Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Μυστηριώδες μνημείο 6.000 ετών στον βυθό της Γαλιλαίας



Ο βυθός στη Θάλασσα της Γαλιλαίας, στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ, αποτελεί το "σπίτι" μιας σειράς σημαντικών αρχαιολογικών χώρων. Σήμερα, ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ έχουν ανακαλύψει ένα αρχαίο κτίριο βαθιά κάτω από τα κύματα.
Οι ερευνητές βρέθηκαν πάνω σε ένα κωνικό μνημείο, διαμέτρου 70 μέτρων περίπου, με ύψος 12 μέτρα και βάρος κατ' εκτίμηση 60.000 τόνων. Αυτά είναι τα αποτελέσματα από τη διεξαγωγή των γεωφυσικών ερευνών στη νότια Θάλασσα της Γαλιλαίας,αναφέρει ο καθηγητής Marco Shmulik του τμήματος Γεωφυσικής και Φυσικών Επιστημών του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ (TAU). Στην ομάδα συμπεριλαμβάνονται επίσης οι καθηγητές του TAU, Zvi Ben-Avraham και Moshe Reshef, καθώς και ο Δρ. Gideon Tibor του Oceanographicand Limnological ResearchInstitute.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΡ



Σε πολιτικό φιάσκο που αποδίδεται στην αγωνία των επικοινωνιολόγων της κυβέρνησης να αναστήσουν το ανύπαρκτο succes story, εξελίσσεται η υπόθεση του αγωγού φυσικού αερίου TAΡ. 
Βασική παράμετρος η οποία είχε αποκρυβεί και εν συνεχεία βέβαια αναπαράχθηκε από τα περισσότερα ΜΜΕ είναι ότι η κοινοπραξία δεν θα πληρώνει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ από τέλη διέλευσης από το ελληνικό έδαφος!