόμασε το φεγγάρι «Η στήλη της Ροζέτας των πλανητών.»

«Ars Notoria» Το αρχαίο βιβλίο μαγείας που θα σας διδάξει τις «υπεράνθρωπες ικανότητες»

Οι ιστορίες του και τα μυστηριώδη αρχαία κείμενα του υπόσχονται στους αναγνώστες τους δυνάμεις πέρα από τα βασίλεια των απλών ανθρώπων
Ένα Σολομωνικό γριμόριο που γράφτηκε κατά τον 13ο αιώνα, το Ars Notoria δεν περιέχει ξόρκια ή φίλτρα. Αντίθετα, επικεντρώνεται στην απόκτηση της μάθησης, τον έλεγχο της μνήμης, και την απόκτηση γνώσεων.
Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το βιβλίο συντάχθηκε μεταξύ του δωδέκατου και δέκατου τρίτου αιώνα από διάφορους συγγραφείς, και αντίγραφα του κειμένου που έχουν βρεθεί στα Εβραϊκά, Ελληνικά και Λατινικά.

Ο συμπαντικός προορισμός του ανθρώπου κατά τον Πλάτωνα

Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν ότι κάθε άνθρωπος αποτελείται από το Νοητό (θεϊκό στοιχείο) και από την Ύλη. Το πρώτο, για λόγους που δεν είναι απαραίτητο να αναφερθούν εδώ, έπρεπε να αφυπνισθεί.
Η διαδικασία αυτή, αφύπνισης του εσωτερικού θείου, συμβολιζόταν μέσα από τα μυστήρια και τις τελετές της ανάστασης. Η αναγέννηση του Θείου ήταν πρωτίστως μία εσωτερική νίκη του ανθρώπου η οποία εξελισσόταν στην οδό που στο τέλος τον ένωνε με το Θείον.

Paratoari: Οι αινιγματικές Πυραμίδες του Αμαζονίου

Στις μπερδεμένες και πυκνές ζούγκλες του Αμαζονίου υπάρχουν πολλά μυστήρια που θα μπορούσαν ίσως να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε πώς οι αρχαίοι πολιτισμοί ζούσαν στο μακρινό παρελθόν.
Γνωρίζουμε τόσα λίγα για τον πλανήτη μας, και οι ερευνητές δεν γνωρίζουν για το πιθανό εύρημα που μπορεί να έχει ανακαλυφθεί στον Αμαζόνιο.
Καθώς η τεχνολογία κινείται προς τα εμπρός και εργαλεία όπως το Google Earth έχουν γίνει δημοφιλή, πολλοί άνθρωποι δοκιμάζουν την τύχη τους, ελπίζοντας να κάνουν μια ανακάλυψη που κανείς άλλος δεν έχει κάνει στο παρελθόν.

Πήλινο ειδώλιο της Εποχής του Χαλκού πρόγονος του «Στοχαστή» του Ροντέν

Ένα μοναδικό ειδώλιο από πηλό, τοποθετημένο πάνω σε ένα κεραμικό αγγείο, βρέθηκε στην κεντρική πόλη Ισραήλ Yehud από μια ομάδα αρχαιολόγων.
Κάθεται με το χέρι πάνω στο πηγούνι του, σαν το διάσημο γλυπτό του «Στοχαστή» του Ροντέν.
Τα μάτια του κοιτάζω εν λευκώ, όπως κάθεται επάνω σε ένα κεραμικό αγγείο που θάφτηκε περίπου 3.800 χρόνια πριν.

Inga Stone: Μήνυμα (;) από το Διάστημα πάνω σε πέτρα

Inga Stone – Απόδειξη μίας εξωγήινης επαφής;
Οι ορθολογιστές προσπαθούν να εξηγήσουν με συνηθισμένο τρόπο την ύπαρξη της πέτρας σε ποταμό της Βραζιλίας και τα σύμβολά της. Οι περισσότεροι ερευνητές θεωρούν δυσνόητη την ερμηνεία των σχεδίων επάνω της.
Βρίσκεται στη μέση του ποταμού Inga, όχι μακριά από τη βραζιλιάνικη πόλη της Inga, και είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αρχαιολογικά ευρήματα στη Βραζιλία.
Ονομάζεται επίσης και Ιτακοατιάρα που σημαίνει πέτρα στη γλώσσα των ντόπιων που ζούσαν στην περιοχή αυτή. Είναι μια κατακόρυφη κατασκευή 46 μέτρα μακριά και μέχρι 3,8 μέτρα ύψος, ενώ καλύπτει μια έκταση διακόσια πενήντα τετραγωνικά μέτρα.

«Σπηλιές Mustang» Ένα αρχαίο βασίλειο στο Νεπάλ

«Σπηλιές Mustang» Ένα αρχαίο βασίλειο στα σύνορα του Νεπάλ και του Θιβέτ
Ανάμεσα στις κορυφές των Ιμαλαΐων, είναι ένας τόπος με περίπου 10 000 τεχνητές σπηλιές λαξευμένες στο βράχο, περίπου 60 μέτρα ύψος, σε ένα φαράγγι τόσο μεγάλο ώστε υπερβαίνει κατά πολύ το Grand Canyon.

Ο εντυπωσιακός αριθμός των σπηλαίων που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Νεπάλ, στην περιοχή του Mustang και είναι ένα από τα μεγαλύτερα αρχαιολογικά μυστήρια του κόσμου.
Μερικές από αυτές είναι μοναδικές, με μία μόνο είσοδο που άνοιξαν σε ένα ευρύ μέτωπο με οδοντωτούς βράχους. Άλλες όμως βρίσκονται σε ομάδες, η μία πάνω στην άλλη, παρουσιάζοντας ένα σύνολο από επίπεδα.

Το πείραμα του Τέσλα για το ταξίδι στο χρόνο

Προφανώς, ο Νίκολα Τέσλα ήταν πάρα πολύ παθιασμένος με το ταξίδι στο χρόνο. Εργάστηκε με μια μηχανή και σύμφωνα με πληροφορίες πέτυχε κάτι ακατόρθωτο όπως είχε πει: «Μπορούσα να δω το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον ταυτόχρονα»
Νίκολα Τέσλα, ένα όνομα και δεν χρειάζονται συστάσεις, το μεγαλύτερο μυαλό της εποχής του, πολύ μπροστά από όλους τους υπόλοιπους…
Οι ιδέες του και οι εφευρέσεις του βγαλμένες από μια άλλη εποχή, από άλλον πλανήτη στην κυριολεξία. Ο άνθρωπος που εφηύρε την εποχή μας..

Ποιοι ήταν οι Ανουνάκι;

Σύμφωνα με πολυάριθμα αρχαία κείμενα και βιβλία που έχουν γραφτεί όλα αυτά τα χρόνια, εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια πριν, πριν από την καταγραμμένη ιστορία, τον πλανήτη Γη τον επισκέφτηκαν αστροναύτες από έναν εξωγήινο κόσμο. Αυτά τα όντα κατέβηκαν στον πλανήτη μας για να φέρουν τη γνώση και την τεχνολογία στον πρωτόγονο άνθρωπο.
Σύμφωνα με την The Oxford Companion to Παγκόσμια Μυθολογία, οι Ανουνάκι (Anunnaki): «… είναι αρχέγονες θεότητες Σουμερίων που πήραν το όνομά τους από το παλιό θεό του ουρανού An ( Anu ).»
Σε αυτό το άρθρο, θα σας αναφέρουμε τι έχει γραφτεί και τι πιστεύει ο κόσμος για τους αρχαίους Anunnaki:
Μία από τις πιο δημοφιλής θεωρίες για τους Anunnaki είναι «εκείνοι που κατέβηκαν από τους ουρανούς».
«Αδάμ» στα εβραϊκά σημαίνει «άνθρωπος.» «Αντάμου» (Adamu) είναι αυτό που αναφέρουν οι Σουμέριοι ως «πρώτος άνθρωπος».

Οι πυραμίδες της Ανταρκτικής

Εκπληκτικές εικόνες που δείχνουν πυραμίδες στην Ανταρκτική προβληματίζουν τους επιστήμονες σε όλο τον κόσμο.
Εικόνες του Google earth έχουν αποκαλύψει την ύπαρξη μίας τετράπλευρης δομής, η οποία έχει μια παράξενη ομοιότητα με τις περίφημες αιγυπτιακές πυραμίδες που χτίστηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια.
Το εύρημα καλύπτεται από χιόνι σε κάθε πλευρά του, και θεωρίες αναφέρουν ότι αυτός ο παγωμένος κόσμος κάποτε ήταν ζεστός και κατοικούνταν από την ανθρωπότητα.
Από τις τρεις δομές που έχουν βρεθεί, οι δύο βρίσκονται περίπου 10 μίλια στο εσωτερικό, ενώ η τρίτη βρίσκεται κοντά στην ακτή.

Μυστηριώδης εξαφάνιση συνεργάτη του WikiLeaks

Η νορβηγική αστυνομια ερευνά την εξαφάνιση ενός συνεργάτη του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος για τελευταία φορά είχε εμφανιστεί τον Αύγουστο στη βόρεια Νορβηγία.
Ο Ολλανδός Άριεν Κάμπχους είναι ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας και οι αστυνομικές αρχές της Νορβηγίας δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το πού θα μπορούσε να βρίσκεται, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των αρχών, Τόμι Μπετς.

Μα πού είναι οι εξωγήινοι;

Οι περισσότεροι από τους αρχαίους στοχαστές (ο Θαλής και ο Ηράκλειτος, οι πυθαγόρειοι, οι ατομιστές Δημόκριτος και Λεύκιππος, οι στωικοί όπως ο Επίκουρος, ο Λουκρήτιος και πολλοί άλλοι) πίστευαν στην «Πολλαπλότητα των κόσμων».
Η έκφραση αυτή σήμαινε την ύπαρξη άλλων συμπάντων σαν το δικό μας, που τα φαντάζονταν να έχουν μια «κατοικημένη» Γη στο κέντρο του καθενός και πλανήτες και αστέρια να κινούνται γύρω της. Τα επιχειρήματά τους στηρίζονταν στην ιδέα ότι το Σύμπαν είναι ουσιαστικά άπειρο και εκφράζονται καθαρά στην περίφημη φράση του Μητρόδωρου, μαθητή του Επίκουρου: «Το να φανταζόμαστε ότι μέσα στο αχανές Σύμπαν υπάρχει μόνο ένας κόσμος είναι σαν να πιστεύουμε ότι σε ένα χωράφι με σιτάρι υπάρχει μόνο ένα στάχυ».Το ίδιο επιχείρημα, με διάφορες παραλλαγές, χρησιμοποιήθηκε από τους υποστηρικτές της ύπαρξης εξωγήινης ζωής σε όλη τη διάρκεια της

Τι βρίσκει κανείς όταν ψάχνει! Εξερευνούσε παλιό πυρηνικό καταφύγιο και βρήκε κουμπί για την «καταστροφή του κόσμου»

Αυτό το κόκκινο κουμπί που θα φέρει την ολοκληρωτική καταστροφή της υφηλίου το μελετάνε πολλοί, η ύπαρξή του παραμένει ωστόσο αντικείμενο διαμάχης.

Ο Drew Scanlon όμως έχει κάτι να πει πάνω στο θέμα. Ο γνωστός online αστέρας εξερευνούσε ένα παλιό πυρηνικό καταφύγιο στην Ουκρανία, στο πλαίσιο της ταξιδιωτικής εκπομπής που έχει στο YouTube (Cloth Map), όταν τα πράγματα άρχισαν να γίνονται ενδιαφέροντα.
Το καταφύγιο τέθηκε εκτός λειτουργίας το 2001 και είναι πλέον επισκέψιμο από το κοινό, τα μυστικά του φαίνεται ωστόσο πως παραμένουν σε άριστη κατάσταση. Όπως εξηγεί ο ξεναγός

Ποιοί ήταν Πραγματικά Θαμμένοι στον Ταφικό Γήλοφο της Νέας Υόρκης;

Πληροφορίες και περιγραφές φέρνουν στο φως πράγματα και συνθήκες που δεν ταιριάζουν με την γνώμη και την άποψη ειδικών. Πολλές φορές τα στοιχεία που συνθέτουν αυτές τις
«ειδήσεις» έχουν «χαθεί». Κατά συνέπεια δεν είναι εύκολο να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ψήγματα αλήθειας σε αυτές… Αν υποθέσουμε ότι άνδρες με γιγαντιαίο ανάστημα κάποτε περπατούσαν σε αυτόν τον πλανήτη, τότε θα έπρεπε να βρούμε κάποιους από τους σκελετούς τους. Υπάρχουν, βέβαια, εκείνοι που λένε ότι έχουν βρεθεί σκελετοί πολύ μεγάλου μεγέθους, αλλά αργότερα «χάθηκαν» ή εξαφανίστηκαν.
Όποια και αν είναι η αλήθεια, το γεγονός παραμένει ότι υπάρχουν λογαριασμοί ανθρώπων που έχουν ανακαλύψει υπολείμματα γιγάντων σε διάφορα μέρη του κόσμου. Μια τέτοια περίπτωση αναφέρθηκε στην πόλη Conewango της Νέας Υόρκης.

Όταν Βρήκαν Αυτά τα Χέρια 3.600 ετών Κατάλαβαν ότι ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΛΑ !!!

Οι αρχαιολόγοι έχουν κάνει μια ανατριχιαστική ανακάλυψη κατάλληλη για ένα θρίλερ τρόμου:
16 κομμένα χέρια θαμμένα μέσα και γύρω από ένα αρχαίο αιγυπτιακό ανάκτορο. Μια ομάδα αρχαιολόγων έφερε στο φως 3.600 χρόνων παλιά, οστά 16 τεμαχισμένων χεριών από τέσσερα κοιλώματα τα οποία πιστεύεται ότι μπορεί να ανήκουν σε βασιλική οικογένεια των Hyksos (Υξώς), ή σε αξιωματούχους τους, ενδεχομένως, αιχμάλωτοι πολέμου
Το περίεργο, όμως, δεν είναι πως πρόκειται μόνο για δεξιά χέρια. Υπάρχει και κάτι που είναι ιδιαίτερα παράδοξο:

Τροία: Εντυπωσιακά ευρήματα αναμένονται από τις ανασκαφές

Το μουσείο της Τροίας στην περιοχή του Τσανάκαλε αυτόν τον μήνα  ίσως ασκήσει ηθική πίεση για την επιστροφή των κλεμμένων έργων τέχνης και κειμηλίων 

Τα εγκαίνια του Μουσείου της Τροίας στην περιοχή του Τσανάκαλε αυτόν τον μήνα είναι ίσως η αρχή για την επιστροφή των έργων τέχνης και των κειμηλίων που ανά τα χρόνια έχουν εξαχθεί λαθραία από την ιστορική πόλη. Τουλάχιστον, αυτό ελπίζει ο επικεφαλής των ανασκαφών στην Τροία.

Ο βυζαντινός στρατός της Καππαδοκίας και η προέλευση του ακριτικού έπους

(Τηλέμαχου Κ. Λουγγή, Απόσπασμα από την μελέτη του)
«Επιθεώρηση ενόπλων δυνάμεων πριν από εκστρατεία»
Σύμφωνα με τον Νικηφόρο Βρυέννιο, στο τρίτο τέταρτο του ενδέκατου αιώνα, η αρχαία των Καππαδοκών μητρόπολις, φημί δη την περιβόητον Καισάρειαν, είχε τα τείχη της διερρωγότα και μόνο μερικοί πύργοι είχαν απομείνει, εις απόδειξιν οίμαι της παλαιάς ευδαιμονίας της πόλεως.
Η βαρύτητα, αν όχι η ευδαιμονία της Καισαρείας έναν αιώνα νωρίτερα από την εποχή που περιγράφει ο Βρυέννιος φαίνεται από το γεγονός ότι, το 956, ο νέος πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Πολύευκτος (956 – 970) χειροτονείται όχι από το μητροπολίτη Ηράκλειας Περίνθου, σύμφωνα με το έθος, αλλά από το μητροπολίτη Καισαρείας.

Η ιστορική «διαφωνία» Αριστοτέλη και Ηροδότου για τα Μαθηματικά (φωτο)

Από όσες πηγές έχουν «ξεθαφτεί» από την αρχαιότητα, φαίνεται πως ανάμεσα στους αρχαίους Ελληνες υπήρχε μια διχογνωμία για την προέλευση των μαθηματικών. Ηταν προϊόν εσωτερικής αναζήτησης και φιλοσοφίας, ή προέκυψαν από τις πρακτικές ανάγκες των ανθρώπων;
Οσο και να φιλοσοφούσαν οι αρχαίοι γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, η απάντηση δεν θα μπορούσε να δοθεί χωρίς να ανατρέξουν σε έναν παλαιότερο πολιτισμό από τον δικό τους, τον Αιγυπτιακό, από όπου προέρχεται και η «γέννηση» της μαθηματικής επιστήμης.
Προϊόν πνευματικής αναζήτησης ή ανθρώπινης ανάγκης;  

Έλληνας καθηγητής φέρνει την επανάσταση στον μαγνητισμό με νέα εφεύρεση

Ο Έλληνας εφευρέτης Γιώργος Κερτσόπουλος έκανε μία σημαντική εφεύρεση την οποία θα παρουσιάσει στη Βουδαπέστη και στο Δεύτερο Διεθνές Συνέδριο για τον Μαγνητισμό και τα Μαγνητικά Υλικά. 
Ο Γιώργος Κερτσόπουλος είναι ο μοναδικός προσκεκλημένος ως τιμώμενος ομιλητής στο συνέδριο, που θα διεξαχθεί στις 24-26 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να παρουσιάσει την εφεύρεσή του, που ανοίγει νέα εποχή στον μαγνητισμό, με επαναστατικές εφαρμογές στην Ιατρική, την αυτοκινητοβιομηχανία, την κατασκευή γεφυρών και τρένων, τις αιωρήσεις γλυπτών κατασκευών και σε πολλούς ακόμα τομείς.