Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Reuters: Ζητάνε νέα μέτρα από την ελληνική κυβέρνηση για να κλείσει η συμφωνία



Το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται σήμερα να καταλήξει σε μια συμφωνία έγκρισης επί της αρχής του πακέτου μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, γεγονός που θα ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση νέων δόσεων του δανείου της, αλλά μοιάζουν να απέχουν πολύ από την ελάφρυνση χρέους για την οποία καλεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τονίζουν ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει όλες τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνταν για την εκταμίευση των δόσεων, αλλά η οριστική έγκριση του βήματος αυτού θα εξαρτηθεί από «τεχνικές διορθώσεις» σε κάποιες διαστάσεις της ελληνικής νομοθεσίας. Δεν υπεισήλθαν σε λεπτομέρειες σχετικά με τις «διορθώσεις» αυτές.

Ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας χωρίς όρους ζητά το ΔΝΤ – "Να δοθεί με νέους όρους η επόμενη δόση" - Αιχμές για τον "κόφτη"

 

Κίνηση... ματ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να πιέσει τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
- Η ανάλυση δημοσιοποιήθηκε μόλις ένα 24ωρο πριν από το κρίσιμο Eurogroup
- Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Δεν αλλάζουμε στάση για το χρέος και τη συμμετοχή του ΔΝΤ

Σε μια κίνηση... ματ προχώρησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που επέλεξε να δώσει στη δημοσιότητα την ανάλυση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, λιγότερο από 24 ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup. Η κίνηση αυτή, είχε... στόχο τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς το Ταμείο θέλει να ασκήσει έντονες πιέσεις στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας που έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία του στο θέμα του χρέους.

Θαμμένα στη «νεκρή ζώνη» του αεροδρομίου της Λευκωσίας βρέθηκαν δύο αεροπλάνα της ελληνικής ΠΑ



Θαμμένα στη «νεκρή ζώνη» του αεροδρομίου της Λευκωσία βρέθηκαν δύο μεταγωγικά αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που συμμετείχαν στην επιχείρηση «Νίκη» τον Ιούλιο του 1974.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο μεταγωγικά εντοπίστηκαν σε χαράδρα στο τέλος του διαδρόμου 27 του αεροδρομίου, το οποίο από το 1974 τελεί υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών.

Χαμός στο Ελ Ντοράντο! Είδαν UFO και εξωγήινο

Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι στο Ελ Ντοράντο που ισχυρίζονται ότι είδαν ένα UFO και έναν εξωγήινο να προσπαθεί να εξαφανιστεί στα δέντρα όταν κατάλαβε πως τον εντόπισαν οι ντόπιοι.

Το περιστατικό, όπως ισχυρίζονται, έγινε γύρω στις 10 το βράδυ, με τους κατοίκους να ισχυρίζονται πως ο εξωγήινος σκαρφάλωσε στα δέντρα. Μαθητές κατάφεραν να βγάλουν φωτογραφίες από το λαμπερό φως πάνω από τη γειτονιά τους.

Νέα τεχνική ανοσοθεραπείας για τον καρκίνο με την υπογραφή Ελληνίδας ερευνήτριας – Τι αλλάζει στο τοπίο του καρκίνου



Ερευνητές από τη Σουηδία -με την καθοριστική συμβολή μιας Ελληνίδας- αναπτύσσουν μια νέα τεχνική ανοσοθεραπείας του καρκίνου. Η μέθοδος βασίζεται στη δημιουργία αντισωμάτων που αναπρογραμματίζουν τα μακροφάγα κύτταρα στους όγκους, ώστε το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς να μπορεί να αναγνωρίσει καλύτερα και να εξοντώσει αποτελεσματικότερα τα καρκινικά κύτταρα.

Η νέα τεχνική μπορεί να οδηγήσει σε μια νέου τύπου θεραπεία και επίσης να προσφέρει ένα νέο σημαντικό διαγνωστικό εργαλείο για τον καρκίνο, ιδίως για εκείνον του μαστού και του δέρματος (μελάνωμα). Αντίθετα με άλλες μορφές αντικαρκινικής θεραπείας, η ανοσοθεραπεία δεν στοχεύει στον ίδιο τον όγκο, αλλά σε συγκεκριμένα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, ώστε να ενισχύσει τον αμυντικό και καταστροφικό ρόλο τους.

Προσοχή στη θάλασσα: Αν το δείτε τουλάχιστον μην το αγγίξετε!


Όταν σκέφτεστε τα πιο επικίνδυνα πλάσματα στον κόσμο, γενικά το μυαλό σας πάει σε μεγάλα σαγόνια, κοφτερά δόντια ακόμα και μάτια που γυαλίζουν. Αλλά στην άγρια φύση, ο κίνδυνος έχει διάφορες μορφές και κάποιες δεν φαίνονται μέχρι να είναι πολύ αργά.

Ένας άντρας από τη Βραζιλία περπατούσε στην ακτή μαζεύοντας κοχύλια ότι είδε κάτι παράξενο. Αρχικά νόμιζε ότι ήταν κάποιο σκουπίδι που άφησε κάποιος, κάποια σακούλα ίσως. Χωρίς να είναι σίγουρος, έσκυψε από πάνω για να δει τι είναι. Τότε άρχισε να κουνιέται…

Αυτό είναι το περίεργο θαλάσσιο πλάσμα που βρήκε πρόσφατα ένας άντρας σε μια παραλία στην περιοχή Olivenca της Βραζιλίας.

Μπουρλότο από τον Ερντογάν - Παγώνει τη συμφωνία για τους πρόσφυγες

 

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ερντογάν έριξε τη βόμβα στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο Κορυφής
- Ο κ. Ερντογάν ισχυρίστηκε πως η Άγκυρα δεν έχει λάβει ακόμα χρήματα από τη συμφωνία
- Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και στην Ελλάδα, η οποία ήδη “ασφυκτιά” από το προσφυγικό
- Ο Τούρκος πρόεδρος ζητά άμεση επίλυση του θέματος για την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους υπήκοους

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι το τουρκικό κοινοβούλιο θα μπλοκάρει τη νομοθετική διαδικασία για να τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες την οποία συνήψαν οι Βρυξέλλες και η Άγκυρα εάν η Ευρώπη δεν εξαιρέσει τους Τούρκους από την υποχρέωση να παίρνουν βίζα όταν θέλουν να ταξιδέψουν στον Χώρο Σένγκεν ως τα τέλη Ιουνίου.