Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Γιατί κατευθύνονται στην Ειδομένη και όχι στους Ευζώνους!


Όσοι είναι από την κεντρική Μακεδονία γνωρίζουν ότι η Ελλάδα έχει δυο συνοριακές διαβάσεις προς τα Σκόπια, η μια από την Ειδομένη και η άλλη από τους Ευζώνους.Το ερώτημα είναι γιατί όλος αυτός ο όγκος των προσφύγων από διάφορες χώρες συνωστίζονται κατά χιλιάδες στον συνοριακό σταθμό της Ειδομένης και κανένας δεν πάει στους Ευζώνους, όπου υπάρχουν και οι εθνικοί οδοί και ο μεγάλος οδικός άξονας που οδηγεί στην Κεντρική Ευρώπη.
Αλήθεια γιατί ???

Τι αποκάλυψαν Πάπυροι 2000 ετών που αποκρυπτογραφήθηκαν

Χιλιάδες μισοκατεστραμμένοι πάπυροι ηλικίας τουλάχιστον 2000 ετών αποκρυπτογραφήθηκαν με την συμβολή χιλιάδων εθελοντών. Τι αποκάλυψαν για το παρελθόν μας.
Ιστορίες της καθημερινότητας στην ελληνιστική Αίγυπτο όπως ο πνιγμός ενός 12χρονου κοριτσιού, μια άγνωστη Ελληνική τραγωδία εμπνευσμένη από την Έξοδο των Εβραίων από την Αίγυπτο και ένα κείμενο του Ευριπίδη, είναι μερικά από τα χιλιάδες κείμενα που αποκρυπτογραφήθηκαν από εκατοντάδες χιλιάδες κατεστραμμένους παπύρους που βρέθηκαν στην νότια Αίγυπτο.

Γερόντων βάσανα στην αρχαία Ελλάδα



Τα γηροβοσκεία, οι υιοθεσίες, η νομοθεσία

ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, οι άνθρωποι σπάνια ξεπερνούσαν τα πενήντα χρόνια ζωής. Όσοι δηλαδή κατάφερναν να μεγαλώσουν, καθώς το ποσοστό της παιδικής θνησιμότητας ήταν πολύ υψηλό.

Οι αρρώστιες, οι κακές συνθήκες ζωής και οι συνεχείς πολεμικές επιχειρήσεις δεν άφηναν τους ανθρώπους να γεράσουν σύμφωνα με τα σημερινά μέτρα, ενώ οι γυναίκες πολύ γρήγορα καταπονούσαν το κορμί τους, αφού άρχιζαν να γεννούν συνεχώς παιδιά μόλις έμπαιναν στην εφηβεία τους. Στα δεκατέσσερά τους, ήταν ήδη παντρεμένες και μητέρες.

Τα sms ήταν αρχαιοελληνική εφεύρεση του στρατηγού Αινεία από την Αρκαδία. Δημιούργησε τον υδραυλικό τηλέγραφο και έστελνε έτοιμα μηνύματα, όπως «παύσατε πυρ», σε μεγάλες αποστάσεις και με ακρίβεια






Η πρόοδος της τεχνολογίας έχει αλλάξει δραστικά τον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων. Αποτελεί το μέσο με το οποίο μπορούμε να συνεννοηθούμε, σε μεγάλες αποστάσεις και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ο υδραυλικός τηλέγραφος σε αναπαράσταση από χαλκογραφία του 19ου αιώνα. Ο υδραυλικός τηλέγραφος σε αναπαράσταση από χαλκογραφία του 19ου αιώνα. Όταν ήθελαν να μεταδώσουν ένα μήνυμα, ειδοποιούσαν την απέναντι σκοπιά υψώνοντας έναν αναμμένο πυρσό Αν ρίξουμε μια ματιά πίσω στην αρχαιότητα θα συναντήσουμε τη διορατική εφεύρεση του Αινεία του Τακτικού, ο οποίος ανακάλυψε την πρώτη μέθοδο υπεραστικής επικοινωνίας. Το 350 π.Χ. εφηύρε τον υδραυλικό τηλέγραφο, μια συσκευή που μπορούσε να μεταφέρει «έτοιμα μηνύματα», γρήγορα σε μεγάλες αποστάσεις.