Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Πιέστε αυτό το σημείο για 20 δευτερόλεπτα: Θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα!






Πονοκέφαλος, δυσκοιλιότητα, αϋπνία είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες ενοχλήσεις που μπορεί να νιώσουμε στην καθημερινότητά μας. Aντιμετωπίστε τες με κάποιες κινήσεις της ρεφλεξολογίας.
Πολλά καθημερινά μικροπροβλήματα υγείας μπορούν να βελτιωθούν με τη βοήθεια της ρεφλεξολογίας. Aν π.χ. νιώσατε ξαφνικά στο γραφείο έναν πόνο στη μέση, σας «έπιασε» το στομάχι σας μετά το μεσημεριανό ή γυρίσατε σπίτι -μετά τη δουλειά- με πονοκέφαλο, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη θεραπευτική ικανότητα του οργανισμού σας με τα σημεία-κλειδιά που βρίσκονται στα πέλματα, στις παλάμες και στα αυτιά.

Καντήλι, Κερί, Λιβάνι: Γιατί τα ανάβουμε και τι συμβολίζουν;




Η λέξη καντήλι προέρχεται από τη λατινική candela=κερί. Στη χριστιανική Εκκλησία το Καντήλι τοποθετείται μπροστά στις άγιες εικόνες. Αυτό που τοποθετείται μπροστά στον Εσταυρωμένο, μέσα στο Ιερό Βήμα, διατηρείται πάντοτε αναμμένο και γι” αυτό λέγεται «ακοίμητο» Καντήλι.

Ένα Καντήλι τοποθετείται επίσης στο εικονοστάσι του σπιτιού και ανάβεται κάθε μέρα, σύμφωνα με την ορθόδοξο παράδοση.

Μια συνήθεια που διατηρεί τον βαθύ χριστιανικό συμβολισμό της με το Φώς του Χριστού που φωτίζει κάθε άνθρωπο, που θερμαίνει την ελπίδα και που παρηγορεί και συντροφεύει στις ατέλειωτες ώρες της μοναξιάς.

Το άναμμα του καντηλιού ενέχει τον συμβολισμό ότι προσφέρεται ως θυσία σεβασμού και τιμής προς τον Θεό και τους Αγίους του. Συμβολίζει επίσης, το φώς του Χριστού που φωτίζει κάθε άνθρωπο, καθώς επίσης συμβολίζει και το γνωστό παράγγελμα του Κυρίου μας ότι πρέπει να είμαστε, οι χριστιανοί, τα φώτα του κόσμου.

Το 1974 η ανθρωπότητα έστειλε αυτό το μήνυμα στο διάστημα, το 2001 λάβαμε την απάντηση [φωτό]





Το 1974, πραγματοποιήθηκε μια εκπομπή από το πρόγραμμα SETI (γνωστό ως το μήνυμα "Arecibo"). O Carl Sagan και οι συνεργάτες του έστειλαν στο διάστημα ένα μήνυμα μέσω ραδιοκυμάτων σε μια ειδική τελετή για να γιορτάσουν την αναδιαμόρφωση του ραδιοτηλεσκόπιου του Arecibo στο Πουέρτο Ρίκο. Ήταν η πιο ισχυρή εκπομπή που εστάλη ποτέ σκόπιμα στο διάστημα. Το μήνυμα αυτό απευθύνεται σε ένα σύμπλεγμα αστέρων που βρίσκεται περίπου 25.000 έτη φωτός μακριά, και αποτελούταν από μια εικαστική σύνθεση. 

Το ραδιοφωνικό σήμα απεικονίζει τη θέση του πλανήτη μας στο ηλιακό μας σύστημα, τις βασικές αρχές των μαθηματικών και της επιστήμης μας, και την κεραία της NASA που χρησιμοποιήθηκε για τη μετάδοση του σήματος, με την ελπίδα ότι θα ερμηνευθεί από μια εξωγήινη νοημοσύνη. Το μήνυμα περιλαμβάνει επίσης λεπτομέρειες σχετικά με τα ανθρώπινα όντα, όπως η φυσική μας εμφάνιση και τον κώδικα του DNA. Το σήμα ήταν ένα εκατομμύριο φορές ισχυρότερο από την τυπική τηλεοπτική μετάδοση. Μπορείτε να δείτε το μήνυμα στη φωτογραφία του εξωφύλλου του άρθρου (παραπάνω).

ΤΟ ΠΟΔΟΜΑΚΤΡΟ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Η Σιδερένια ορθογώνια λάμα βιδωμένη στο έδαφος έξω απο την κύρια είσοδο ενός σπιτιού για να καθαρίζουν τις λάσπες από τα παπούτσια. Πολλοί σιδεράδες διακοσμούσαν τη λάμα με διάτρητα σχέδια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 8/11 ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

 
ΚΥΡΙΑΚΗ 8/11 ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015
Ώρα 19:00
Στο Πολιτιστικό Κέντρο “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” (κάτω από τη Στρατιωτική Λέσχη Θεσσαλονίκης).
Η Π.Ε.Π. ΜΑΚΕΔΝΟΣ, ο Ε.Ο.Ε. (Ερευνητικός Οργανισμός Ελλήνων) και οι εκδόσεις ΕΡΩΔΙΟΣ σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα:
ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ
– Ο Πέτρος Σύρρης θα αναφερθεί στην ιστορία της Π.Ε.Π. ΜΑΚΕΔΝΟΣ.
– Ο πρόεδρος του Ε.Ο.Ε. Πρόδρομος Κοφσανίδης θα χαιρετίσει την εκδήλωση.
– Η Ευγενία Κούκουρα θα μιλήσει για την Ελληνική παρουσία στην Αφρική
από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
– Ο Κωστής Αλεξίου Κάλφας θα θα παρουσιάσει το βιβλίο του Δημητρη Αλεξάνδρου:
“ΧΑΝΕΜΠΟΥ – Έλληνες στην υποσαχάρια Αφρική” και το Μουσείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
– Ο Μανώλης Καπουσίδης θα παρουσιάσει το ποιητικό του έργο “Αινότοκος Αιών” με τη συνοδεία αρχαίας ελληνκής λύρας από τον Δημήτρη Δελφινόπουλο. 
ΠΗΓΗ
http://www.eoellas.org/2015/11/07/prosklisi-ellines-tis-afrikis

ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΛΟΥΚΙΑΝΟΥ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ




Μια προφητική και ευφάνταστη ιστορία... πριν από 1850 χρόνια! «...τυφὼν ἐπιγενόμενος καὶ περιδινήσας τὴν ναῦν καὶ μετεωρίσας ὅσον ἐπὶ σταδίους τριακοσίους οὐκέτι καθῆκεν εἰς τὸ πέλαγος, ἀλλ᾿ ἄνω μετέωρον» "Δημιουργήθηκε τυφώνας που περιέστρεψε το πλοίο και το σήκωσε στον αέρα τριακόσια στάδια χωρίς να ξαναπέσει στο πέλαγος, αλλά έμεινε εκεί μετέωρο" Μπορεί ο Ιούλιος Βερν να πήγε «είκοσι χιλιάδες λεύγες κάτω από τη θάλασσα» και να είδε το μυστηριώδη βυθό, μπορεί η.... 'προσελήνωση' των Αμερικανών να έγινε τη δεκαετία του '60, πριν όμως από αυτά, το +160 ο Λουκιανός όχι μόνο πήγε στη Σελήνη με το αερό - πλοίο του, αλλά έφθασε μέχρι το διαστημικό οικισμό που είχε το όνομα Λυχνόπολις.