Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Έβγαλαν τον Σταυρό από την σημαία της Μολδαβίας

 

Απίστευτες υποχωρήσεις εμπρός στο Ισλάμ


Σάλος έχει προκαλέσει στην Μολδαβία η είδηση με την αφαίρεση του Σταυρού από την εθνική σημαία κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου, Igor Dodon, στο Ιράν, το οποίο αποτελεί ισλαμική χώρα.

Τουρκικά υποβρύχια και F-16 σε Αλβανία και Κόσοβο


Τουρκικά υποβρύχια και F-16 σε Αλβανία και Κόσοβο στήνουν ένα εφιαλτικό σκηνικό στα βόρεια σύνορα της χώρας το οποίο έχει σχεδιαστεί με κάθε λεπτομέρεια από την Άγκυρα.
Άμεση απειλή και μάλιστα πρώτης προτεραιότητας αποτελούν τα τουρκικά υποβρύχια που ελιμενίζονται στους Αγίους Σαράντα. Τώρα όμως έρχεται να προστεθεί ένα νέο πρόβλημα: Μια μελλοντική μεταστάθμευση τουρκικών F-16 στην Πρίστινα του Κοσόβου όπως αναφέρουν οι σερβικές υπηρεσίες ασφαλείας καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει την εκπαίδευσή τους στην Τουρκία αλβανόφωνοι πιλότοι.

ΚΑΣ: Ομόφωνο «όχι» στον οίκο Gucci για επίδειξη μόδας στην Ακρόπολη




«Ο ιδιαίτερος πολιτιστικός χαρακτήρας των μνημείων της Ακρόπολης δεν συνάδει με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς πρόκειται για μοναδικά μνημεία και σύμβολα παγκόσμιας κληρονομιάς, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco».
Με την παραπάνω αιτιολόγηση, τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου απέρριψαν ομόφωνα το αίτημα της εταιρείας Gucci για επίδειξη μόδας υψηλής ραπτικής εντός του αρχαιολογικού χώρου του Ιερού Βράχου.
ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Δρύοπες, μία πανάρχαια προελληνική φυλή

Οι Δρύοπες ήταν μία πανάρχαια προελληνική φυλή που κατοικούσε στην Aρχαία Ελλάδα. Αρχικά κατοικούσαν στην περιοχή ανάμεσα στα βουνά Οίτη και Παρνασσός, μία άγονη γη που ήταν γνωστή ως Δρυοπίς. Πιστευόταν ότι σχετίζονταν με τους Λέλεγες, και είχαν χαρακτηρισθεί ως φυλή ληστών. Σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία, οι Δρύοπες εκδιώχθηκαν από τη Δρυοπίδα από τον Ηρακλή και τους Μαλιείς, που κατέλαβαν την οχυρωμένη πόλη τους στον Παρνασσό). Κατά τον μύθο, στην Τραχινία η Διηάνειρα βοήθησε τον Ηρακλή..πολεμώντας στο πλευρό του κατά των Δρυόπων και πληγώθηκε στο στήθος.

Τρεις αρχαϊκοί τάφοι με ανάγλυφα του Θεού Έρωτα ανακαλύφθηκαν στην Προύσα (φωτό)

Σε ελαιώνα στην δυτική επαρχία της Τουρκίας την Προύσα ανακαλύφθηκαν τρεις αρχαίοι ταφικοί θάλαμοι της Ύστερης Αρχαιότητας
Οι ειδικοί εικάζουν ότι η περιοχή ήταν νεκρόπολις, ένα μεγάλο, αρχαίο νεκροταφείο με περίτεχνους ταφικούς θαλάμους.
Ο ελαιώνας είχε δεχθεί «επιδρομή» από αρχαιοκάπηλους, κυνηγούς θησαυρών οι οποίοι είχαν βρει νωρίτερα έναν τάφο και στην προσπάθειά τους να τον ξεθάψουν, κατέστρεψαν το κάλυμμά του, ενδεχομένως σε αναζήτηση χρυσού και άλλων πολύτιμων αντικειμένων που νόμιζαν ότι υπήρχαν μέσα.

Έξι ιστορίες χρεωκοπίας από την αρχαία Ελλάδα



Έξι ιστορίες από την αρχαία Ελλάδα, που ίσως μας παραδειγματίσουν.


ΙΣΤΟΡΙΑ 1η : Πώς “διέγραψε” το χρέος του ο Διονύσιος των Συρακουσών


Λέγεται ότι  η πρώτη χρεοκοπία στην ελληνική ιστορία δεν έχει να κάνει με τη “λεηλασία” του ταμείου του ναού της Δήλου (που αναφέρουμε παρακάτω), αλλά με το δάνειο που εισέπραξε από τους υπηκόους του ο σπάταλος τύραννος των Συρακουσών Διονύσιος. Στην αρχή προσπάθησε να μαζέψει χρήματα από άλλες πόλεις-κράτη, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Ο τάφος του Τουταγχαμών μπορεί να κρύβει τα λείψανα της βασίλισσας Νεφερτίτης;

Μπορεί ο τάφος του Τουταγχαμών να κρύβει έναν μυστικό θάλαμο στον οποίο να βρίσκονται τα λείψανα της μητέρας του, βασίλισσας Νεφερτίτης; Αυτό ισχυρίζονται ειδικοί, που σχεδιάζουν να επαναλάβουν τις έρευνές τους για τους χαμένους ταφικούς θαλάμους στον τάφο του βασιλιά Τουταγχαμών, προκειμένου να ανακαλύψουν την αλήθεια.


Η είδηση έρχεται περίπου ένα χρόνο μετά τις εικασίες που αναζωπύρωσε ο Βρετανός αιγυπτιολόγος, Νίκολας Ριβς, που είχε δηλώσει πως βρήκε σημάδια από μια κρυφή πόρτα στον τάφο του βασιλιά Τουταγχαμών.
Τότε, είχε δηλώσει πως ένα από τα μυστικά δωμάτια θα μπορούσε να είναι ο τόπος ταφής της βασίλισσας Νεφερτίτης.

Επαναπατρίστηκε ρωμαϊκή σαρκοφάγος με τη "βούλα" της εισαγγελίας Νέας Υόρκης

Τμήμα ρωμαϊκής σαρκοφάγου, η οποία είχε κατασχεθεί στις 14-01-2017 από την Εισαγγελία της Νέας Υόρκης, παραδόθηκε στον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην Ν. Υόρκη την Παρασκευή 10-02-2017, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείου Πολιτισμού, επισημαίνοντας πως σύντομα η σαρκοφάγος θα επιστρέψει στην Ελλάδα και θα εκτεθεί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα.

Κατασκοπευτικό θρίλερ στην Αθήνα! Συνελήφθη Κινέζος που αγόραζε απόρρητο στρατιωτικό υλικό

- Θρίλερ στο κέντρο της πρωτεύουσας με μυστικές υπηρεσίες και μια αγορά κεραίας παρακολούθησης που έμεινε στη μέση
- Συνεργασία ελληνικής αστυνομίας και αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για τη σύλληψη
- Εκ μέρους ποιου ενεργούσε ο 52χρονος Κινέζος που συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές
- Ζήτησαν την έκδοσή του οι ΗΠΑ, άμεσα αναμένεται να προχωρήσει το αίτημα

Ένα απίστευτο κατασκοπευτικό θρίλερ εξελίχθηκε στην καρδιά της Αθήνας την περασμένη εβδομάδα, με την συμμετοχή Ελληνικών αλλά και Αμερικανικών Υπηρεσιών.
Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, συνελήφθη σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών ένας 52χρονος Κινέζος, οποίος καταζητούνταν στης ΗΠΑ με την κατηγορία της αγοράς διαβαθμισμένου στρατιωτικού υλικού.