Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Αμφίπολη -Νέα ευρήματα δείχνουν Μ. Αλέξανδρο και Ηφαιστίωνα

Ανακοινώσεις στο αρχαιολογικό συνέδριο με αναφορές σε στήλη με φίδι, μαρμάρινη ζωφόρο με μακεδόνες στρατιώτες στο βάθρο του Λέοντα, Ηφαιστίωνα
Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο που επιβεβαιώνει την επικεφαλής της ανασκαφής στον Τύμβο Καστά κυρία Κατερίνα Περιστέρη ως προς τη χρονολόγηση του μνημείου στον 4ο π.Χ. αιώνα έφερε στο φως η ομάδα των επιστημόνων του ΑΠΘ υπό τον καθηγητή κ. Γρηγόρη Τσόκα.Κομμάτι ξυλάνθρακα στην επίχωση του τάφου, εξωτερικά ψηλά δίπλα στη θολωτή στέγη, το οποίο εξέτασαν με σύγχρονες μεθόδους οι επιστήμονες (Γ. Συρίδης, Σ. Παυλίδης, Α. Χατζηπέτρος, Γρ. Τσόκας) χρονολογεί την κατασκευή στο δεύτερο μισό του 4ου π.Χ. αιώνα!

To χωριό στα βάθη του Αμαζονίου με το όνομα Μακεδονία


Οι Δημήτρης Μαχαιρίδης και Διονύσης Κουρής έφτασαν μετά απο οδοιπορικό σε ένα χωριό που τους έκανε να τρίβουν τα μάτια τους
Το χωριό Μακεδονία βρίσκεται στην όχθη του κολομβιανού Αμαζονίου και αριθμεί 800 κατοίκους που ζουν από το ψάρεμα, το κυνήγι και τη χειροτεχνία.

ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΛΑΜΙΑΚΟ ΠΟΛΕΜΟ


Εμπρόσθια όψη, κάτοψη και πλάγια όψη μίας επτήρους. Η επτήρης ήταν μία από τις αξιόπιστες πολεμικές πολυήρεις. Στα διαγράμματα του πάνω μέρος του πίνακα (τομές πλοίων) αναπαραστάται η εξέλιξη της διάταξης των κωπηλατών από την αρχική ελληνική πεντηκοντορο έως τη ρωμαϊκή αυτοκρατορική τριήρη

Περί το 500 π.Χ., η τριήρης, επινόηση των Κορινθίων, έγινε το βασικό σκάφος των ελληνικών, των φοινικικών, των ετρουσκικών, κ.α. μεσογειακών πολεμικών στόλων. Στην τριήρη στηρίχθηκαν μεγάλες ή μικρές «θαλασσοκρατορίες» όπως αυτές της Αθήνας, της Καρχηδόνας, της Κορίνθου, των Συρακουσών, κ.α.

Επιβεβαιώθηκε επίσημα από τη NASA αυτό που έγραφαν οι Έλληνες πριν από 2.500 χρόνια; (Φωτό).


Η NASA επιβεβαιώνει αυτό που πολλοί έχουν υποψιαστεί ότι στο φεγγάρι μας υπάρχουν... τεχνητές δομές.
Στη φωτογραφία που ελήφθη από τη NASA AMES RESEARCH.CENTER μπορούμε να δούμε δύο πιθανές δομές. Στη φωτογραφία φαίνεται καθαρά ένα γεωμετρικό σχήμα με τετράγωνη βάση το οποίο προφανώς αντιστοιχεί σε κάποιο είδους κτιρίου...
Στα δεξιά της φωτογραφίας θα δείτε ένα τριγωνικό αντικείμενο που θα μπορούσε να μοιάζει με μία γέφυρα ή ένα είδος αψίδας.
Μήπως αυτό είναι απόδειξη ότι η NASA κρύβει πολλά από τον κόσμο;
Τι έγραφαν οι Έλληνες πριν από 2500 χρόνια περίπου:

Ἀπαγορεύεται ἡ χρονολόγησις τῶν Ἑλληνικῶν πυραμίδων!




παγορεύεται διότι θ ξεβολέψ πάρα πολλούς!
παγορεύεται διότι θποχρεωθον κάποιοι νναθεωρήσουν πάρα πολλς θέσεις τους, δίως λόκληρη τν ποδεκτστορία! Διότι πραγματικστορία δν χρειάζεται οτε τν ναγνώρισί της, οτε τν πιβεβαίωσι π κάτι γελοίους κα ξεπουλημένους. 
παγορεύεται χρονολόγησις διότι θποκαλυφθον πάρα πολλς λήθειες, τόσες ποκόμη κα ο γνστες πολλς φορς δν τολμον νμολογήσουν δημοσίως!