Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΚΑΙ NEW MEXICO ΤΕΚΤΙΤΗΣ (ΠΡΟΙΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ) ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ;


Η ΕΚΤ έδωσε το "πράσινο φως" στην Ελλάδα να κόψει... χρήμα





Οι Έλληνες εν μέσω των capital controls ανακαλύπτουν την αξία των κερμάτων, καθώς οι περιορισμοί στις αναλήψεις μετρητών φαίνεται ότι οδήγησαν σε αυξημένη ζήτηση για χρήση κερμάτων με αποτέλεσμα να μην επαρκεί η ποσότητα που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά.
Έτσι τον Οκτώβριο, όπως προκύπτει από έγγραφο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών προσέφυγε στην ΕΚΤ ζητώντας να τετραπλασιαστεί η αξία των κερμάτων που μπορεί να εκδώσει η χώρα μας, προκειμένου να "ανταποκριθεί στην απροσδόκητη αύξηση της ζήτησης για κέρματα" όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο.

Μια σπάνια γιγάντια κινεζική σαλαμάνδρα το γηραιότερο πλάσμα στη Γη! [βίντεο]



Τον τίτλο του πιο… έμπειρου ως γηραιότερου πλάσματος που εξακολουθεί να αναπνέει στο μάταιο τούτο κόσμο, διεκδικεί μια εξαιρετικά σπάνια γιγάντια κινεζική σαλαμάνδρα.

Το αμφίβιο… τέρας, μήκους περίπου 1,5 μέτρου, εντοπίστηκε σε μία σπηλιά από έναν ψαρά, ο οποίος «σκόνταψε» κατά λάθος σε «κάτι μαλακό και γλοιώδες», ενώ πιστεύεται ότι είναι ηλικίας 200 ετών!

Ο Wang Yong επικοινώνησε αμέσως με ειδικούς της «άγριας ζωής» οι οποίοι μετέφεραν το αμφίβιο σε καταφύγιο, καθώς διαπίστωσαν ότι ήταν άρρωστο. Δεν διευκρίνισαν πάντως αν οφειλόταν στα… γηρατειά!

ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΕΣ στην ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ, σε ΦΩΤΟ της NASA (video)





Έχουν δει πολλά τα ματιά μας, όμως, αυτό ξεπερνάει τα συνηθισμένα, όσο διαφορετικά και αν είναι, όσο εντυπωσιακά και αν φαίνονται. Αλλά αυτή η μορφή, θεωρούμε, τα ξεπερνάει σχεδόν όλα καθώς "θίγει" δυνάμεις όντων που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν...


Μπορεί τα δελφίνια που σε παλιές παραδόσεις πετούσαν και συνόδευαν θεούς, να ακούγονται όμορφα σαν παραμύθια, αλλά να ξένισαν πολλούς όταν ήρθαν στο φως ενδείξεις που θα μπορούσαν να στοιχειοθετούν μία πραγματικότητα ότι υπήρξαν πραγματικά
 ιπτάμενα δελφίνια και ότι υπάρχουν ακόμα να πετάνε ανάμεσα στα αεροπλάνα, όμως...

Το Μαντείο της Δωδώνης

Στους πρόποδες του όρους Τόμαρος, σε μία ειδυλλιακή κοιλάδα διάσπαρτη από φυλλοβόλα δένδρα σώζονται τα ερείπια της Δωδώνης, του αρχαιοτάτου και μακροβιότατου μαντείου του ελληνικού κόσμου.


Η Δωδώνη απέχει 22 χιλιόμετρα νότια από τα Γιάννενα. Για να φθάσει κανείς στη Δωδώνη θα διασχίσει μία θάλασσα βουνών που φορτώνονται με σύννεφα και κεραυνούς, τα κρυστάλλινα νερά των μυθικών ποταμών, τις αιωνόβιες βελανιδιές φορτωμένες με σοφία. Τα βουνά διακόπτονται από κοιλάδες, οροπέδια και χαράδρες. Σε μία εύφορη κοιλάδα στέκουν τα ερείπια της πανάρχαιας Δωδώνης. Η τοποθεσία της, στο γεωμετρικό και γεωδαιτικό χάρτη της Ελλάδος σχηματίζει τρίγωνα και κύκλους με άλλα θρησκευτικά και πολιτιστικά κέντρα της αρχαιότητος. Επομένως οι θέσεις των ιερών δεν ήταν τυχαίες.

Η ονομασία:Ελλάς-Ελληνας-Γραικός-Ρωμιός και η προέλευση της ετυμολογίας



Εχετε αναρωτηθεί ποτέ από που προήλθαν τα ονόματα Ελλάς- Ελληνας-Γραικός-Ρωμιός…  Η Ιστορία μας, η προέλευσή μας και το DNA μας μάς έφεραν από μακριά…όπως και το όνομα μας!
Τη δεκαετία του ’90 μια έγκυρη πολυκεντρική επιστημονική έρευνα έδειξε ότι σε συντριπτικό ποσοστό οι σημερινοί Ελληνες έχουν το ίδιο DNA με τους αυτόχθονες κατοίκους της Ελλάδας της προϊστορικής εποχής και των Αρχαίων Ελλήνων.  Ονομασίες των Ελλήνων   Έλληνες – Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Έλλην, ο οποίος ήταν γιος του Δευκαλίωνα και της Πύρρας, απέκτησε τρεις γιους, τον Αίολο, τον Δώρο και τον Ξάνθο Ο Αίολος και ο Δώρος μαζί με τους γιους του Ξάνθου, τον Αχαιό και τον Ίωνα, αποτέλεσαν τους γενάρχες των τεσσάρων κυριότερων ελληνικών φυλών που ήταν οι Αχαιοί, οι Δωριείς, οι Αιολείς και οι Ίωνες.