Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Το καστορέλαιο και οι ευεργετικές του ιδιότητες



Το καστορέλαιο είναι υψηλό σε ρικινελαϊκό οξύ. Αυτό το οξύ είναι ένας  πολύ αποτελεσματικός φυσικός  αντι-βακτηριακός και αντι–μυκητιασικός παράγοντας. Λόγω της χαμηλής μοριακής του μάζας, έχει το χαρακτηριστικό πως εισχωρεί στην επιδερμίδα. Στη πραγματικότητα, μπορεί και διαπερνά την κεράτινη στοιβάδα, το εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας που αποτελείται από νεκρά κύταρα και το οποίο προστατεύει τους ιστούς από μολύνσεις αλλά και από την αφυδάτωση. Το κύριο συστατικό του Καστορέλαιου (περιεκτικότητα μέχρι και 95%), το Κικινελαϊκό οξύ (Ricinoleic Acid), διαθέτει αξιοσήμειωτες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει και αναλγητική δράση.

Αμυγδαλέλαιο για τους μαύρους κύκλους!


Οι μαύροι κύκλοι κάνουν το βλέμμα σε ένα πρόσωπο κουρασμένο και όχι ελκυστικήό. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να μειωθεί με την απλές και εύκολες θεραπείες. Η καλύτερη λύση είναι το αμυγδαλέλαιο, δεδομένου ότι έχει περιεκτικότητα σε ενυδατικές ουσίες που μπορεί να θρέψει τα μάτια.
Αιτίες των μαύρων κύκλων:

1. Οι μαύροι κύκλοι προκαλούνται από την έλλειψη ύπνου,το  ψυχολογικό στρες και την κακή διατροφή.

2. Η γήρανση, η έκθεση στον ήλιο, η έλλειψη βιταμινών είναι μερικοί από τους άλλους λόγους που προκαλούν μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.

3. Η κληρονομικότητα παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην πρόκληση μαύρων κύκλων!

Βρετανία: Drone συγκρούστηκε με αεροπλάνο εν ώρα πτήσης


Ένα drone συγκρούστηκε με αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση της British Airways Γενεύη-Λονδίνο.

Σύμφωνα με το skynews, ο πιλότος του αεροσκάφους ανέφερε το περιστατικό στον πύργο ελέγχου και κατάφερε να προσγειώσει το αεροπλάνο με ασφάλεια στον τερματικό σταθμό 5 του αεροδρομίου Heathrow στο Λονδίνο.

Ανακάλυψε τυχαία μια ρωμαϊκή βίλα άνω των 1.800 ετών στον κήπο του! (Εκπληκτικές φωτό)





Μία άψογα διατηρημένη ρωμαϊκή βίλα ηλικίας περίπου 1.400 ετών ανακάλυψε τυχαία ένας Βρετανός από το Γουίλτσαϊρ της νοτιοδυτικής Αγγλίας, ενώ εκτελούσε εργασίες στον κήπο του με σκοπό την ηλεκτροδότηση μιας αποθήκης που βρίσκεται εκεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Independent, ο Luke Irwin εντόπισε αρχικά ένα ψηφιδωτό, ενώ έσκαβε τον κήπο. Έκπληκτος με το εύρημά του, ο σχεδιαστής χαλιών τράβηξε μία φωτογραφία το ψηφιδωτό και την έστειλε στο Ιστορικό Μουσείο Αγγλίας και Σάλισμπερι, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες. Μέσα σε 24 ώρες, είχαν καταφθάσει στο σημείο αρχαιολόγοι, ώστε να εξετάσουν με τα ίδια τους τα μάτια το εύρημα.

Ποια φίδια στην Ελλάδα είναι δηλητηριώδη και ποια εντελώς ακίνδυνα; (φωτό)





Ακίνδυνα για τον άνθρωπο είναι τα 5 φίδια με σχετικά ισχυρό δηλητήριο που ανήκουν στην οικογένεια των Εχιδνιδών (Οχιές) και είναι σωληνόγλυφα, ενώ τα υπόλοιπα 2 στην οικογένεια των Κολουβρίδων και είναι οπισθόγλυφα με ασθενές δηλητήριο,. Τα φίδια της οικογένειας των Εχιδνιδών δεν απαντούν ποτέ όλα μαζί στο ίδιο μέρος, αλλά έχουν διαφορετική εξάπλωση ανά την ελληνική επικράτεια και είναι τα εξής:
Οχιά, Οθωμανική Οχιά, Οχιά της Μήλου, Αστρίτης, Νανόχεντρα
Ενώ οι δηλητηριώδεις Κολουβρίδες είναι οι παρακάτω:
Σαπίτης , Αγιόφιδο

Μάτι Γάτας



ΟΡΥΚΤΟΛΟΓΙΑ - ΓΕΜΜΟΛΟΓΙΑ:
Ανήκει στα Πυριτικά Ορυκτά στην ομάδα Τεκτοπυριτικά. Είναι μέλος της οικογενείας του Χαλαζία. Έχει σκληρότητα 6,5-7 και Τριγωνικό Κρυσταλλικό Σύστημα.

ΧΡΩΜΑ: Γκρίζο, γκριζόλευκο.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΙΘΟΥ:
• Όλα τα "μάτια" είναι γνωστά από την αρχαιότητα ως φυλαχτά για την υγεία, μιας και με τον δικό τους τρόπο προειδοποιούσαν έγκαιρα τον κάτοχο τους για τυχόν επερχόμενη ασθένεια.
• Στις Ινδίες πιστεύουν ότι έχουν τη δύναμη να ελέγχουν τους κατώτερους δαίμονες και τα κακά στοιχειά της φύσης.
• Από παλιά λέγεται ότι το "μάτι" κάνει τον κάτοχο του ομορφότερο και πλουσιότερο.

Ροζ Χαλαζίας



ΟΡΥΚΤΟΛΟΓΙΑ - ΓΕΜΜΟΛΟΓΙΑ:
Ανήκει στην κατηγορία Πυριτικά Ορυκτά στην ομάδα Τεκτοπυριτικά. Είναι μέλος της οικογένειας του Χαλαζία. Έχει σκληρότητα 7 και Τριγωνικό κρυσταλλικό σχηματισμό.

ΧΡΩΜΑ: Ροζ, ρόδινο, λευκοροζέ, ροζοκόκκινο.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΙΘΟΥ:
• Οι αναφορές για το λίθο είναι πολλές και πολύ παλιές. Από τους αρχαίους χρόνους τον χρησιμοποιούσαν ως σύμβολο του έρωτα και της αγνής αγάπης.

ΕΛΚΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ:
• Δίνει αρμονία στην καρδιά, χαρίζει ευαισθησία, μας μαθαίνει να αγαπάμε, να αποδεχόμαστε και να συγχωρούμε.
• Προσελκύει τον αληθινό ρομαντικό έρωτα και βοηθά να στεριώσει μια σχέση.
• Χρησιμοποιείται για να επιβεβαιώσει την πίστη σε ένα ζευγάρι.

ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ : Τάγμα του Φοίνικος


Το Τάγμα του Φοίνικος είναι παράσημο της Ελλάδας, που καθιερώθηκε στις 13 Μαΐου του 1926 από την κυβέρνηση της Β΄ Ελληνικής Δημοκρατίας και αντικατέστησε το παλαιότερο Τάγμα του Γεωργίου Α΄. Η απονομή του παρασήμου συνεχίστηκε και μετά την αποκατάσταση της μοναρχίας το 1935 (με τον Γεώργιο Β΄), και συνεχίζει να απονέμεται και μέχρι σήμερα. Απονέμεται από Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε Έλληνες πολίτες που υπερέχουν στις τέχνες και τη λογοτεχνία, την επιστήμη, τη δημόσια διαχείριση, τη ναυτιλία, το εμπόριο, και τη βιομηχανία. Απονέμεται επίσης σε αλλοδαπούς για εξαίρετες πράξεις τους που αυξάνουν το διεθνές γόητρο της Ελλάδας. Ο μεγαλόσταυρος του Τάγματος απονέμεται συνήθως σε διατελέσαντες Υπουργούς, Αρχηγούς Γ.Ε.ΕΘ.Α., Πρέσβεις και άλλες προσωπικότητες.

«Κεραυνός» από την Ryanair, σταματά τις πτήσεις προς Ελλάδα…

flights-airlines--Ryanair--620x300Στην απόφαση να τερματίσει, κατά δύο μήνες νωρίτερα, το καλοκαιρινό πρόγραμμα πτήσεων στη χώρα μας «εξαναγκάζεται να προχωρήσει» η Ryanair, σύμφωνα με όσα λέει ο εμπορικός διευθυντής της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλών ναύλων κ. Ντέιβιντ Ο’ Μπράιεν, μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής». Ρόλο σε αυτή την εξέλιξη παίζει  και η πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλει νέους φόρους στο τουριστικό προϊόν, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση.
Οπως εξηγεί, πρόκειται για μια απόφαση που ελήφθη μετά  την παραδειγματική αγνόηση των προτάσεων της εταιρείας, ήδη από τις αρχές του 2014, για αύξηση της επιβατικής κίνησης, διαχρονικά από τους αρμόδιους υπουργούς.