Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

«Πάνε γυρεύοντας» οι Τούρκοι - Βγάζουν το Πίρι Ρέις και κάνουν ασκήσεις με πυρά στο Αιγαίο ανήμερα της 25ης Μαρτίου

Οι Τούρκοι πανε γυρεύοντας για μια μείζονα ελληνοτουρκική κρίση αφού θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις με πραγματικά πυρά ανήμερα της 25ης Μαρτίου στην «καρδιά» του Αιγαίου και θα βγάλουν για έρευνες το Πίρι Ρέις!
Με την παράνομη NAVTEX 0406/18 η Τουρκία ανήγγειλε ότι το ωκεανογραφικό Πιρι Ρέις θα πραγματοποιήσει έρευνες στο Αιγαίο. 
 Η Τουρκία δεσμεύει απο τις 20 εως και τις 22 Μαρτίου περιοχή δυτικα της Φώκαιας και βόρεια του Εγγλεζονησίου για να πραγματοποιήσει  "ωκεανογραφικές έρευνες". 
Η περιοχή φαίνεται πως είναι στα όρια των ελληνικών και των τουρκικών χωρικών υδάτων.

ΕΛ.ΔΥ.Κ.: Εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας. Αλλά φτάνει αυτό; του Κωνσταντίνου Δημητριάδη

Πριν από περίπου ενάμιση μήνα, η εφημερίδα μας έκανε μια δημοσκόπηση στην οδό Λήδρας, ανάμεσα σε Κύπριους πολίτες, όπου από τα αποτελέσματά της διαπιστώσαμε την άκρα εμπιστοσύνη του Κυπριακού λαού, με ποσοστά «σοβιετικού τύπου», στον αποτρεπτικό ρόλο της ΕΛΔΥΚ απέναντι στην αισχρή Τουρκική βουλιμία.
Είναι αντιληπτό ότι αυτή η εμπιστοσύνη πηγάζει από τα γεγονότα του 1974, όπου η ΕΛΔΥΚ κράτησε τους Τούρκους μακριά από την πόλη της Λευκωσίας, πολεμώντας τους σε έναν άνισο αγώνα και θυσιάζοντας με τιμή περίπου 100 παλληκάρια από την Μητέρα Ελλάδα, για να παραμείνει η κυρίως Λευκωσία πρωτεύουσα του Κυπριακού Κράτους, σε μια τραγική στιγμή που όλα μα όλα έμοιαζαν χαμένα.Προσκλήθηκα από την Διοίκηση της ΕΛΔΥΚ, να παρακολου- θήσω την ‘Ασκηση με αληθινά 
πυρά του 1oυ Μ/Κ Τάγματος, που εδρεύει στον Άγιο Ιωάννη, για να αντιληφθώ και εγώ ότι το «πνεύμα του 1974» ζει μέχρι σήμερα, μέσα στα στήθη όλων όσων φέρουν το «Ελδυκόσημο».