Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ : ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Ερνέστο Τσε Γκεβάρα


Ο Ερνέστο Γκεβάρα ντε λα Σέρνα (Ernesto Guevara de la Serna) (14 Ιουνίου 1928 στο Ροζάριο, Αργεντινή; † 9 Οκτωβρίου 1967 στη Λα Ιγκέρα (La Higuera), Βολιβία), γνωστός ως Τσε Γκεβάρα, ήταν Αργεντινός γιατρός, κομμουνιστής Μαρξιστής - Λενινιστής επαναστάτης, ένας από τους αρχηγούς των ανταρτών στην Κούβα και πολιτικός. Συμμετείχε στο κίνημα της 26ης Ιουλίου που πέτυχε την ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος του Φουλχένσιο Μπατίστα στην Κούβα, αρχικά προσφέροντας τις ιατρικές γνώσεις του και αργότερα ως διοικητής των ανταρτών, ενώ υπήρξε μέλος της επαναστατικής κουβανικής κυβέρνησης προωθώντας ριζικές μεταρρυθμίσεις. Το 1965, πιστός στη νίκη της επανάστασης στην Κούβα, έφυγε με στόχο την οργάνωση νέων επαναστατικών κινημάτων στο Κονγκό και αργότερα στη Βολιβία, όπου τραυματίστηκε, συνελήφθη και δολοφονήθηκε.
Όπως και ο Μάο Τσετούνγκ, ο Ερνέστο Γκεβάρα ανάπτυξε θεωρίες πάνω στη στρατηγική και την τακτική του μοντέρνου ανταρτοπολέμου και προσπάθησε να εφαρμόσει τις θεωρίες στην πράξη.

Στο Λουξεμβούργο μεταφέρει την έδρα της η ΦΑΓΕ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ" ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ







Τη μεταφορά της έδρας της ΦΑΓΕ στο Λουξεμβούργο, αποφάσισε η διοίκηση του ομίλου. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε στο επενδυτικό κοινό, ολοκληρώθηκε την 1η Οκτωβρίου η εσωτερική αναδιάρθρωση του ομίλου ΦΑΓΕ με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της εταιρικής του δομής προκειμένου αυτή να αντικατοπτρίζει καλύτερα τον ολοένα και πιο παγκόσμιο χαρακτήρα των δραστηριοτήτων του, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση προς τους επενδυτές.
   

Αναβάλλεται η δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας







Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ "Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η προγραμματισμένη για αύριο, Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012, δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας σε όλη την επικράτεια που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί κατά την Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ) «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-2012». 



 

Το πιο γρήγορο αστέρι στον γαλαξία και η θεωρία της σχετικότητας

Το αστέρι S0 - 102, που εντοπίστηκε από το παρατηρητήριο Κεκ της Χαβάης, χρειάζεται περίπου 11,5 χρόνια για να πραγματοποιήσει μία πλήρη τροχιά γύρω από τη μαύρη τρύπα που βρίσκεται στο κέντρο του γαλαξία Milky Way. Πηγή: keckobservatory/Ethan Tweedie
Αστρονόμοι ανακάλυψαν αστέρι σε τροχιά γύρω από την κεντρική μαύρη τρύπα του γαλαξία μας, το οποίο καλύπτει απόσταση 5000 χιλιομέτρων σε ένα δευτερόλεπτο. Η ανακάλυψη αυτή δίνει στους επιστήμονες τη σπάνια δυνατότητα να ελέγξουν το κατά πόσο ισχύει η θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν σε τόσο ακραίο περιβάλλον.
Το αστέρι, που ονομάζεται S0 - 102, χρειάζεται περίπου 11,5 χρόνια για να πραγματοποιήσει μία πλήρη τροχιά γύρω από τη μαύρη τρύπα που βρίσκεται στο κέντρο του γαλαξία Milky Way. Όπως είναι λογικό, αυτή είναι μακράν η συντομότερη τροχιά ανάμεσα σε όλα τα αστέρια της περιοχής, με την αμέσως πιο γρήγορη να είναι τα 16 χρόνια του S0-2.

Moody΄s: Υποβάθμιση της Κύπρου σε Β3 από Βα3



Την υποβάθμιση της Κύπρου από Βα3 σε Β3, ανακοίνωσε ο οίκος αξιολόγησης Moody΄s σημειώνοντας ότι το outlook παραμένει αρνητικό.
Οι βασικοί λόγοι της αξιολόγησης, σύμφωνα με τον οίκο, είναι οι σοβαρές δυσκολίες στον τραπεζικό τομέα της Κύπρου, που είναι το αποτέλεσμα της επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Λύσεις "αραβικής άνοιξης" προτείνουν οι Anonymous σε περίπτωση διακοπής του ίντερνετ λόγω Μέρκελ







 Βροχή πέφτουν τα μηνύματα στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Twitter εν όψει της αυριανής έλευσης της Μέρκελ στην Αθήνα.

H σελίδα των Anonymous - #OpGreece στο Facebook αναφέρει ότι υπάρχει ο κίνδυνος Μπλακ άουτ του Internet στις περιοχές όπου θα κινηθεί η Γερμανίδα καγκελάριος και ζητούν από τους " τεχνολογικά ευαισθητοποιημένους πολίτες να επαγρυπνούν".

Ειδικά αναφέρουν ότι  "Όσοι μένουν κέντρο να έχουν ανοιχτά wifi (χωρίς passwords) γιατί υπάρχει ο κίνδυνος οι αρχές να ρίξουν το 3G σήμα ώστε να μην βγαίνουν εικόνες από Αθήνα σε ζωντανό χρόνο.

Ταυτόχρονα, η σελίδα των Ελλήνων Anonymous στο Facebook δίνει λίστα με συνδέσεις σε Dial-Up γραμμές σε περίπτωση που κόψουν εντελώς την πρόσβαση  στο Internet. Κάτι ανάλογο είχε και κατά την διάρκεια των εξεγέρσεων της "Αραβικής 'Άνοιξης" σε Τυνησία και Αίγυπτο αναφέρουν τα σχόλια των χρηστών στο Facebook . 

ΠΗΓΗ : www.defencenet.gr